Ogólnopolska Federacja Capoeira
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj przecztytałem, że odbyło się zgrupowanie zorganizowane przez ADG. Nie byłem, nie wiem co było na nim zaprezentowane, oraz jakie informacje o działalności federacji wygłoszone. Proszę o wypowiedzenie się osób kompetentnych.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem minusem tego wszystkiego jest to, że to zostało zakwalifikowane jako samoobrona. W świetle polskiego prawa podobno lepiej nie mieć takich kwalifikacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W praktyce to oznacza, ze osoba ktora sie bronila na ulicy a jest instruktorem Capoeira i ma na to papier moze odpowiadac za pobicie z uzyciem niebezpiecznego narządzia.
Nasze prawo jest czasem dziwne. Czyli jeśli ktoś jest dobry to ma dać się pobić?
Napisano Ponad rok temu
W praktyce to oznacza, ze osoba ktora sie bronila na ulicy a jest instruktorem Capoeira i ma na to papier moze odpowiadac za pobicie z uzyciem niebezpiecznego narządzia.
Nasze prawo jest czasem dziwne. Czyli jeśli ktoś jest dobry to ma dać się pobić?
ojj bys sie zdziwil jak bardzo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja dle przykladu jestem instruktorem rekreacji ruchowej , ze specjalizacja fitnes, czyli jezeli TA federacja prawnie podciagnie capoeire pod samoobrone to znaczy ze pomimo moich umiejetnosci i oddania, bede musial robic papiery instruktora samoobrony, bez urazy ... koncze bo zaczynam sie gotowac
Pozdrowionka!!
p.s tworzenie federacji to troch jak przepychanki koalicujne w naszym rzadzie, kazdy robi inaczej, nie lubi sie z innymi, ale rzadzic chca razem ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a. dobre
b. zle
jesli b. to dlaczego?
bo a. wydaje mi sie aksjomatem
Napisano Ponad rok temu
i jak tu nie przytoczyc "polak potrafi"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-