wejscie w nogi
Napisano Ponad rok temu
zauwazylem przy okazji roznego rodzaju warsztatow w roznych grupach ze przy obaleniu (np. arastao - nie wiem czy tak sie pisze ) mestres ucza zeby lapac w garc spodnie i wyrywac do gory przeciwnika za spodnie wlasnie
co o tym sadzicie ???? w przypadku przeciwnika bez gaci to sie okazuje ze to strasznie zly nawyk, na filmie z edisonem co tam ktos wczesniej zamiescil to mi wyglada wlasnie ze mestre go nie zlapal bo po prostu mu sie rece zeslizgnely
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. co ma do tego sila??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
że jak nie złapiesz mocno za noge to się wyrwie i walnie kogoś w nosps. co ma do tego sila??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Następstw nie trzeba tłumaczyć. :roll:że jak nie złapiesz mocno za noge to się wyrwie i walnie kogoś w nos
Ja spróbowałem tej techniki < a nie mam 2m i 120kg wagi > oberwałem centralnie w nos / cale szczescie jest caly .
Napisano Ponad rok temu
ma to, że jest to ryzykowny ruch, a im większa siła tym wykonasz go pewniej i będzie mniejsza szansa, że doznasz jakichś obrażeńHMMM... ale co ma siła w kontekscie łapania za nogawki albo pod kolana??
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie tak, z tym że nie tyle chodzi tu o siłę w dosłownym sensie ile o dynamikę (siłę dynamiczną powiedzmy - nie znam fachowych okresleń).ma to, że jest to ryzykowny ruch, a im większa siła tym wykonasz go pewniej i będzie mniejsza szansa, że doznasz jakichś obrażeńHMMM... ale co ma siła w kontekscie łapania za nogawki albo pod kolana??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
choc oczywiscie siła jakby nie było jest potrzebna tylko po prostu uznałem że nie jest najwaznijsza... tak się tylko czepiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do tego kto kogo bedzie miał to nieudane wejscie w nogi chyba nie jest jeszcze końxcem świata (no chyba że się pieknie zebrało kolano to wtedy moze juz kurtyna spaść )
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Makak
- Ponad rok temu
-
roznice technik w grupach
- Ponad rok temu
-
ufff, jak gorąco - czyli jak się chronić przed odwodnieniem