FARMAKOLOGIA WSPOMAGAJĄCA ROZGRZEWKE I ELESTYCZNOŚĆ.
Napisano Ponad rok temu
Sam zaczynam eksperymentowac z jedynym znanym mi śordkiem w postaci maści Ben-Gay, ale mam pytanie:
Czy ktoś z Was stosował jakieś maści rozgrzewające przed treningiem? Być może jest wśród nas jakiś lekarz lub farmaceuta, który mógłby coś podpowiedzieć, podać nazwę jakiegoś wspomagacza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O podobnych kontuzjach pisał w swojej książce „Karate” pan Miłkowski lekarz i karateka. Zalecał z tego co pamiętam dość długą przerwę (6 tygodni? lub więcej). Zdecydowanie odradzał „rozćwiczenie” kontuzjowanego mięśnia.
Może akurat w Twojej karierze karateki w tej chwili jest dobry czas na popracowanie nad technikami ręcznymi (wcale nie twierdzę, że źle je wykonujesz). Zdaję sobie sprawę, że karate bez kopnięć to jakieś takie niekompletne jest, ale uważam, że warto przystopować chociażby tylko po to aby długo cieszyć się z uprawiania sztuk walki.
Pozdrawiam Kwiat
Napisano Ponad rok temu
Co utrzymuje wysoką temperaturę?? Odpowiedź jest tak prosta że aż śmieszna a mianowicie neopren:) Nie wiem czy da się coś takiego kupić na udo ale nawet jeśli nie to możesz zmajstrować to z pasa neoprenowego na brzuch bo jest dość szeroki. Ja nosiłem opaskę neoprenowa na kostkę po kontuzji nie dość że stabilizuje to jeszcze nagrzewa polecam :wink:
Dzięki za podpowiedź już kupiłem na Allegro... a jak ładnie się nazywa Neoprenowy stabilizator uda.
A przy okazji poszukiwań trafiłem na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Może nie tylko mnie się przyda ta wiedza.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Turnieje Knock-down Karate Londyn i Rptterdam 2006'
- Ponad rok temu
-
szukam klubu w częstochowie
- Ponad rok temu
-
Kimonko!
- Ponad rok temu
-
Jedyna w Łodzi sekcja Karate Shidokan zaprasza na treningi!!
- Ponad rok temu
-
www.shotokan.pl - Czy ktoś wie?
- Ponad rok temu
-
fighters in the wind
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski Warszawa - ProActiv
- Ponad rok temu
-
Dlaczego ...
- Ponad rok temu
-
Zendo Ryu Karate Do
- Ponad rok temu
-
"Fala..." vs. GO JIOU KUN (Pięć zasad karate)
- Ponad rok temu