Nowe pasy od DRACULINO
Napisano Ponad rok temu
1) Paweł "Cerebro" Nowicki - pas niebieski: I belka;
2) Bartek "Fiel" Figurski - pas niebieski;
3) Tomek Jurkiewicz - pas niebieski;
4) Piotr "Macaco" Rutecki - pas niebieski;
5) Mieszko "Shannar" Radecki - pas biały: IV belki;
6) Krzysztof Kurowski - pas biały: IV belki;
7) Łukasz Chilarecki - pas biały: III belki;
8) Bartek Lewandowski - pas biały: III belki.
Draculino był baaaaardzo zadowolony z poziomu technicznego w GB Toruń. A mi serducho zabiło szybciej, gdy powiedział, że to przede wszystkim moja zasługa
Draculino przyglądał się ćwiczącym bardzo dokładnie, egzamin to praktycznie godzina sparingów, a chłopacy nawet nie wiedzieli, że odbędą się promocje.
Ja - jako główny instruktor - swój egzamin przeszedłem w pocie czoła odbywając dwa indywidualne treningi z Mistrzem... Co tu dużo mówić - jak już ze mną skończył, to nie wiedziałem jak się nazywam, a płuca same wypadały mi na matę. Ale nie było źle
SERDECZNIE GRATULUJĘ WSZYSTKIM PROMOWANYM - a w szczególności nowym NIEBIESKIM!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda tylko ze inni uczestnicy weekendowego seminarium nie mieli szansy sie wykazac podczas tego egzaminu. A mysle, ze w innych klubach bylo kilka bialych paskow, ktorym naleza sie belki a moze nawet stopnie wyzsze...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdro 8)
ps:Widze, ze ten napredce wymyslony --> "shannar" bedzie sie na mnie mscil :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do samych egzaminow to totalne zaskoczenie, szkoda ze nie moglismy zostac albo nie odbyly sie one na seminarium... i przylaczam sie do pytania Krvavego odnosnie patronatu Draculino nad klubami GB obecnymi na seminarium?
Napisano Ponad rok temu
BARDZO CHCE PODZIĘKOWAĆ MOJEMU TRENEROWI I PRZYJACIELOWI Pawłowi "Cerebro" Nowickiemu bo to TWOJA ogromna zasługa... praca na trenigach i poza matą oraz wkład w całokształt rozwoju bjj w Toruniu i nie tylko... podziękowania należą się całej grupie GB Toruń bo dzięki nim mogłem doskonalić moje umiejętności w brazylijskim jiu-jitsu ale również chciałem podziękować mojemu przyjacielowi i sparingpartnerowi Tomkowi Jurkiewiczowi za wspaniąłą współpracę i treningi GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOMINOWANYM za LEALDADE...CORAGEM...DISCIPLINA...DETERMINACAO
Paweł "Cerebro" Nowicki - pas niebieski: I belka;
Tomek Jurkiewicz - pas niebieski;
Piotr "Macaco" Rutecki - pas niebieski;
Mieszko "Shannar" Radecki - pas biały: IV belki;
Krzysztof Kurowski - pas biały: IV belki;
Łukasz Chilarecki - pas biały: III belki;
Bartek Lewandowski - pas biały: III belki.
BARDZO DZIĘKUJE RÓWNIEŻ NASZEMU PROFESOROWI FAIXA PRETA - Vinicius "Draculino" Magalhaes
[b]
Napisano Ponad rok temu
Trzeba jednak pamiętać, że to ciągle początek drogi W szczególności jak ma się przyjemność potrenować z takim znakomitym technikiem jak Marek - dzięki Marku za wszystkie uwagi na niedzielnych treningach!
Co do egzaminów - to było totalnie niezaplanowane. Draculino na początku stwierdził, że nie będzie teraz nikogo promować, dopiero na jesień. Potem jednak dużo rozmawialiśmy, przyglądał się chłopakom na seminarium... W poniedziałek zaś Draculino zaproponował mi bycie swoim "przedstawicielem" w Polsce, dając mi umocowanie do zorganizowania z nim współpracy. I wtedy również stwierdził, że skoro współpracę mamy dogadaną, to chciałby promować parę osób na wyższy stopień. Dokładne zaś ustalenia zapadły dopiero we wtorek.
Gdybyśmy wiedzieli wcześniej... Oczywiście na seminarium było kilka osób, które zasługują na kilka belek... Lub na zmianę barw . Myślę jednak, że chodziło po prostu o to, aby Draculino się do nas przekonał - obiecał, że na jesień też przeprowadzi egzaminy.
Co do patronatu Draculino: nie ma żadnego problemu. Marcio Feitosa przysłał już wzór standardowego kontraktu dla klubów GB. Na razie nie rozsyłam go dalej, ponieważ mamy zająć się z Draculino dogadaniem szczegółów. Kiedy wszystko będzie już jasne, trzeba będzie tylko podpisać kontrakty.
Na 99% Draculino przyjedzie do Polski na jesień! Wtedy będzie również okazja, aby ugościć go w innych klubach, szczególnie zaś w klubie Michała Kiczeli. Draculino obiecał, że jesienny pobyt będzie również dłuższy od tego, który był teraz.
Reasumując: dużo jeszcze przed nami do zrobienia. Myślę, że w niedługim czasie zorganizujemy spotkanie instruktorów i dogadamy kwestie współpracy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje.W poniedziałek zaś Draculino zaproponował mi bycie swoim "przedstawicielem" w Polsce, dając mi umocowanie do zorganizowania z nim współpracy.
Musze Ci napisac pelnomocnictwo do reprezentowania GB Gdynia w dogadywaniu szczegolow... :wink:Marcio Feitosa przysłał już wzór standardowego kontraktu dla klubów GB. Na razie nie rozsyłam go dalej, ponieważ mamy zająć się z Draculino dogadaniem szczegółów.
No na pewno. Znasz moje zdanie co do "struktur", "administracji", "przedstawicieli" itp. Znamy te sprawy z niedawnych "przygod warszawskich", ktore nie skonczyly sie zbyt pozytywnie.Reasumując: dużo jeszcze przed nami do zrobienia. Myślę, że w niedługim czasie zorganizujemy spotkanie instruktorów i dogadamy kwestie współpracy.
Napisano Ponad rok temu
Myślę jednak, że chodziło po prostu o to, aby Draculino się do nas przekonał - obiecał, że na jesień też przeprowadzi egzaminy.
A ja jestem ciekawy samego egzaminu, jak to wygladalo? Czy byl to normalny treningi na ktorym Draculino obserwowal wszystkich i na koniec oglosil kogo promuje? Czy byly to tylko sparingi, czy cos jeszcze? Czy sparingi odbywaly sie tylko miedzy osobami w klubie czy tez z Draculino?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja jestem ciekawy samego egzaminu, jak to wygladalo? Czy byl to normalny treningi na ktorym Draculino obserwowal wszystkich i na koniec oglosil kogo promuje? Czy byly to tylko sparingi, czy cos jeszcze? Czy sparingi odbywaly sie tylko miedzy osobami w klubie czy tez z Draculino
W poniedziałek Draculino sparował z większością egzaminowanych (w tym ze wszystkimi nowymi niebieskimi), było dużo zadaniówek, a potem były podstawowe techniki. Trening był w kimonie.
We wtorek był trening submission wrestling, Draculino sprawdzał umiejętność obalania i kontrolowania przeciwnika w parterze. Potem sparingi 3 x 8 minut (mistrz sam łączył sparujących w pary), obserwowane czujnym okiem przez Draculino.
Przyznam szczerze, że potrafił w mgnieniu oka wyciągnąć słabe punkty każdego zawodnika. Ale również chwalił dobre strony
Jeszcze tylko w kwestii współpracy: wiecie doskonale, a przynajmniej wie o tym Michał, co sądzę o "szefowaniu", itp. Myślę, że bez problemu wszyscy się dogadamy jak równy z równym. Draculino po prostu wyznaczył mnie jako tą osobę odpowiedzialną, a jak my to dogadamy między sobą, to już nasza sprawa.
Z jednej strony jest to dla mnie wyróżnienie, z drugiej tworzy to też pewną krępującą sytuację, bo wiemy wszyscy dokładnie jak to jest w organizacyjnych monolitach (polityka, polityka, układy - układziki).
Dlatego też warto mieć na uwadze słowa Draculino, które wypowiedział u nas w poniedziałek: "Aby trenować dobre jiu-jitsu, aby stać się dobrym fajterem jiu-jitsu potrzebne są nie tylko dobre umiejętności, dobra technika. Najważniejsza jest dobra atmosfera, budowanie przyjaźni, prawie że rodzinnej atmosfery w klubie. O to właśnie chodzi w jiu-jitsu. A nie o to, aby kreować się na twardzieli".
Napisano Ponad rok temu
I z jednym bialym ktory obiecal mu na imprezie, ze go podczas sparingu odklepie :wink: Niestety nie udalo mu sie tego dokonacW poniedziałek Draculino sparował z większością egzaminowanych (w tym ze wszystkimi nowymi niebieskimi)
Pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
"Aby trenować dobre jiu-jitsu, aby stać się dobrym fajterem jiu-jitsu potrzebne są nie tylko dobre umiejętności, dobra technika. Najważniejsza jest dobra atmosfera, budowanie przyjaźni, prawie że rodzinnej atmosfery w klubie. O to właśnie chodzi w jiu-jitsu. A nie o to, aby kreować się na twardzieli".
Tak chyba wychowują w Gracie Barra, bo SEM tez nam to powtarzał.
Napisano Ponad rok temu
Co do "monolitow", organizacji i zwiazanej z tym polityki to gdynski klub byl zawsze niezalezny, jest niezalezny i pozostanie niezalezny od takowych.
Co do tej rownowagi, to zostala ona troche zachwiana przez niedoinformowanie nas na temat treningu poniedzialkowego i wtorkowego. Jednak mysle, ze nie bedziemy tutaj tego roztrzasac i czekam Pawelku na obiecany telefon od Ciebie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Natomiast, co do treningów w poniedziałek i wtorek to była to osobista decyzja Draculino. Sam mi to zaproponował. Jak również to, że ćwiczył ze mną indywidualnie. I to dopiero PO seminarium, w poniedziałek.
Zamieszczam powyższe tutaj dlatego, ponieważ chciałbym, żeby wszyscy wiedzieli jakie były realia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o zawody
- Ponad rok temu
-
pranie gi
- Ponad rok temu
-
SIŁOWNA POD BJJ i MMA
- Ponad rok temu
-
Sambo
- Ponad rok temu
-
DO GB Toruń - male pytanko, prośba o informacje.
- Ponad rok temu
-
Tap or go to hospital
- Ponad rok temu
-
Obóz BJJ,SW,VT Berserkerzy & Mighty Bulls
- Ponad rok temu
-
kupie gi
- Ponad rok temu
-
Kimona Dragao