P.S. Z własnego doświadcznia wiem, że są układy z bronia są w tang soo do

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jakich stylach trenuje się układy z bronią? Szczególnie interesują mnie te, które wymieniłem w temacie? Użyłem nazw japońskich, bo są najbardziej popularne, ale proszę podawaćwać w innych językach, np. w koreańskim sai to jang tan do, tonfa - cha ru, kama - nat, nunchaku - e chul bong, bo-bong.
P.S. Z własnego doświadcznia wiem, że są układy z bronia są w tang soo do
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. i chodźbyś 50 lat ćwiczył dystans i timing to nie nauczyś się walczyć kijem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Atoml1 rozumiem o co Ci chodzi - wydaje mi się, że chcesz powiedzieć, że "wyjmując" techniki z kata można jes zastosować w walce? Czy tak?
Ale jest druga strona medalu - nie ma czaegoś takiego jak bojowe kata!! Kata to to tylko forma treningu - tak jak w boksie walka z cieniem, żaden bokser nie nauczy się walczyć, jeśli będzie machał przed lustrem koniczynami, tak i my nie nauczymy się walczyć mieczem, sai czy innym machając w powietrze. No i jeszcze jedna sprawa - ja mimo, że mam kama, sai, miecz to nie często noszę to ze sobą, np. na wypadek by się tym bronić.... i nie sądzę by ktoś z Was to nosił. A jeśli nosi, to proszę uważać, bo ciężko jest, np wstawić nowe oko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu