Ciekawość co do kciuków :D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdy przeciwnik jest blisko to ok, a długie sierpy ?
co to są długie sierpy? w sensie cepy?
tak czy inaczej trzeba trafiać kostkami..
tak jakoś..normalnie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oprocz bandazy dodaj takze plaster wokolo stawow
i cos mi jednak nie pasuje z tym kciukiem przy sirpie
rozumiem przy prostym jak sie koles zeslizgnie z lini strzalu to tak
chyba ze popelniasz inny blad ze udezasz go bardziej "cepowato" czy jak my na to mowimy cap paw (ze udezasz ko wewnetrzna strona rekawicy-tam gdzie masz kciuk-w sumie nie jest to bledne udezenie bo niezle zastosowanie w wymuszaniu dystansu czy wbijaniu kolesia w naroznik-albo tez do sciagniecia goscia w gilotyne jak robisz mma)
zdecydowanie zacznij uzywac plastra i bandazy i upewnij sie ze wiazesz nie tylko nadgarstek i srodrecze ale takze kciuk
plaster pzyklej tam gdzie kciuk laczy sie z dlonia(najlepiej obklej to takze dwa trzy razy,bedzie troche niewygodnie ale bedzie sie lepiej trzymac) i drugi plaster wokol stawu na kciuku
maly trik ktory mam z savate(a ktory takze zauwazylem u fedora) to jak starasz sie goscia trafic to przekrec lokiec i kciuk o 180 stopni tak ze trafisz go zewnetrzna strona rekawicy-nie wem czy zrozumiesz o co mi chodzi ale jezeli nie rozumiesz to wez szklanke wody i wylej ta wode-i to jest ten ruch (jest troche ciezko na poczatku tego uzywac ale potem zobaczysz ze ma calkiem spoko zastosowania, no i pozwoli ci to zdlac troche ciezaru z kciuka to ci sie moze zaleczy troche)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
maly trik ktory mam z savate(a ktory takze zauwazylem u fedora) to jak starasz sie goscia trafic to przekrec lokiec i kciuk o 180 stopni tak ze trafisz go zewnetrzna strona rekawicy-nie wem czy zrozumiesz o co mi chodzi ale jezeli nie rozumiesz to wez szklanke wody i wylej ta wode-i to jest ten ruch (jest troche ciezko na poczatku tego uzywac ale potem zobaczysz ze ma calkiem spoko zastosowania, no i pozwoli ci to zdlac troche ciezaru z kciuka to ci sie moze zaleczy troche)
Tak też wygląda mawashi-zuki w karate shotokan. 8)
Napisano Ponad rok temu
8) właśnie tak staram się od jakiegoś czasu uderzać, ale po kb został nawyk uderzania z tym kciukiem po lewej stronie, a nie z kciukiem do góry... trudno się przestawić bo czasami odruchowo leci o tak. pozdrowszystkie palce dotykaja stołu to reka musi isc o 90 stopni w prawo i tak scisnieta piesc
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KONKURS - ILE NIEDOPOWIEDZEN JEST W TEJ INFORMACJI :):):)
- Ponad rok temu
-
Muay Boran oraz Krabi Krabong
- Ponad rok temu
-
Zapisy do grup początkujących i zaawansowanych MUAY THAI!!!
- Ponad rok temu
-
Problem z .................
- Ponad rok temu
-
Cieśliński zachował mistrzowski pas
- Ponad rok temu
-
Tae Tad prosba i info dla innych-zmiana adresu www Serafina
- Ponad rok temu
-
Pytanie do kickerow i front kicka