chyba nie bylo tematu ;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a to do wszystkich juz trenujacych : czy to ze kiedys tam,dokladnie 7 lat temu przeszlam operacje kregoslupa dyskwalifikuje mnie absolutnie w trenowaniu tej sztuki walki? pytam,bo jeden z lekarzy spotrowych do ktorych sie udalaam nawet nie chcial rozmwaic ze mna,przesadzam,powiedzial ze absolutnie nie:| czy to jest mozliwe? skoro ja czuje sie dobrze i nic mi nie dolega od tylu lat? i jestem w stanie wykonac kazde cwiczenie? i jedynym dowodem na to ze kiedys mialam 'maly problem' jest blizna pooperacyjna?help.
Widzisz, zdrowie powinnas traktowac priorytetowo - jak je stracisz, to koniec. Przede wszystkim odwiedz dobrego specjaliste. Jak on sie wypowie - wtedy bedziesz wiedziala, co robic dalej. Wez pod uwage, ze trening sztuk / sportow walki to takze wykonywanie cwiczen z obciazeniem, nagle zrywy, duze przeciazenia na uklad ruchu. Moim zdaniem nie ma sensu szafowac swoim zdrowiem bez kontaktu z lekarzem, ktory zna sie na rzeczy.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Lekarz powinien okreslic jaki zakres cwiczen i jakie obciazenia mozesz wykonywac.
JJ jest tak obszerne ze kazda osob znajdzie cos dla siebie kwestia znalezienia tylko odpowiedniego instruktora ktory potrafi uczyc nie tylko tzw mordobicia ale i zna elementy zdrowotne danej sztuki.
Napisano Ponad rok temu
95-070 Antoniew koło Lodzi ul. Główna Nr 5 (telefony: (042) 712-61-07, kom. 0-502 56 39 14). Jest to człowiek bardzo życzliwy i jeżeli tylko może to pozwala ludziom na uprawianie sportu. W ostatnim czasie wydal orzeczenie lotniczo-lekarskie (po konsultacjach oczywiście i zebraniu odpowiednich informacji) pozwalające na uprawianie spadochroniarstwa skoczkowi, który przeszedł chorobę nowotworowa i ma amputowana jedna nogę do kolana (sprawa znana w środowisku spadochroniarzy). Sam raz na jakiś czas korzystam z jego usług i uważam, ze mogę Go polecić (mieszkam w odległości około 500 kilometrów od Lodzi). Masz tu adres jego strony internetowej [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Trzymam kciuki i do dzieła
Kwiatek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Białobrzegi
- Ponad rok temu
-
ju-jutsu vs modern ju-jutsu vs aiki-jujutsu vs combat ju-...
- Ponad rok temu
-
ale fajny dzisiaj trenning mialem
- Ponad rok temu
-
seni06
- Ponad rok temu
-
Pierwszy Krakowski Turniej Ju Jitsu 6.V.2006
- Ponad rok temu
-
Prosba o kontakt do klubu