Skocz do zawartości

Zdjęcie

czy ktos slyszal o tej sztuce walki ???

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

budo_tomuus
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czy ktos slyszal o tej sztuce walki ???
nei wiem czy w dobrym dziale zalozylem ten temat jak nie to prosze o przeniesienie ....

...znalezlem takie info o pewnej sztuce walki co o tym sadzicie slyszal ktos o czyms takim gdzi eto mozna trenowac czy naprawde jest skuteczne itp oto info :

metoda walki Keysi, znana po prostu jako Keysi albo KFM. Opiera się ona na serii mocnych, kontrolowanych, wydajnych ruchów. Metoda Keysi, to rozwijająca się dyscyplina wynaleziona zaledwie 20 lat temu. To styl intuicyjny, wymagający dużej siły nóg i górnej części tułowia, a szczególny nacisk kładzie na skupienie umysłu i świadomość. W przeciwieństwie do innych rodzajów sztuk walki wynalezionych jako dyscyplina sportowa, KFM nadaje się do walki w ciasnych przestrzeniach i w każdym środowisku, przeciw wielu napastnikom, atakującym z różnych kierunków.

Metoda Keysi to bardzo intuicyjny rodzaj sztuki walki, ale także bardzo, bardzo brutalny - opowiada Bale - Chodzi w niej natychmiastowe zyskanie przewagi. Jest raczej instynktowna i dostosowuje się do różnych sytuacji.

czekam na opinie i pozdrawiam
  • 0

budo_cabelo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 586 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/SF

Napisano Ponad rok temu

Re: czy ktos slyszal o tej sztuce walki ???

The Keysi Fighting Method is a journey of discovery and investigation. It takes a dynamic approach to the world of personal defence concentrating both on the physical and emotional sides of combat. Studying individual and mass attack KFM exposes and highlights the abilities needed to survive such an encounter.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

wystarczyło google :roll:
  • 0

budo_bongolud
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 74 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

byl juz taki temat na forum:
http://budo.net.pl/v...highlight=keysi

KFM nadaje się do walki w ciasnych przestrzeniach i w każdym środowisku, przeciw wielu napastnikom, atakującym z różnych kierunków.

watpie zeby ktorykolwiek system czy sztuka walki dawaly wieksza szanse na obrone przed wieloma napastnikami co nie znaczy ze watpie w ogolna skuteczna tego stylu
  • 0

budo_schtruntz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 909 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

nKFM nadaje się do walki w ciasnych przestrzeniach i w każdym środowisku, przeciw wielu napastnikom, atakującym z różnych kierunków.

och ty w życiu, rewelacja, wreszcie ktoś wymyślił na to antidotum inne niż np. MP5 :wink:
  • 0

budo_zanshin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Metoda Keysi to bardzo intuicyjny rodzaj sztuki walki, ale także bardzo, bardzo brutalny - opowiada Bale - Chodzi w niej natychmiastowe zyskanie przewagi. Jest raczej instynktowna i dostosowuje się do różnych sytuacji.

Chodzi o Christiana Bale, aktora grającego w nowym Batmanie? Coś mi się obiło o uszy, że do choreografii walk w Batman Begins wykorzystano jakąś nową sztkuę walki, oglądałem o tym krótki program, był na płycie DVD z filmem. System wygląda dość sensownie, ale specjalnie odkrywczy chyba nie jest, zdaje się, że wzorowany na jakiś systemach kung fu, JKD może, z tego co pamiętam. A reszta to gadanie w stylu: "przygotowanie psychiczne" i "wszystkie chwyty dozwolone" etc.
  • 0

budo_jet
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2606 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W przeciwieństwie do innych rodzajów sztuk walki wynalezionych jako dyscyplina sportowa, KFM nadaje się do walki w ciasnych przestrzeniach i w każdym środowisku, przeciw wielu napastnikom, atakującym z różnych kierunków.

Rany, a ja myślałem że do walki w zwarciu najlepsze jest muay thai albo grappling. A tu taka niespodzianka! Coś mi się wydaje, że sam Ryśko Murat maczał w tym swoje długie paluchy :wink: .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024