Muay Thai czy Taekwondo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 i zobaczyc
  i zobaczyc

Napisano Ponad rok temu
Ja chcem MT :roll:

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 a MT wg mnie jest naprawde dobre jesli  chodzi o samoobrone
  a MT wg mnie jest naprawde dobre jesli  chodzi o samoobrone  
  pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Cwiczyłeś TKD przez X czasu a teraz ćwiczysz MT przez Y czasu, jesteś doświadczony w obydwu SW dlatego wolno Ci pisać że TKD to typowa pokazówka... fuck :?Witam. Od tygodnia chodzę na MT i właśnie to bym Ci polecił. Osobiście Teakwondo jest dla mnie typowa pokazówką
a MT wg mnie jest naprawde dobre jesli chodzi o samoobrone

pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Cwiczyłeś TKD przez X czasu a teraz ćwiczysz MT przez Y czasu, jesteś doświadczony w obydwu SW dlatego wolno Ci pisać że TKD to typowa pokazówka... fuck :?
wyluzuj, młody się musi dowartościować

Napisano Ponad rok temu
 Dla mnie teakwondo  jest śmieszne i ciagle takim pozostanie wolę się czegoś praktycznego nauczyc a nie wymachiwac nogami tu i tam
  Dla mnie teakwondo  jest śmieszne i ciagle takim pozostanie wolę się czegoś praktycznego nauczyc a nie wymachiwac nogami tu i tam   
  ( bez obrazy dla ćwiczących tkd ) Wiec życze powodzenia i jeszcze raz radze, zapisz się na MT

Pozdro
Napisano Ponad rok temu
 masakra , co to sie z ludzmi porobilo ....
  masakra , co to sie z ludzmi porobilo ....

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
To jest moje zdanie z ktorym wiele osob moze sie niezgodzic :-)
Napisano Ponad rok temu
ciekawe czego moze oczekiwac autor, piszac ze woli MT, zakladajac topic na forum MT? :wink: dowartosciowac cie?

Napisano Ponad rok temu
Co do efektownych kopnięć to też jest różnie, u nas ćwiczymy dużo na tarcze, hogo, a dodatkowo gimnastyka i kulanki jak są materace + samoobrona i śladowe ilości poomse. Jakieś efektowne kopnięcia to raczej dla chętnych, po treningu szlifują pod okiem treneraMysle ze TKD jest bardziej wymagajacym sportem jesli chodzi o elastycznosc i rozciaganie poniewaz skupia sie glownie na widowiskowych wysokich kopnieciach, a w MT glowne kopniecia to low kick, front kick,midle kick oraz okrezne kopniecia na glowe, ktore nie wymagaja az takiego rozciagania nog (wiem to bo sam trenuje). I jeszcze jesli chcesz po krotkim czasie lepiej sprawdzac sie w walce to MT jest lepsze bo latwiej jest nauczyc sie podstawowych technik. TKD wogole trzeba trenowac przez dobre pare lat zeby nauczyc sie tych najefektywniejszych technik.
To jest moje zdanie z ktorym wiele osob moze sie niezgodzic :-)

Uważam natomiast że poruszyłeś bardzo istotną sprawę, a mianowicie to że MT można nauczyć się w bardzo krótkim czasie natomiast aby umieć coś w TKD trzeba temu poświęcić o wiele więcej czasu, i to jest chyba najistotniejsza różnica.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Muay Thai na Zagłębiu Muay Thai na Zagłębiu- Ponad rok temu 
- 
			 Muay Thai W Częstochowie Muay Thai W Częstochowie- Ponad rok temu 
- 
			 Co sie stalo z gdanskim boksem?? Co sie stalo z gdanskim boksem??- Ponad rok temu 
- 
			 Worek Worek- Ponad rok temu 
- 
			 Muay Thai zaocznie - Kraków Muay Thai zaocznie - Kraków- Ponad rok temu 
- 
			 Turniej pierwszych walk w Sieradzu Turniej pierwszych walk w Sieradzu- Ponad rok temu 
- 
			 Profesjonalna sekcja Thai Kick Boxing Łódź, Zapraszamy!!! Profesjonalna sekcja Thai Kick Boxing Łódź, Zapraszamy!!!- Ponad rok temu 
- 
			 SEKCJE MUAY THAI POZNAN !!!!! NAJLEPSZE I NAJCIEZSZE SEKCJE MUAY THAI POZNAN !!!!! NAJLEPSZE I NAJCIEZSZE- Ponad rok temu 
- 
			 Polak Interkontynentalnym Mistrzem Świata MuayThai WMC Polak Interkontynentalnym Mistrzem Świata MuayThai WMC- Ponad rok temu 
- 
			 Pytanie o Low-kick. Pytanie o Low-kick.- Ponad rok temu