ale czy pojdziesz do kosciola w dresach? nikt nie zabroni, mozna pojsc ale czy wypada?
No i własnie o to mi chodzi. Tak jak napisałeś, w dresach można pójść do kościoła i ksiądz Cię nie wygoni tylko dla tego. Tak samo batizado, nikt nie pozwoli Ci nie zdawać tylko dla tego że nie masz orginalnych abad. A to co wypada i nie wypada to już jest całkiem inny temat.
podam przykladowy : nie picie alkocholu w abadach grupowych, spotkalem sie z tym w nie jednej grupie
Jak bym coś takiego zobaczył to nie oceniałbym całej grupy tylką tą osobę.
drogi kolego javali_lbn Smile akurat tak sie sklada ze ja tez cwiczylem taekwon-do i orientuje sie w temacie ubiorów treningowych. moze cwiczyles przez 2 miesiace bo wtedy rzeczywiscie nie wymagaja doboka
Sorry ale ja ćwiczyłem 5 lat. Dobok miałem ale powtarzam, nie jest to warunek do przystąpienia do egzaminu.
sa Mestres ktorzy przesylaja za swoja kase uniformy dla biednych dzieciakow i to nie tylko w brazylii...
No i to mi się podoba. Zawsze się znajdą tacy ludzie i oby było ich jak najwięcej ale nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że nie zawsze można sobie pozwolić na coś czego się pragnie.
Podsumowując "Nie szata zdobi człowieka". Nie obchodzi mnie kto w jakiej grupie ćwiczy. Ważne jest tylko to, że wszyscy ćwiczymy capoeira.