"Shinobi" (Film)
Napisano Ponad rok temu
Premiera kinowa: 2006-08-18
Gatunek: Fantasy / Akcji / Dramat / Romans
Kraj: Japonia
Czas trwania: 101 min.
Reżyseria: Shimoyama Ten
scenariusz: Kenya Hirata
obsada:
Shun Shun Ito
Yukie Nakama - Oboro (Iga)
Jô Odagiri - Kouga Gen-no-suke (Kouga)
Tomoka Kurotani - Kagerou (Kouga)
Erika Sawajiri - Hotarubi (Iga)
Kippei Shiina - Yakushiji Tenzen (Iga)
Takeshi Masu - Muroga Hyouma (Kouga)
Mitsuki Koga - Chikuma Koshirou (Kouga)
Tak Sakaguchi - Yasha-maru (Iga)
Houka Kinoshita - Kisaragi Saemon (Kouga)
Shun Ito - Minonenki (Iga)
Riri - O-Gen (Head of Iga-clan)
Minoru Terada - Kouga Danjou (Head of Kouga-clan)
Masaki Nishina - Yagyu Jyubei Mitsuyoshi
Toshiya Nagasawa - Yagyu Tajima-no-kami Munenori
Yutaka Matsushige - Hattori Hanzou
Opis:
Superprodukcja japońska, którą wyreżyserował Ten Shimoyama.
Jest rok 1614. Japonia, zjednoczona pod rządami Ieyasu – pierwszego Shoguna z rodu Tokugawa, zaczyna cieszyć się pokojem. Dwie odległe, ukryte w górach wsie Nina – Manjidani należąca do rodu Koga i Tsubagakure należąca do rodu Iga – są odwiecznymi wrogami.
Od wielu lat jednak wiąże je umowa, wymuszona przez pierwszego Hattori Hanzo, która zabrania im używać sztuk walki przeciwko sobie. Gennosuke z rodu Koga i Oboro z rodu Iga, następcy przywódców wsi, zakochali się w sobie i spotykają się potajemnie.
Ale parę czeka tragiczne przeznaczenie. Shogun Ieyasu i jego świta uknuli podstępny plan, by ostatecznie pozbyć się obu rodzin – wsie Manjidani i Tsubagakure mają znów stanąć do walki przeciwko sobie i zostać zgładzone.
strona www: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Moze byc nawet spoko filmik widziale trailery i mi sie podobaly. Cos w stylu przyczajonego tygrysa...
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet Dom Latających Sztyletów był lepszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś chce to mam link do ścieżki dźwiękowej (rapidshare).
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, że stary temat odgrzałem, ale po obejrzeniu tego filmu musiałem się wyżalić.
Napisano Ponad rok temu
Szczegolnie podobalo mi sie to, ze poza typowo bajkowymi walkami czyli : latanie po drzewach, szybowanie wsrod chmur i rzucanie czarami (co oczywiscie uwielbiam w takim produkcjach 8) ) mozna bylo zaglebic sie w dosc melodramatyczny i romantyczny zarazem scenariusz, ktory rzadko mozna doswiadczyc w filmach z takim klimatem.
Takze zachecam do obejrzenia: piekne krajobrazy, muzyka, historia milosna, wzruszajace sceny, bajkowe walki - czyli wszystko to co najlepsze :-) Wszystko zalezy od kwestii gustu, ale ja lubie takie klimaty i zamilowania nie zmienie
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Hero jest bardzo dobrym filmem z bardzo dobrą fabułą, zdjęciami. Nie jest on filmem prostym i oczywistym. Obrazy przedstawione są z róznych perspektyw (kolory), zpunktu widzenia różnych bohaterów. Można by o tym sporo pisać. To baśń.
Shinobi udało mi się zobaczyć niedawno. Fabuła kiepska. Zdjęcia takie sobie choć chyba to było najleprze w tym filmie. Śmoce bohaterów i generalnie naprawde kiepsko moim zdaniem. Byłem dobrze nastawiony. Wypożyczyłem. przy pierwszym ogladaniu zasnołem po 20 minutach. Przy 2gim dotrwałem do końca ale biednie strasznie niestety...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pomysl zajebisty, ale mocno skopany, niestety.
moce bohaterow i ich walki bardzo bardzo fajne. piekne sceny (ten wyskok z zatrzymanym czasem przy pelni ksiezyca - wow 8O )
wartswa fabularna niestety nienajlepsza. jak mowie mozna bylo to napisac lepiej. miejscami bylo widac kiepska charakteryzacje :?
haha, i "czlowiek matrioszka" byl zajebisty
konwencja bardzo fajna, ale niektore szczegoly i rozwiazania fabularne pozostawiaja srogi niedosyt.
w warstwie romantyczno-melodramatycznej "latajacym sztyletom" nie dorasta do piet. niestety.
muzyka moze byc, nic szczegolnego.
4-, ale obejrzec warto.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak ściągać na komp. filmiki ze smoga?
- Ponad rok temu
-
Techniki Muay Thai-filmik
- Ponad rok temu