Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szkoła Andrzeja Szuszkiewicza w Krakowie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

budo_bałaban
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szkoła Andrzeja Szuszkiewicza w Krakowie
Mam takie pytanie czy ktoś z Was może mi powiedzieć coś na temat tego trenera i czy warto się zapisać do tej szkoły ta treningi ?
  • 0

budo_ryszard jóźwiak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1149 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:VVD

Napisano Ponad rok temu

Re: Szkoła Andrzeja Szuszkiewicza w Krakowie
WARTO,

1 - wiedza, praktyka, staż

najlepiej odwiedzić jego dojo i się przekonać

Ja goroco polecam.

pozdrawiam
  • 0

budo_belor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam,
Tak się składa, że mam przyjemność uczęszczać do tej własnie szkoły, więc mogę wypowiedzieć się nieco dokładniej. Aby nie zostało to jednak poczytane jako kryptoreklama, streszczę się maksymalnie.
Zacznę od końca - sala i jej wyposażenie bardzo dobre (duża i przestronna, klimatyzowana, worki treningowe, moh jongi, miecze itp.) - wszystko co jest potrzebne do treningu WC. Lokalizacja w centrum miasta więc wygodny dojazd. Następna rzecz żywotność szkoły i jej "kontakty" - co roku organizowane są obozy (ostatni w Grecji w lipcu), liczne seminaria. Utrzymujemy "silne" kontakty z francuską szkołą Didier'a Beddar'a (należymy nawet do stowarzyszenia), co roku wyjazd do Francji dla grupy zaawansowanej. Częste też seminaria z innymi "rodzajami sztuk".
No i sam sifu - bardzo duże doświadczenie w WC (grubo ponad 25 lat), także w innych sztukach (parterowych) - widać że zna się na tym co robi, a SW to jego życiowa pasja. Bardzo dobry kontakt z uczniami, dużo tłumaczy i wyjaśnia. Metodologia treningów jak dla mnie bardzo sensowna, ale to już kwestia indywidualnej oceny. Dodam jeszcze, że sifu jest przewodniczącym Polskiego Stowarzyszenia Wing Chun Kung Fu. Miało być krótko wyszło jak zwykle ;) - mam nadzieję, że forumowicze mi wybaczą tego posta. Zapraszam na naszą strone internetową: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - średnio aktualna, ale za to sporo informacji. A najlepiej przyjść na trening (pierwszy bezpłatny), przy czym zapraszam (jeśli mogę użyć takiego sformułowania) od września, bo teraz mamy ogórkowy sezon (seminaria, wyjazdy itp.) i ciężko będzie złapać sifu.
pozdrawiam
  • 0

budo_bartek mendak
  • Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam,

Andrzej Szuszkiewicz, świetny człowiek, świetny fachowiec, polecam treningi u Niego.

Pozdrawiam
BM
  • 0

budo_bonsao
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Polecam ta szkole bardzo dobry nauczyciel dobrze naucza ,bardzo mila atmosfera na treningach.Tez tam dojezdzam z innego miasta ale chwilowo sytuacjia finansowa zmusila mnie do wyjazdu za granice w poszukiwaniu pracy.ALE WRÓCE!!!![/list]
  • 0

budo_lassensei
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 252 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zacznę od końca - sala i jej wyposażenie bardzo dobre (duża i przestronna, klimatyzowana, worki treningowe, moh jongi, miecze itp.) - wszystko co jest potrzebne do
xxxxxxx
klimatyzowana, naturalnie chyba, nieraz tam wymarzlem w zime, czekajac na rozgrzewke, nawet sie raz przyziebilem, czy nie ma tam kasy na ogrzewanie ?
xxxxxxx

No i sam sifu - bardzo duże doświadczenie w WC (grubo ponad 25 lat), także w innych sztukach (parterowych) - widać że zna się na tym co robi, a SW to jego życiowa pasja.
xxxxxxxx
strasznie przynudza i brak podejscia pedagogicznego, czasmi sobie przedluza trening z niewiadomych powodow, dlatego nie umawiaj sie po treningu z nikim ;-)
ogolnie kipskawa wspominam te 2 lata u niego
  • 0

budo_belor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Proszę przeczytać powyższe posty innych użytkowników, następnie przeglądnąć posty tego użtkownika, a potem porównać ;)
Reszta bez komentarza.
  • 0

budo_machinehead
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie no, Andrzej jest fajny gość, tylko ta metodyka nauczania jakaś nieżyciowa, z przed Powstania Bokserów.
Dalej ćwiczycie tak statycznie? Zdarzają się u Was jakieś sparringi (o tarcze nie nie pytam), sparringi zadaniowe?, wolne lepkie ręce?
Człowiek ćwiczy kilka ładnych lat na Starowiślnej a potem dostaje w twarz od miernego boksera, bo mu się wmawia, że WC to sztuka walki. Chyba tylko sztuczna walka.
  • 0

budo_bałaban
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mam pytanie do trenujących w tej szkole - co według Nich warto wybrać - treningi kung fu czy treninigi samobrony - jak wogóle w tej szkole wygląda to ostatnie - i który rodzaj treningów zawiera więcej ćwiczeń aerobowych ?
  • 0

budo_belor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie no, Andrzej jest fajny gość, tylko ta metodyka nauczania jakaś nieżyciowa, z przed Powstania Bokserów.
Dalej ćwiczycie tak statycznie? Zdarzają się u Was jakieś sparringi (o tarcze nie nie pytam), sparringi zadaniowe?, wolne lepkie ręce?
Człowiek ćwiczy kilka ładnych lat na Starowiślnej a potem dostaje w twarz od miernego boksera, bo mu się wmawia, że WC to sztuka walki. Chyba tylko sztuczna walka.

Metodyka nauczania to kwestia interpretacji. Ja uważam, że jest dobra i ciekawa.
Ćwiczymy dynamicznie. Nie wiem skąd to określenie i czego dotyczy, bo nie rozwinąłeś tematu, tylko rzuciłeś hasłem. Konkretniej proszę to będę się mógł odnieść szerzej.
Tak, są sparringi, także zadaniowe, wolne ręce itp. - skoro o to pytasz to znaczy, że tego nie wiesz, a jeśli nie wiesz to na jakiej podstawie wysuwasz wnioski o braku dynamiki itp?
Jeśli ćwiczyłeś kilka lat na Starowiślnej, a następnie dostałeś w lapę od "miernego boksera" to widzę dwa wyjaśnienia - albo masz zoraną psyche i tu żadna sztuka walki nie pomoże, albo powinieneś jednak wybrać inny typ aktywności - spróbuj może z baletem, tam nikt nie będzie ci nic wmawiał, a może też odkryjesz swoje powołanie.
  • 0

budo_belor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mam pytanie do trenujących w tej szkole - co według Nich warto wybrać - treningi kung fu czy treninigi samobrony - jak wogóle w tej szkole wygląda to ostatnie - i który rodzaj treningów zawiera więcej ćwiczeń aerobowych ?

Wszystko zależy na co jestes nastawiony. Kung-fu to nie tylko walka, co możesz przeczytać w wielu miejscach na forum, ale także szereg różnych aspektów obejmujący w mniejszym lub większym stopniu różne dziedziny zagadnienia i przede wszystkim droga na lata.
W kwestii samoobrony bardziej się ukierunkowujesz i w krótszym czasie osiągasz realne efekty, które możesz następnie wykorzystać w sytuacjach kryzysowych. Na pewno też trening samoobrony jest bardziej wysiłkowy i uproszczony w stosunku do KF.
Przyjdz na trening, zobacz, zadecyduj.
  • 0

budo_bonsao
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

DO MachineHead widze ze tobie to nawet zmiana na balet nie wiele ci pomoze.Trzeba bylo nie spac na treningach i myslec .Kazdy moze wynisc cos dla siebie.A to ze oberwales od jakiegos boksera to nic nie swiadczy ze to co naucza Andrzej jest nie przydatne.Pamietaj to nie rodzaj sztuka walki czyni cie zwyciesca,a ty sam.
  • 0

budo_skiper
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1052 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bonsao - przeczytaj sobie co to Powstanie Bokserów :wink:
  • 0

budo_chung-shi-he
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 85 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przestańcie p...lić ! To bardzo dobra szkoła.Sami jednak musicie wiedzieć czego chcecie.Walka jak i sztuka - nie jest obca Andrzejowi .Z szacunkiem do jego osiągnięć -ZIUTEK SZRGUT ( Viet Chun do - KOŻLE)
  • 0

budo_bonsao
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiem co to Powstanie Bokserów!!!A ty mondralo co za system uprawiasz???Normalnie mozna sie pochlastac slyszac ludzi krytkójacych jakies style, przecierz to zalezy od czlowieka a nie od stylu.
  • 0

budo_skiper
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1052 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiem co to Powstanie Bokserów!!!A ty mondralo co za system uprawiasz???Normalnie mozna sie pochlastac slyszac ludzi krytkójacych jakies style, przecierz to zalezy od czlowieka a nie od stylu.

Po pierwsze nikogo tu nie krytykowałem. Nie znam więc zdania nie wyrażam.

Natomiast z Twojej odpowiedzi na to co napisał MachineHead nie bardzo wynikało, że zrozumiałeś co on miał na myśli. Bo raczej on nie pisał o tym, że oberwał od boksera.

Natomiast ja ćwiczę sobie Yiquan. Ale co to ma do rzeczy?

:wink:

pozdrawiam
  • 0

budo_wingtsun
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 667 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:splat: no jak to co - wyzie Cię na bitwe na pomidory :splat:
  • 0

budo_xiame
  • Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...
Normalnie mozna sie pochlastac slyszac ludzi krytkójacych jakies style, przecierz to zalezy od czlowieka a nie od stylu.

Bardzo wiele zależy mimo wszystko od stylu no i oczywiscie od trenera, czy jest fighterem czy też sciemnia i uczy"sztuki".
  • 0

budo_belor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

(...) Bo raczej on nie pisał o tym, że oberwał od boksera.
pozdrawiam

Przede wszystkim to wynikało z jego postu.
Poza tym napisał kilka mało merytorycznych zdań zaprawionych zwrotem o "Powstaniu Bokserów", którego ani nie rozwinął, ani nie podał żadnych argumentów uzasadniających zdanie. Zresztą nie wdał się w żadną merytoryczną rozmowę, a jedynie "wpadł, wrzucił i zniknął" :?
  • 0

budo_belor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:splat: no jak to co - wyzie Cię na bitwe na pomidory :splat:

Ja im mogę te pomidory sprzedać :wink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024