CRKT S2
Napisano Ponad rok temu
prócz tego nei kupisz bo to nieprodukowany od 4 lat nożyk
Napisano Ponad rok temu
No ale to w końcu wiadomo.
Napisano Ponad rok temu
ma jedną wade - łatwo łąpie rdze powierzchniową - ale łatwo schodzi cilit bang-iem
Napisano Ponad rok temu
warto co jakiś czas przejechać ostrze oliwką i wytrzeć oraz nie jeżdzić w upały na rowerze z nożem w kieszeni spodni.łatwo łąpie rdze powierzchniową
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NAWET jeśli trafi Ci się mała wpadka, to korekta jest bardzo prosta, a za te pieniądze nie dostaniesz noża z takich materiałów. Stal, z której zrobiono ostrze sprawuje się bardzo dobrze, zaś wieści o ścieraniu się frama między bajki możesz włożyć. Oczywiście będzie się zużywał jak i wszystko, ale niepradą jest jakoby następowało to w przyspieszonym tempie. Jedyne na co tak naprawdę musisz uważać, to fakt, że ATS-34 nie jest stalą "całkowicie" nierdzewną. Czyli trza o nią dbać trochę i tyle (raz miałem tak, że pod działaniem potu pojawiły się nawet plamy korozji powierzchniowej na AUS-8 ). No ale jak już Blacha napisał to też nie kłopot, bo łatwo oczyścić. Tyle, że po co skoro można zapobiegać?
Tak na marginesie, to jeszcze uważaj by nie pokroić sobie nim paluchów. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy wyjątkowo kąśliwa.Chyba ze to jakas wyjatkowo kasliwa bestia i wymaga specjalnych srodkow ostroznosci...
W każdym razie pierwsza, która mnie użarła tak, że do dzisiaj mam dręwy palec w lewej ręce. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trza było poczytać o wymiarach, wziąść linijkę i zobaczyć jak to praktycznie wygląda. :twisted:
A jeśli chodzi o EDC...
No cóż...
Jak dla mnie jest jak najbardziej odpowiedni. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to się ciesz. :wink:nie bardzo rozumiem co bylo nie tak z blokada w twoim nozu, Cassini.Moja trzyma mocno, nie wyczuwam zadnych luzow.
Chyba zdarzało się, że dokładność wykonania niektórych sztuk była nie taka jak trzeba (przynajmniej u mnie tak było). Rzecz polega na tym, że blokada działa tak:
Fram z jednej strony blokuje ostrze. Z drugiej strony opiera się ono na stalowej tulejce, przez którą przechodzi jedna ze śrub skręcających nóż.
Okazało się, że od nowości nóż miał mały luz w pionie. Po zamianie miejscami tulejek tylnej z przednią zrobiło się ok. Po prostu, okazało się, że ta tylna ma odrobinę inny wymiar.
Gdyby nawet nie dało się w ten sposób, to każdy tokarz dorobiłby odpowiednie tulejki z grosze. :wink:
Też czytałem coś takiego.Przeczytale wszystkie tematy jakie sie da i przewaza w nich poglad ze z nozy z tytanowym frame lockiem to tylko sebenza jest dobrze wykonana (chodzi o utwardzenie tytanu), a np. w pinnacle blokada ulega oslabieniu przez scieranie sie tytanu. Dlatego podobno(?)zrezygnowano z produkcji. S2 jest jeszcze tansza niz pinnacle, tytan pewnie tez nie jest lepiej utwardzony i tez zrezygnowano z produkcji... hmm... :roll:
Nie stwierdziłem, by coś złego działo się ze stopem tytanu z jakiego wykonano S2 (a bynajmniej nie trzymam go w gablocie), blokada łapie cały czas w tym samym miejscu i trzyma jak przyspawana. W chwili obecnej złego słowa o swojej S-ce nie mogę powiedzieć.
Jeśli chodzi o cenę, to powinieneś pamiętać, że na to wpływał fakt produkcji S2 (podobnie jak i innych CRKT) poza USA, tam gdzie koszty wykonania są niższe.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A może topic "Gdzie co można ciekawego tanio kupić"
- Ponad rok temu
-
Fallkniven F1
- Ponad rok temu
-
CRKT M21-traci ostrosc