Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prośba o pomoc w wyborze noża

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

budo_marass
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Prośba o pomoc w wyborze noża
Gripy robią także ze 154CM; a moja rada -rozejrzyj sie po aukcjach Budo, bo małoużywany sprzęt w doskonałym stanie można często dostać za połowę ceny, jakiej życzą sobie polskie sklepy.

Dla przykładu niedawna (nieaktualna już) aukcja Gripa z 440C: http://www.fabrykasi...pic.php?t=47949
skończyła się na kwocie 180zł+przesyłka, więc wiesz 8)
  • 0

budo_ov_darkness
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1044 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Albo jeszcze mniej niż połowę. Co nie znaczy, że w sklepach nie można urwać dobrego rabatu... :wink:

Nie uważam, że by nosić M21-04 jako EDC trzeba mieć 190/90. Ja mam178/75 i w łapie leżą mi dobrze foldery większe niż M21. Chwilowo zostałem tylko z S2, ale wkrótce zanabędę coś konkretnego. W planach m.in. left hand Commander( chętnie w największej wersji), CQC-11, skirmish... Tak naprawdę, najlepiej leżą mi noże sporo większe, tylko ze za konkretną jakoś w tym przedziale wielkości trzeba konkretnie zapłacić... ALe o Lone Wolf'a Tactical Ranger też bym się nie obraził :)

Było to już 100k razy wałkowane, powtórzę jeszcze raz: NIE KUPUJ NOŻA KTÓREGO NIE MIAŁEŚ W RĘKU!!! Zbyt wiele razy przeżywałem ciężki szok, gdy lubiany i popularny nóż okazywał się kompletnym niewypałem po wzięciu do ręki, by doradzać inaczej. Przy nożach za 100-300PLN, to jakoś nie boli, ale jakbyś zdalnie kupił sebenzę...
  • 0

budo_drengir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 215 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Darkness
Nie trzeba miec 190/90 żeby CRKT M21-04 pasował ci do łapy, to jasne. Ale żeby go wygodnie nosic na codzień(czyli nie dźwigać, żeby nie wystawał do połowy z kieszeni czy gdzie badź) raczej nie powinno sie miec 150cm w kapeluszu. Jak na miejskie warunki ten nóż jest moim zdaniem zbyt duzy i ciężki. Co nie zmienia faktu że w tej cenie to zajebisty składak. Natomiast- jesli ktos cały czas smaruje w bojówkach albo pracuje jako strażak, policjant, ochroniarz itd. to jasne jest że ta eMka jest jedną z najbardziej sensownych opcji. Dla ogółu cywili na miasto- zwyczajnie za duży. To tyle o M21-04. Powtórzę sie- na miejsko- wyjazdowe EDC Hunter Lite Blade-Techa jest swietny. I nadal go polecam, bo warto. Darkness- gdzie go wyczaiłeś? Możesz podać jakiś namiar? Może na priv, żeby nie zaśmiecać tematu.
  • 0

budo_marass
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ov napisz tutaj -myślę że wielu może się ta maszynka spodobać. :D
Mam nadzieje ze IP wybaczy nam OT :wink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024