Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czemu znowu chcą nas skłócic?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czemu znowu chcą nas skłócic?
to nie jest umowa tylko list intencyjny, odrzucony przez Zarząd WAKO. Zresztą min PZMT przyczynilo sie do odrzucenie tego. Gdy czlonkowie dowiedzieli się, iż były wykorzystywane do tworzenia nowych organizacji. Organizacje mia/ly nawiązać kontakt a członkowie wykorzystywali do własnych interesów. Mogło byc tak jedna organizacja o 2 czlonach czlonkostwo WAKO i IFMA stworzylo by to najśilniejszą organizacje na świecie. WAKO ma rozbudowany system rywalizacji. niestety czlonkowie IFMA to zepsuli. GIEFS nie wymagał tego od WAKO co napisano. GŁównym elementem było połączenie się z Jaksą
  • 0

budo_pedagog
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 158 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zamieszanie się zrobi jeszcze większe jak za rok bedziecie robić Mistrzostwa Świata MT ISKA.......ludzie zupełne już zgłupieją.Dla mne jest to obrazliwe i bardzo kaleczace nasz system MT ,pozbawianie go charakterystycznych i tradycyjnych rytualów jak Wa Kru czy brak muzyki itd.To ,że kick bokserzy walcza w tej formule to nie oznacza wcale ,że cwicza MT!!!. :cry: Dla nas to duża i ważna ,wręcz kluczowa różnica :twisted:
  • 0

budo_tlk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i tutaj właśnie przy tych rytuałach wychodzi jak PZKb jest obeznane w MT i chce je sobie przywłaszczyć. czy widział ktoś kiedyś walkę Mt w tajlandii bez wai kru i muzyki?? nie ma takiej możliwości!!bo one coś oznaczają, nie coś, a raczej wiele. poza tym w/w pismo ponoć podpisał prezydent WAKO ( ponoć, nie jestem tego pewny ), a gala w sosnowcu jest w piątek :) Łokieć i ograniczenie w klinczu ma wielkie znaczenie, bo w MT z dobrym zwarciem mozna wygrać wiele walk, i łokcie szczegółnie w zawrciu "wchodzą", bo z dystansu jest oczywiste, że trudniej je wcisnąć. Kickfan piszesz jeszcze o lidze i zawodnikach tam walczących, więc ja pytam jak wiele klubów z PZMT tam walczyło. Nie musisz odpowiadać, bo ja to wiem, Ty też i cała szanowna reszta, a jesli ktoś nie zorientowany to zapraszam do wyników na stronie PZKb, lub np kibo.pl
  • 0

budo_tlk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i jeszcze jedno. pisanie, że lepiej stworzyc MT przy PZKb bo wtedy państwo będzie kładło pieniądze na jeden związek jest .... :) to może (idąc tym tokiem rozumowania) zróbmy PZKb i MT i Karate i Boks i Piłkę Nożną ... - wtedy dopiero państwo zaoszczędzi. a tak na marginesie to piszesz Kickfan ile to już PZKB interesuje się MT, a interesuje się odkąd PZMT zaczęło się tym zajmować i zrobiło się głośno - nie chodzi o pieniądze, co!!
i jeśli PZMT robi tyle zawodów i gal co Twój związek, tylko ( i aż ) bez pieniędzy od państwa to chyba świadczy, że robią to dobrze i zajmują sie tym ludzie, którzy naprawdę się na tym znają doprowadzając do takiego rozpropagowania MT to może wkońcu dacie już święty spokój. napewno skorzystaja na tym zawodnicy.
  • 0

budo_wodeck
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kickfan - Ty nie pojmiesz tego chyba nigdy i tak naprawdę to na tym forum Ty jedyny próbujesz w tym temacie tworzyć jakieś animozje pomiędzy KB i MT, uwielbiasz KB, daj innym uwielbiać MT. Dla ciebie to TYLKO mała różnica między KB a MT, dla innych wyraźna i znacząca. Jestem tylko ciekawy, gdyby ktoś w PZB wpadl na tak "genialny" pomysł i próbowałby polaczyć PZKB i PZB w jeden związek argumentując to tak jak Ty zrobiłeś to przy PZKB i PZMT, zarówno w kwestii przyznawanych środków jak i TYLKO małych rożnic. Dla mnie Muay Thai jest jedno - i nie wazne kto w Polsce będzie oficjalnym związkiem - ja będę zawsze widział jedno - trenuję ZUPEŁNIE inna sztukę walki niż KB - trenuję MUAY THAI.
Pozdrawiam
  • 0

budo_cypis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Możesz to [kickboxing] porównać do LA, która również się rozwija i zmienia przepisy i wprowadza nowe rywalizacje.

Już to wałkowaliśmy. :roll:
Gdyby kickboxing porównać do LA, to PZKB powinno zajmować się co najmniej wszystkimi uderzanymi sportami walki - kickboking, boks, teakwondo, karate, muay thai, kung fu...
... albo wszystkimi sportami walki dołączając do tego judo, zapasy, BJJ, luta livre... 8O

Już dawno można byłoby to robić razem jako jeden związek.

Kickfan, nie mów że chciałbyś współpracować w pewnymi osobami z Krakowa. 8O

... jakie zalety ma działania w naszej organizacji(stypendia, starty, zgrupowania).

... jakie zalety ma działania PZMT - wąska specjalizacja (jedna formuła - Muay Thai tylko full contact).

Muaythai jest uprawiane w ramach shidokanu.

Wydawało mi się, że thaiboxing jest uprawiany w ramach Shidokanu. :roll:

Uważam też, iż [ludzie z PZMT] działają na swoją szkodę.

To zostaw to. Sami się zniszczą.

... a tak na marginesie to piszesz Kickfan ile to już PZKB interesuje się MT, a interesuje się odkąd PZMT zaczęło się tym zajmować i zrobiło się głośno - nie chodzi o pieniądze, co!!
i jeśli PZMT robi tyle zawodów i gal co Twój związek, tylko ( i aż ) bez pieniędzy od państwa to chyba świadczy, że robią to dobrze i zajmują sie tym ludzie, którzy naprawdę się na tym znają doprowadzając do takiego rozpropagowania MT to może wkońcu dacie już święty spokój. napewno skorzystaja na tym zawodnicy.

Obiema rękmi.
poklon poklon poklon poklon poklon poklon poklon poklon poklon poklon

A na koniec ja się o coś zapytam.
Zatytułowałeś ten temat "Czemu znowu chcą nas skłócic".
Po co to robisz:?:
To Ty na nowo wywołujesz wojnę pomiędzy PZKB i PZMT.
Po co :?:

• 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

JA WYWołuje wojnę:):):)

odrobine przyzwoitości.

Thaiboxing=muaythai - patrz strona IFMA regulaminy

Mógłby być jeden związek tylko nie nazywał by się kickboxingu. - boxing wiąże się z walką w rękawicach.

współpraca - czemu nie nie podważam tego co robią członkowie a jedynie zarząd. Znam przynajmniej kilku instruktorów od WAS robia swoje i tego nie mogę podważać.

Czy przypadkiem Filip rządek nie startował w MT poraz pierwszy w naszej organizacji. A może to nie prawda że w IFMA zawodnik naszej organizacji poraz pierwszy startował.Jeszcze wtedy nie było PZMT. Jakoś nikt tego nie podważa?.

a co do niszczenia? Jak wasza organizacja ma być zaakceptowana w sportach walki, jeśli metody są co najmniej stachanowskie. Myśłicie iż teakwondo WTF i ITF ale jakoś nie widzę obrzucania błątem na stronach internetowych. Takie metody stosowal kiedyś pan MUrat z Tsunami. Dawno nie widziałem takich metod oficjalnie. Ostatnio są konflikty wewnątrz związkowe w PZK.

Zapominasz CYPIS że to jest forum, luzna dyskusja a nie oficjalna strona organizacji. Tu wypowida każdy swoją opinie, a tam występujecie w imieniu związku.
  • 0

budo_tlk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kickfan napisał:

Czy przypadkiem Filip rządek nie startował w MT poraz pierwszy w naszej organizacji. A może to nie prawda że w IFMA zawodnik naszej organizacji poraz pierwszy startował.Jeszcze wtedy nie było PZMT. Jakoś nikt tego nie podważa?.

no nikt tego nie podważa, bo niby po co! To jest fakt!
jeśli tak było to dlaczego zaprzestaliście startów wtedy, albo dlaczego Filip przestał u Was startować? sam to napisałeś i wychodzi na to, że mieliście swoją szansę i jej nie wykorzystaliście, WIĘC DAJCIE TERAZ INNYM SPRÓBOWAĆ!!
  • 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widzisz nieznasz historii. Pierwsza organizacja IFMA rozleciala sie. byl pewien czas przerwy . potem powstal z tej jednej IFMA i WMF. W tym okresie przerwy startowalismy tylko w WAKO i wykorzystal to Krakow. Kiedy nie udalo sie zglosic do IFMA wstapilismy do WMF. bardzo podobne przepisy. I jest OK. Tylko teraz kiedy wszystko idzie w dobra strone zaczyna sie obrzucac blotem. I to mi sie nie podoba. Po co a moze niech kazdy robi swoje a czas pokaze. Calz czas powtarzam PZMT ma prawo funkcjonowac. Ma prawo starac sie o Polski zwiazek Ale ataki na PZKB sa gupota i warcholstwem. zaowaz nie neguje dzialalnsci PZMT co wy robicie w dyskusji ze mna w stosunku do PZkb. Neguje tylko ataki i odpowiadam na nie.
  • 0

budo_tlk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie żebym się czepiał, ale czy Wy nie jesteście przypadkiem w WMF - ie od tego roku!? to troszke krócej niż PZMT w IFMA. Mnie również zależy tylko i wyłącznie na dobru zawodników, a wiadomo, że jesli będzie związek to będzie lżej. nikogo nie obrzucam błotem - wchodze na forum, czytam co jest napisane i niekiedy się do tego odnoszę.
p.s. Jak wiadomo zawsze sa dwie strony medalu, a prawda leży gdzieś pośrodku:)
  • 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Masz racje. Aczkolwiek jedna i druga organizacja raczkuje. Zresztą teraz gdy w Tajlandii jest stan wojenny, nie wiadomo jak to się dalej potoczy. pamiętaj, że szefami jednej i drugiej są generałowie. :) :)
  • 0

budo_cypis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

JA WYWołuje wojnę:):):)

odrobine przyzwoitości.

Sorry - za brak przyzwoitości. :oops:
Nie wywołujesz, tylko przenosisz ją na największe forum w Polsce dotyczące sportów walki.

Zapominasz CYPIS że to jest forum, luzna dyskusja a nie oficjalna strona organizacji. Tu wypowida każdy swoją opinie, a tam występujecie w imieniu związku.

... i ja tu wypowiadam swoją opinię na temat rzekomych, lokalnych działań ze strony PZMT mających na celu skłócenie PZMT i PZKB.
  • 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

oczywiscie Cypis tylko ja Ciebie nie oskarżam o prowadzenie wojny. Wyrazilem niezadowolonie z metod a ty zaczełeś atakowac mnie. Czy nie widzisz suptelnej różnicy w metodach wymiany zdań. Ja uważam nadal, iż nie zależnie kto ma racje ten sposób ataku na stronie prowadzi do konfliktu. Nie przypominam sobie podobnych wystąpień pomiędzy innymi organizacjami. A tę metodę zastosowano poraz któryś. Te metody stosuje sie pomiędzy partiami politycznymi. Ale to jest akurat zly wzór do naśladowania.
  • 0

budo_tlk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja myśle, że można już zakończyć tą dyskusje, bo rzeczywiście zaczynają się robić chocki klocki. nie ma sensu iść dalej w kierunku, że Kickfan napisał to, Cypis tamto, a ja owo. jęsli są jakieś konkretne fakty to można powymieniać poglądy. te temety tak naprawdę były już wałkowane. Niech każdy robi swoje i będzie git. ŻYJMY I DAJMY ŻYĆ INNYM.
  • 0

budo_muaythai
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 185 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kickfun... widzę, po Twojej wypowiedzi, że masz bardzo ciekawe podejście do działalności federacji. Piszesz, że w Tajlandii jest stan wojenny i nie wiadomo jak to się potoczy.... ??!! Co za bzdury. Pierwsza bzdura, to to że prezydentem IFMA jest Generał !! Pozwolę sobie poinformować, iż prezydentem jest dr Sakchy Tapsuwan. Jest on byłym wiceprezydentem AIBA (bokserska Federacja). Po drugie nawet jeżeli by był to nie ma to żadnego znaczenia. Prawdziwą światową federację wyróżnia to, iż są władze, są zjazdy delegatów (krajów członkowskich), głosuje się, podejmuje deycyzje, itd. No jest też tzw. światowa federacja, mająca gnerała za prezydenta i tam rzeczywiście nie wiadomo co jest co ?! Skupia pojedyńcze kluby z różnych krajów, chętnie także kicboxerów. Zatem życzymy Wam powodzenia!
p.s Kickfun naprawdę nie masz bladego pojęcia o IFMA i o powstaniu WMF. Ale to już dłuższa historia (choć WMF ma tylko 3 latka :)
  • 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Muaythai - oczywiscie nie ma, do momentu gdy będzie nie po tej stronie. Ale wracając do sedna. Powiedz kto jest prezydentem WMC, a może zaprzeczysz a może przypomnisz kto jest honorowym prezydentem IFMA. Podobnie zresztą jest w WMF. A może zaprzeczysz, iż w Tajlandii najwięcej ma do powiedzenia generalicja. Akurat Tajlandia ma stosunkowo stabilny system rządzenia jak na tą część świata a ostatni przewrót był od dawna pierwszym, ale to nie zmienia, iż wojsko ma duży wpływ na Państwo.

Oczywiście Muaythai masz patent na prawde. JA powiem o Tobie inaczej. Znasz historie IFMA i WMF ale poprostu kłamiesz.
  • 0

budo_chenio :)
  • Użytkownik
  • Pip
  • 46 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kickfun powiem tylko : Patrząc na twoje posty ty nie masz bladego pojęcia o Muay Thai ,
także o IFMA,WMF

Także po co sie udzielaś skoro nic nie wiesz także o PZMT jak wogule nie wiesz nic o nawet PZKB?

Ty nie masz pojęcia o o swoim sporcie co dopiero Muay Thai.
  • 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

CHENIO TYLKO SIĘ DO CIEBIE :D
  • 0

budo_chenio :)
  • Użytkownik
  • Pip
  • 46 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bedzie lepiej jak jush sie wiecej nie odezwiesz tutaj :)
  • 0

budo_kickfan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024