Gdyby nie TKD to co byście wybrali.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przedszkolno gimnazajlne żarty :?"Wszędzie można sie rozwijać. " Gizmo to zabrzmiało jak poruwnanie do papieru toaletowego:P ( bez urazy oczywiscie )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest różnie z tym mieszaniem SW, jeżeli jeden trener jest od wszystkiego to w niczym nie będzie na prawde dobry, wiadomo że jakieś pojęcie o innych SW każdy trener ma, ale raczej nie na tyle profesjonalne żeby nauczać równie dobrze jak wyspecjalizowany w danym kierunku trener. Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w jednym klubie od każdej SW był osobny trener, niestety to raczej rzadko spotykane.Moze, moze cos znalazlem... W czwartek mam pierwszy trening. Ogolnie szkola mma ale nauczaja w dosc ciekawy sposob tzn. w kazdy dzien sa zajecia z innej sw i raz, czy dwa razy w tygodniu mieszana ma. SW to: Karate Shotokan, Ju-Jiutsu ( nie wiem ktore ), Wresling i Muay Thai. Postanowilem sprobowac treingu z taja, potem obczaje inne i zdecyduje... Oby bylo to cos wartego uwagi..
pozdro
Napisano Ponad rok temu
To jest różnie z tym mieszaniem SW, jeżeli jeden trener jest od wszystkiego to w niczym nie będzie na prawde dobry, wiadomo że jakieś pojęcie o innych SW każdy trener ma, ale raczej nie na tyle profesjonalne żeby nauczać równie dobrze jak wyspecjalizowany w danym kierunku trener. Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w jednym klubie od każdej SW był osobny trener, niestety to raczej rzadko spotykane.Moze, moze cos znalazlem... W czwartek mam pierwszy trening. Ogolnie szkola mma ale nauczaja w dosc ciekawy sposob tzn. w kazdy dzien sa zajecia z innej sw i raz, czy dwa razy w tygodniu mieszana ma. SW to: Karate Shotokan, Ju-Jiutsu ( nie wiem ktore ), Wresling i Muay Thai. Postanowilem sprobowac treingu z taja, potem obczaje inne i zdecyduje... Oby bylo to cos wartego uwagi..
pozdro
Jeśli ktoś chce się bawić w MMA, to polecam Shooto, albo jakąś renomowaną szkołę z sukcesami w tej dziedzinie. Poza tym nauczanie Karate Shotokan w tej sekcji wydaje mi się wystarczająco dobrym powodem, a by nie iść tam na trening.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak wyglada sprawa z instruktorami, jutro mam trening probny ( MT ) to sie wszystkiego dowiem. Karate? Bedzie to dla mnie w jakims niewielkim stopniu kontynuacja tego czego sie uczylem na TKD... Bo pomimo wszelkich sporow i roznic, te SW sa dla mnie pokrewne. Choc przyznaje ze wolalbym inny styl ale...
Opinie o tym klubie dostalem od gostka ktory sie tam przeniosl rok temu z innego klubu MMA i jest aktywnym zawodnikiem na tutejszej scenie mieszanych. Nie chce sie zbytnio napalac, poczekamy - obczaimy, jak mowi staropolskie przyslowie
Napisano Ponad rok temu
8O Jeżeli napsałbyś że karate kyokushin będzie dla Ciebie kontynuacją tego co nauczyles sie na TKD to ewentualnie można by się z tym zgodzić, ale w tym klubie masz karate shotokan a to już dwie rózne bajki, więc nie licz na kontynuację TKD a raczej szukanie tajemnej energii KI którą zabójcy z Okinawy wyginali łyżki(...)Karate? Bedzie to dla mnie w jakims niewielkim stopniu kontynuacja tego czego sie uczylem na TKD... Bo pomimo wszelkich sporow i roznic, te SW sa dla mnie pokrewne.(...)
Napisano Ponad rok temu
8O Jeżeli napsałbyś że karate kyokushin będzie dla Ciebie kontynuacją tego co nauczyles sie na TKD to ewentualnie można by się z tym zgodzić, ale w tym klubie masz karate shotokan a to już dwie rózne bajki, więc nie licz na kontynuację TKD a raczej szukanie tajemnej energii KI którą zabójcy z Okinawy wyginali łyżki(...)Karate? Bedzie to dla mnie w jakims niewielkim stopniu kontynuacja tego czego sie uczylem na TKD... Bo pomimo wszelkich sporow i roznic, te SW sa dla mnie pokrewne.(...)
Nie lekceważ potęgi mocy 8)
Napisano Ponad rok temu
Dzisiejszy trening byl naprawde udany, instruktor wymagajacy ale wraz z asystentem poswiecaja kazdemu sporo czasu upewniajac sie czy wszystko jest zrozumiane i korygujac bledy.
Ceny treningow zaleza od stazu ale po 3 miesiacach bede placil niemal 5x mniej niz za TKD 8O . Na poczatek musze sie splukac na wpisowe i spzet do taja i ewentualnie gi na BJJ ale potem jest naprawde ok.
I wyglada na to ze dla kazdej SW jest wyspecjalizowana grupa instruktorow. BJJ jest prowadzone przez klienta z 3 paskami na purpurowym pasie, instruktor tajskiego tez raczej nie jest nowicjuszem.
Wyglada na to ze znalazlem niezla sekcje, zobaczymy jak to pojdzie ale jestem optymista w tym temacie. I tak jak napisal Gizmo:
A kto wie - może kiedyś życie rzuci Cię gdzie indziej i wtedy będziesz miał okazję powrócić do TKD.
Oby... Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i mam nadzieje ze nie bedziecie mieli nic przeciwko jesli od czasu do czasu cos skrobne na forum TKD... Jakos tak sie... zzylem
Napisano Ponad rok temu
wogole czy ktos z was medrcy cwiczyl kiedys shotokan ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja chodzilem na aikido w ramach samozwanczej rehabilitacji, jak mialem naderwany miesien w nodze- zupelnie to do mnie nie przemawialo, za jakiegos psychola mnie tam brali 8Oja zdecydowanie oprócz TKD wybralabym AIKIDO. choć jest to zupełnie co innego, to myślę, że fajnie spróbować i wszystkich do tego zachecam. sama zresztą obecnie jednocześnie trenuje te dwie sztuki walki i myślę, że fajnie sie one wzajemnie uzupełniają
Napisano Ponad rok temu
Moro nie lekceważ potęgi "ki"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
American Taekwon-Do Federation International w ITF
- Ponad rok temu
-
Wybor doboka
- Ponad rok temu
-