Skocz do zawartości

Zdjęcie

METODYKA SZKOLENIA W MMA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

budo_krisso3
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: METODYKA SZKOLENIA W MMA
Jednak wydaje mi się, że bez dobrego bjj nie ma dobrego mma, oczywiście odnoszę się do samego parteru (który jest częścią mma). I pytanko, czy niektórzy z was trenując MMA i BJJ odrzucili całkowicie trening w gi? Jeśli tak to dlaczego. Zawsze mówiło się, że trening w gi pomaga również walczącym w formule MMA. Pozdrawiam
  • 0

budo_mck
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiec tak:
Trening w gi rozwija bardziej niz bez gi, walka jest bardziej techniczna, ma sie wiecej czasu na myslenie, kombinowanie, walke kreatywna.
Treningi bez gi, jest z kolei szybszy, walka w gi najzwyczajniej w swiecie zwalnia, czlowiek przyzwyczaja sie do spokojnej, kontrolowanej potyczki. Walczac ciagle bez gi osiagniemy mniejsze postepy niz w gi. Latwiej jest zmienic gi na rashgouarda niz na odwrot. Generalnie najlepiej trenowac na zmiane, raz z gi, raz bez. Tudziez miesiac w gi, miesiac bez.

pzdr :)
  • 0

budo_cypis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... czy niektórzy z was trenując MMA i BJJ odrzucili całkowicie trening w gi? Jeśli tak to dlaczego.

Nie wiem, czy mogę się nazwać trenującym MMA.
Ale... co mi tam.
Ja odrzucił bym całkowicie gi. Są dwa powody.
1. Wiele lat ćwiczyłem judo i trening bez gi jest dla mnie ciekawszy.
2. Gdy mam gi to zawsze próbuję dusić kołnierzem. Rzadko próbuję balach. Bez gi, siłą rzeczy, robię balachy i gilotynę (nigdy jej nie zrobiłem mając gi).

Żółwik
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024