Czyli dobrze powiedziałem czy nie, bo nie chcę być w błędzie :wink:Zgadza sie - Mirek to mańkut. Chyba dzis juz nie dziwi ze wsrod wyzej wymienionych znalazl sie tylko jeden karateka a o zawodnikach TKD czy kung fu ani widu ani slychu :twisted:
Atomowy Kick
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znakomicie :wink:Czyli dobrze powiedziałem czy nie, bo nie chcę być w błędzie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hej madralo przeciez to tylko slogan i nie wiele poza tymno to by juz pare tych cmentarzy zapelnil :roll:
Napisano Ponad rok temu
no ja wiem ze slogan,ale chodzilo mi o to ze ta lewa to jednak szpital,bo inaczej to by grabaz za kazdym razem musial stac pod ringiem ,a prawa to taka tajna mordercza bron i dlatego prawego haj kika u niego sie nie widuj...i ze piotrkowi sie pomylily nogi...albo jakos tak...juz nie wiem o co chodzi...dzisas 2 miechy mnie na budo nie bylo i zapomnialem jak niektore tematy tu moga psyche zrąbaćHej madralo przeciez to tylko slogan i nie wiele poza tym
Napisano Ponad rok temu
Legendarne opinie można zweryfikować pytając np. Silve co stało się z jego żebrami podczas starcia z Crocopem w jednym z PRIDE, znokautowani highkickiem przeciwnicy Aerts'a też jeszcze nie odeszli z tego świata o też pewnie mogliby powiedzieć jak się świetnie czuli padając na ringu. Jak przestaną być czynnymi zawodnikami wtedy można tworzyć o nich legendarne opowiastki teraz jest szansa (być może nie dla nas) to zweryfikować.No ale ten temat dotyczy legend bo raczej nikt nie wie jaka faktycznie mialy sile kopniecia Aerts'a Cro cop'a czy Hoost'a.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Francisco Filho - zanim zawalczył w K1 juz w kyokushinie miał bardzo silne low kicki
Glauebrto Feitosa- teraz też walczy w K1
Napisano Ponad rok temu
Akurat ogladalem wczoraj pierwsza walke Crocopa z Silva. I mimo kilku trafien w okolice watroby Silva przezyl, ale lekko zapewne nie bylo. Wiec co? Wtedy Crocop mial gorszy dzien? A moze Silva ma nadzwyczajna wytrznmalosc? Jak sadze sa jeszcze inne czynniki do wtrenowania, wrodzone, zalezne od przeciwnika (jest cos takiego, ze ktos komus wybitnie nie lezy) i nieprzewidywalne (ja np. raz poslizgnalem sie na mokrej macie i w tym samym momencie dostalem kopa w leb, po ktorym padlem, od sparinpartnera, ktorego w zasadzie zawsze lalem).
Akurat wiekszosc tych, ktorych wymieniliscie ma jedna wspolna ceche ma nadzwyczajny timing. To on, a nie tylko sila decyduja o rezultacie zastosowanej techniki. Jak sadze timing to w zasadzie wrodzona cecha.
Np. jeden z moich znajomych wielokrotny mistrz Polski w boksie, uznany nie raz za najlepszego technika swoich czasow ( aboks wtedy w Polsce nie byl najgorszy), wielokrotnie nakautowal ciosem z przedniej reki. Chyba nie dzialo sie to zpowodu niesamowitej sily ciosu, ale zdaje sie precyzji i timingu. Mozna to zobaczyc na archiwalnych tasmach.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Masz sporo racji. Jeśli o mnie chodzi to nie podchodzę do ludzi przeze mnie wymienionych jak do destruktorów co jednym kopnięciem moga rozwalać żelbetonowe mury. Wytrenowanie ich kopnięć to 85% efektów, a pozostałe 15% to uderzenie we najwłaściwsze w danym momencie miejsce i późniejsze efektowne ścięcie, tak moim zdaniem. Wymieniłem tych, którym na ringu zdarza się według mnie to najczęściej.Akurat wiekszosc tych, ktorych wymieniliscie ma jedna wspolna ceche ma nadzwyczajny timing. To on, a nie tylko sila decyduja o rezultacie zastosowanej techniki. Jak sadze timing to w zasadzie wrodzona cecha.
K_P
Napisano Ponad rok temu
jak mawiał Jurek K.
siła uderzenia to tylko jedna z wielu składowych efektu jaki to uderzenie przyniesie
ale biorąc pod uwage czysta sile przekazywana noga stawiam na CroCopa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Górny Śląsk - Rybnik - Trenikg MT
- Ponad rok temu
-
Relacja z K-1CAMP z Markiem Piotrowskim i Jarkiem Rogalą.
- Ponad rok temu
-
Boks w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
Nowy kanal sportowy - Sport Klub
- Ponad rok temu
-
wybite zęby
- Ponad rok temu
-
MECZ KICKBOXING POLSKA - NORWEGIA - ZWYCIĘSTWO BIAŁO-CZERW
- Ponad rok temu
-
Jak Zacząc trenować kick boxing
- Ponad rok temu
-
Muay Thai W Częstochowie
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakaś sekcja Muay Thai w Lyblinie?
- Ponad rok temu
-
Filmy o Muay Thai
- Ponad rok temu