"w tajlandii to dzieciaki trenuja z biedy. po to zeby jak najszybciej moc startowac i zarabiac pieniadze dla rodziny"
nieprawda, o czym ty gadasz??? moga zarabiac w inny sposob, a to ze trenuja przeciez to sport narodowy. jakbys byl w tajlandi to bys widzial ze stoja lepiej niz polska, a polskie dzieci pewnie trenuja z biedy haha. turystyka tam jest dobrze rozwinieta i jest co zwiedzac czego niemozna powiedziec o polsce, po prostu maja inna kulture i tyle.
pisze to co widzialem na discovery. byl program o MT i tajlandii i jednym z bohaterow byl tajski dzieciak lat okolo 12 ktory bral udzial w turnieju po to zeby wygrac hajs dla rodzicow na pickupa potrzebnego do ich rodzinnego biznesu. no sorry ale ja nie widzialem w normalnych polskich rodzinach zeby ktos wysylal 12 letnie dziecko na ring zeby wygralo mu kase na nowe auto. tak sie dzieje w krajach 3 swiata. i chyba nie chcesz mi powiedziec ze tajlandia jest bogatszym albo bardziej rozwinietym krajem niz polska...? jest moze szybko rozwijajacym sie, ale napewno nie bardziej rozwinietym. dlatego sie szybko rozwija bo powstaje tam duzo fabryk wielkich korporacji ktore wykorzystuja tania sile robocza. a tak sie nie dzieje w krajach bogatych co nie?
// pisalem to ja - jerryisback, jak zwykle pomylilem konta na kompie brata :wink: