Taniec czy Walka
Napisano Ponad rok temu
Mam pewne pytanie do was czy Capoeira to bardziej taniec czy walka poniewaz zabardzo sie nie znam na tym sporcie a chcialbym sie tego dowiedziec bo to pytanie juz dluzszy czas mnie denerwuje. A i jeszcze jedno czy Capoeira nadaje sie jako styl samoobrony na ulice??
Dziekuje i pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
IćstontWitam
Mam pewne pytanie do was czy Capoeira to bardziej taniec czy walka poniewaz zabardzo sie nie znam na tym sporcie a chcialbym sie tego dowiedziec bo to pytanie juz dluzszy czas mnie denerwuje. A i jeszcze jedno czy Capoeira nadaje sie jako styl samoobrony na ulice??
Dziekuje i pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
bo to pytanie juz dluzszy czas mnie denerwuje.
Nas tez juz dłuzszy czas denerwuje. Wielokrotnie było przeszukaj archiwum zrób zakupy pograj w bierki.
Napisano Ponad rok temu
Capoeira to bardziej taniec czy walka?
tak
czy Capoeira nadaje sie jako styl samoobrony na ulice??
w lepszym stylu byłoby unikać walki niż jej nie unikać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gwiazdy i inne akrobacje to świetny element zaskoczenia, bez którego na ulicy ani rusz!nadaje sie jako styl samoobrony na ulice??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli chcesz byc taki cwaniak to pisz (przynajmniej tutaj) au sem mao a nie aerial bo to nie forum trickz tylko capoeira... a jesli niewiesz co to jest to nie czytaj opisow w sieci tylko idz na trening, wejdz do roda pozniej porozmawiamy czy to taniec czy walka :wink:
Napisano Ponad rok temu
heh, spróbuj to sam się przekonasz!A co, myślisz że jak podejdzie jakaś ekipa i powie wyskakuj z forsy to jak mu zrobie przed nosem aeriala to sie zmyje w popłochu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taniec czy Walka ....
Uirapuru powinienes ustawić jakiś skrypt na Forum dla osób które tworzą nowe tematy z takim tytułem by odrazu dostawali bana. :wink:
Napisano Ponad rok temu
capoeira nie jest ani "tylko tańcem", ani "tylko walką". To wiele rzeczy naraz, nie spróbujesz, nie zrozumiesz. Ale definiując ją najlepiej użyć określenia sztuka walki.
w capo jestem kompletnym laikiem, ale oglądając ostatnio filmy w necie, rzuciła mi się w oczy pewna charakterysyczna cecha.
Zauwazyłem kilkakrotnie jak w capo po kopnięciu, zawodnik jest momentalnie gotowy do wyprowadzenia następnego kopnięcia (co wynika ze sposobu poruszania się - czyli tego charakterystycznego "tańca"). Szczerze mówiąc od razu nabrałem respektu, bo zauwazyłem jak łatwo nadziać się na kolejne kopnięcie po dopiero co wyprowadzonym z obrotu. Coś niesamowitego. Musze to sobie jakoś zaadaptować .
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Częstochowa
- Ponad rok temu
-
CAPO W CHODZIEZY KOLO PILY??
- Ponad rok temu
-
ATABAQUE