Przygladalem sie dzisiaj kimonom go sportu do judo i zastanawiam sie czy nie kupic, bo moje niestety jest troche z zagrubej plecionki i wogole "nie oddycha". Czy ktos z was mial to kimonko, czy jest ono przewiewne i czy kurczy sie w praniu? Moze polecicie jakies inne kimonko w rozsadnej cenie, w zasadzie potrzebuje samej bluzy?
Kimono Go Sport
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Kimono Go Sport
Ja używam gi z Go Sportu do bjj a nie do judo i jeżeli chodzi o górę to wszystko jak dla mnie gra. Jest mocne w miarę i nie za ciężkie. Spodnie no cóż, pewnie jak ktoś mocniej szarpnie to dużo z nich nie zostanie- są cienkie raczej, no ale mam komplet już jakieś pół roku i nic się nie porwało.
Co do prania to spodnie się skurczyły bardziej. Górę kupiłem taką, aby była w sam raz i po praniu jest niewielka różnica. Nawet lepiej mi się ćwiczy jak mam rękawy krótsze o te 2-3 centymetry.
Co do tego "oddychania" to nie wiem jak Ci mogę pomóc, bo ja to dopiero oddycham jak zdejmę ten majdan z siebie
Innego gi Ci nie polecę, bo nie miałem i zdania sobie nie wyrobiłem. A to co mam, myślę że jest dobre dla ludzi co na przykład kupują pierwsze "ubranko" i nie chcą od razu wydawać dużo pieniędzy na takie rzeczy.
Co do prania to spodnie się skurczyły bardziej. Górę kupiłem taką, aby była w sam raz i po praniu jest niewielka różnica. Nawet lepiej mi się ćwiczy jak mam rękawy krótsze o te 2-3 centymetry.
Co do tego "oddychania" to nie wiem jak Ci mogę pomóc, bo ja to dopiero oddycham jak zdejmę ten majdan z siebie
Innego gi Ci nie polecę, bo nie miałem i zdania sobie nie wyrobiłem. A to co mam, myślę że jest dobre dla ludzi co na przykład kupują pierwsze "ubranko" i nie chcą od razu wydawać dużo pieniędzy na takie rzeczy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koncepcja JKD vs Oryginalne JKD
- Ponad rok temu
-
Kurs sportowy i instruktorski
- Ponad rok temu
-
Co wybrać w Poznaniu?
- Ponad rok temu