roznice technik w grupach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Różnica pomiędzy trzema grupami(Beribazu, AdG i UNICAR) jest na tym filmiku bardzo widoczna(nie mówię o ostatniej "scenie", bo to nie jest szara treningowa codzienność ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
da sie, tylko nie ze wszystkimi po prostuok wiec nie da sie porozmawiac o tym?
najlatwiej pewnie bedzie prowadzic taka rozmowe koncentrujac sie (przynajmniej na poczatku dyskusji, do momentu az wszyscy niedocenieni fajetrzy w koncu sie wykrusza) na tym JAK sie dane techniki wykonuje, a nie DLACZEGO wlasnie tak....
Napisano Ponad rok temu
i tak samo potem roznia sie techniki, styl i gra czy walka w grupach
jedni stawiaja na akrobatyke i ladna gre, inni na poruszanie sie i garde, jeszcze inni na mlocke na lewo i prawo, nie ma sily zeby nawet proste kopniecie w poszczegolnych grupach sie nie roznilo
ale to zaden powod do jakichs klotni wielkich na forum, wszystko i tak sprowadza sie potem do roda ( najlepiej w Brazylii )) )
Napisano Ponad rok temu
tak sie zastanawiam czym pod wzgledem technicznym rozni sie capoeira w poszczegolnych grupach? sa w ogole jakies roznice? techniki ktore sa w 1 grupie a w 2 nie? rozny sposob wykonywania "tych samych" technik? czy roznice sa tylko w numerze konta na ktore splywaja skladki? :wink:
Co do technik, które są w 1 grupie, a w 2 nie: mnie najczęściej zdarzało się na żywo obserwować legnicką grupę IUNA i zauważyłam, że u nich nie ma cadeira - bazy. Artesi mają cadeira, nie wiem jak inne grupy. Z kolei IUNA ma jedno kopnięcie (taka armada z wyskokiem, czy coś w tym stylu), którego nie ma w AXE.
Różny jest przecież sam sposób wykonywania ginga. W naszej grupie trzymamy wysoką gardę i jesteśmy nisko na nogach, IUNA ma ręce niżej i wyższą ginga, Artesi "zawijają" rękę przy ginga - to tyle co sama zauważyłam. Tych niuansów jest dużo więcej.
Poza tym są różnice w nazwach poszczególnych elementów, chociaż technika ich wykonywania jest taka sama Nie jestem na tyle obyta w oglądaniu innych grup capo, żeby po technice danej osoby poznać grupę w której ćwiczy, ale starzy wyjadacze na pewno nie mają z tym problemów, bo to, że między grupami są różnice jest oczywiste
Napisano Ponad rok temu
a w ostatniej scenie dosyc ciekawe chyba zjawisko czyli- co dzieje sie z ginga jak chcemy sie bic :wink:http://rapidshare.de/files/17568241/katowice.avi.html
Różnica pomiędzy trzema grupami(Beribazu, AdG i UNICAR) jest na tym filmiku bardzo widoczna(nie mówię o ostatniej "scenie", bo to nie jest szara treningowa codzienność ).
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ufff, jak gorąco - czyli jak się chronić przed odwodnieniem
- Ponad rok temu
-
FESTIWAL BĘBNÓW W W-wie 1-6 SIERPNIA AFRYKA-BRAZYLIA-KUBA
- Ponad rok temu
-
moze ja cos zle zrozumialem?