tajski, boks jako ulepszenie rąk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oprócz Bothy w K1, jednak na 11 walk (jedna na zasadach mma) tylko dwie wygrał chociaż z bardzo znaczącymi zawodnikami LeBannerem i Aertsem (przez TKO w 3r. i KO w 1r.). FRANCOIS "The White Buffalo" BOTHA był kiedyś mistrzem wagi ciężkiej organizacji IBF w boksie, później rozpoczął karierę w K1. Widziałem kiedyś zdjęcie z jego walki bodajże z Musashim gdzie próbował nawet kopać niskie kopnięcie na udo, nie wiem jak to wyglada w innych walkach. Oglądałem też jego starcie z Le Bannerem, gdzie świetnie uderzał rękoma zwodząc Jerome, a nawet wydawało mi się, przewyższając go szybkością. Być może miał tamtem ciężki dzień.Niestety bokserzy nie chcieli spróbować z nogami. Myślę że wtedy sytuacja by się odwróciła. Boks można stosować uzupełniająco, ale raczej polecał bym go zaawansowanym zawodniką umiejącym analizować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i jeszcze jedno: na np. KM ćwiczy się przez 2 godziny uderzenia, łokcie, kopnięcia, parter, obronę przed nożem i pistoletem. Na boksie są 3 godziny treningu wyłącznie na przygotowanie i walkę na pięści tj. bieg, rozgrzewka, ogólnorozwojówka/stajce Stamma, kontakt/tarcza/sparing, przybory, skakanka, parterówka. Jeśli do tego dołożymy np. wszystkie wymienione rzeczy, łatwo można obliczyć, ile czasu pozostaje na technikę każdej z nich. Ale każdy przecież wybiera to, co mu najbardziej odpowiada, trudno jest więc o jakąś uniwersalną receptę. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja wlasie uzupełniam od miesiaca swoje treningi boxem 2*w tyg,czasem sie zapominam i staje frontalnie lub trzymam nisko garde ale w koncu wszystko sie do czegos w życiu(walce :wink: )przyda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Klasyczne walki bokserskie i nie tylko
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Muaythai-BYDGOSZCZ 22-23.04 - PZKb
- Ponad rok temu
-
Nowe zasady k1
- Ponad rok temu
-
Turniej Pierwszych Walk Muay Thai
- Ponad rok temu
-
Turniej Pierwszych Walk Muay Thai
- Ponad rok temu
-
Zna ktos wyniki z MP w full (senior)
- Ponad rok temu
-
Kickboxing w Szczecinie?
- Ponad rok temu
-
Pokazy Muay Thai w Przedborzu
- Ponad rok temu
-
Gwardia Zielona góra , czy są jakieś ograniecznia...
- Ponad rok temu
-
Klip z Alexem Gongiem
- Ponad rok temu