Jaką sztukę walki wybrac??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
krav maga
tez o tym myślałem ale czytałem żeby trening KM odniósł efekt trzeba wczesniej trenowac jakas inna sztuke walki a poza tym czytałem ze stosuje sie tam uderzenia w krocza i oczy a to raczej moze odbic sie na zdrowiu
Napisano Ponad rok temu
...jaka sztuke walki wybrac?? stawiam głownie na to bym nauczył się samoobrony, wyrobił sobie refleks i szybkośc oraz żeby nie przynosila zadnego ryzyka ze zdrowiem...
Takie rzeczy, to tylko w erze
Refleks i szybkość wyrobisz sobie w każdej SW. Natomiast skutecznej samoobrony nie nauczysz się markując ciosy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do urazow wynikajacych z SW to raczej trudno sie od nich ustrzec na stare lata... Kazda niesie za soba pewne ryzyko wypadku, urazu, kontuzji, etc. Jedno jest pewne napewno bedziesz miec lepsza kondyche...
Pytasz tez o refleks, szybkosc itd. Myśle ze kazdy trening SW ci to zapewni.
Odnosnie samoobrony... Tu i owszem Krawka stawia na jak najszybsze (najskuteczniejsze) wytrenowanie czlowieka przed zagrozeniem, ale tak realnie to i tak musisz potrenowac troche czasu zeby sie "obic", wyrobic sobie odpowiednie odruchy, etc.
Pozdrawiam
MERO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podzielam zdanie Mero, że lepiej się przejść po sekcjach i zobaczyć. Nawet najlepszą SW może prowadzić patałach... No i odwrotnie. A co do kopania w krocze na KM to chyba używa się tam ochraniaczy, a ciosy markuje... :roll:
Napisano Ponad rok temu
STaka jest prawda. słusznych wyborów, pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pogadajcie z Combatem... odpowiedni tekt jest na jeg stronie. Może zechce go tu skopiować.chyba czas podwiesic temat "co wybrac" i umiescic w nim linki do wszystkich (lub wiekszosci) tematow tego typu plus napisac pare sensownych slow.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A więc po pierwsze: idź na trening i sprawdź co ci pasi
a niestety po drugie: sezon sie kończy więc narazie idź sie opalać
Napisano Ponad rok temu
Po drugie to nie widziałem jeszcze żadnego starszego człowieka {po 40} który miałby jakiekolwiek problemy ze zdrowiem spowodowane sportem walki {ale nie znałem żadnego boksera}. Problemy ze zdrowiem miewają raczej ciężarowcy i koksiarze.
Po trzecie w KM są ochraniacze na jaja a kopnięcia są markowane {zwykle}
Po czwarte przejdź się i zobacz. Pierwszy trening jest zwykle za darmo. Zwróć uwagę na ilość sparingów, postawę instruktora {czy od razu do ciebie podejdzie czy będzie udawał, że cię nie widzi}, atmosferę w klubie, proporcje rozgrzewki do treningu właściwego {to ma być SW a nie aerobik}, cenę {combatowcy potrafią być tu bardziej zabójczy niż ich techniki} i odległość od domu. To często jest ważniejsze od nazwy konkretnej SW.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Brak sparingów.
3. Mały nacisk na wytrzymałość ogólną i siłę (zależy od sekcji!!!), a to w walce jest ważne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki system samoobrony dla osoby na wózku?
- Ponad rok temu
-
rekawice firmy pahuyuth
- Ponad rok temu
-
Porządna siłownia lub/i dobry trener w Krakowie?
- Ponad rok temu
-
Buty treningowe do MMA
- Ponad rok temu
-
Kubotan
- Ponad rok temu
-
Amerykanski wojownik
- Ponad rok temu
-
Londyn MA :)