Muay Thai czy Taekwondo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja chcem MT :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Cwiczyłeś TKD przez X czasu a teraz ćwiczysz MT przez Y czasu, jesteś doświadczony w obydwu SW dlatego wolno Ci pisać że TKD to typowa pokazówka... fuck :?Witam. Od tygodnia chodzę na MT i właśnie to bym Ci polecił. Osobiście Teakwondo jest dla mnie typowa pokazówką a MT wg mnie jest naprawde dobre jesli chodzi o samoobrone
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Cwiczyłeś TKD przez X czasu a teraz ćwiczysz MT przez Y czasu, jesteś doświadczony w obydwu SW dlatego wolno Ci pisać że TKD to typowa pokazówka... fuck :?
wyluzuj, młody się musi dowartościować
Napisano Ponad rok temu
( bez obrazy dla ćwiczących tkd ) Wiec życze powodzenia i jeszcze raz radze, zapisz się na MT
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest moje zdanie z ktorym wiele osob moze sie niezgodzic :-)
Napisano Ponad rok temu
ciekawe czego moze oczekiwac autor, piszac ze woli MT, zakladajac topic na forum MT? :wink: dowartosciowac cie?
Napisano Ponad rok temu
Co do efektownych kopnięć to też jest różnie, u nas ćwiczymy dużo na tarcze, hogo, a dodatkowo gimnastyka i kulanki jak są materace + samoobrona i śladowe ilości poomse. Jakieś efektowne kopnięcia to raczej dla chętnych, po treningu szlifują pod okiem treneraMysle ze TKD jest bardziej wymagajacym sportem jesli chodzi o elastycznosc i rozciaganie poniewaz skupia sie glownie na widowiskowych wysokich kopnieciach, a w MT glowne kopniecia to low kick, front kick,midle kick oraz okrezne kopniecia na glowe, ktore nie wymagaja az takiego rozciagania nog (wiem to bo sam trenuje). I jeszcze jesli chcesz po krotkim czasie lepiej sprawdzac sie w walce to MT jest lepsze bo latwiej jest nauczyc sie podstawowych technik. TKD wogole trzeba trenowac przez dobre pare lat zeby nauczyc sie tych najefektywniejszych technik.
To jest moje zdanie z ktorym wiele osob moze sie niezgodzic :-)
Uważam natomiast że poruszyłeś bardzo istotną sprawę, a mianowicie to że MT można nauczyć się w bardzo krótkim czasie natomiast aby umieć coś w TKD trzeba temu poświęcić o wiele więcej czasu, i to jest chyba najistotniejsza różnica.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muay Thai na Zagłębiu
- Ponad rok temu
-
Muay Thai W Częstochowie
- Ponad rok temu
-
Co sie stalo z gdanskim boksem??
- Ponad rok temu
-
Worek
- Ponad rok temu
-
Muay Thai zaocznie - Kraków
- Ponad rok temu
-
Turniej pierwszych walk w Sieradzu
- Ponad rok temu
-
Profesjonalna sekcja Thai Kick Boxing Łódź, Zapraszamy!!!
- Ponad rok temu
-
SEKCJE MUAY THAI POZNAN !!!!! NAJLEPSZE I NAJCIEZSZE
- Ponad rok temu
-
Polak Interkontynentalnym Mistrzem Świata MuayThai WMC
- Ponad rok temu
-
Pytanie o Low-kick.
- Ponad rok temu