Nadgarstek
Napisano Ponad rok temu
Mam problem z nadgarstkiem, mianowicie przy robieniu mostku lub stania na rękach (przy ścianie) zaczyna boleć, ból narasta. Jak wstanę po mostku/staniu i zegnę go (w przód na przykład) tez zaczyna boleć. Z reguły po paru godzinach (jeżeli nie przesadzałem kiedyś bolał mnie przez 3-4 dni (mostki :twisted: ) przy elementach typu negativa (cała ręka na ziemi)) ból znika. Rozgrzewka nadgarstków niewiele daje.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Może dlatego, że bardziej opieram się na tym nadgarstku ? Jestem praworęczny. Chociaż jak stoję na rękach to chyba opieram się równo na obydwu . Mostków codziennie nie robię, na rękach postoję max 10-20 sek, bo nie widzę potrzeby żeby stać dłużej . Może stabilizator taki nadgarstek i śródręcze pomoże?
//czasem tez zdarza mi się tak stanąć na rekach ze moge stac i stac, i nic nie boli
W ogóle nie daje mi to spokoju
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
A powaznie to jezeli masz powazna kontuzje nadgarstka to tego sie nie wyleczy-taka juz cecha nadgarstka.
Idz do lekarza-na forum nikt Ci powaznie nie pomoze tylko napisze cos w stylu: "a wg mnie to...." i tylko sobie pogorszysz.
Sciagacz nie zaszkodzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze w tym tygodniu wybiorę się do prywatnego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy jakaś przerwa (w robieniu mostków i staniu na rękach w domu) (2 tyg) sie opłaca (i po przerwie sprawdzić czy dalej boli), czy lepiej już iść do tego ortopedy wcześniej ?
Napisano Ponad rok temu
Opłaca się, bo ból może być spowodowany przeciążeniem. Tylko, że jeśli zdecydujesz się nie iść do lekarza i odpocząć, to możesz kupić i wcierać jakąś maść przeciwzapalno-przeciwbólową, np, Fastum, Diclofenac, DrŻel.A czy jakaś przerwa (w robieniu mostków i staniu na rękach w domu) (2 tyg) sie opłaca (i po przerwie sprawdzić czy dalej boli), czy lepiej już iść do tego ortopedy wcześniej ?
Napisano Ponad rok temu
Marreco: a jak często tę maść ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko powinno być napisane w ulotce dołączonej do leku, ale tak ze 2-3 razy dziennie wcieraj, chyba, że ulotka mówi inaczej.Marreco: a jak często tę maść ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Capoerista w MMA
- Ponad rok temu
-
mestres
- Ponad rok temu
-
Ogólnopolska Federacja Capoeira
- Ponad rok temu