Sportowe Ju-Jitsu
Napisano Ponad rok temu
Trenuje Sportowe Ju-Jitsu w Katowicach od roku i musze przyznac że to świetne połaczenie sztuk walki!!
Wczesniej trenowalem 3 lata Karate Tradycyjne, ktore do Ju-jitsu sie nie umywa!!
Na treningach mamy polaczenie: Kickboxingu (uderzenia, kopniecia, garda) + BJJ (parter) + Judo (rzuty)!!Duza wage trener przywiazuje do naszej kondycji dlatego treningi sa straszna meczarnia, ale u kazdego widac efekty tej pracy!!Treningi odbywaja sie 3 razy w tygodniu!!
Zazwyczaj w piatki mamy po solidnej rozgrzewce walki MMA (stojka + parter)!!Wszystko dozwolone (kopniecia i uderzenia na twarz włacznie)!!Uwazam ze nasza kadra trenerska serio traktuje to co robi i widac ze chce nas czegos nauczyc, dlatego bardzo jestem zadowolny z wyboru tej sztuki walki!!
Chcialbym abyscie podzielili sie swoim doświadczeniem, badz uwagami na temat Sportowego Ju-Jitsu!!
Pozdro!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapraszam do Kobyłki na zawody, będziecie mieli okazje potrenować
w tym roku to już chyba niedojedziecie bo Grand Prix jest już jutro ale jeszcze się spotkamy i będzie miło
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Stando no raczej sie nie wyrobimy tym razem, ale bede czesciej kalendazyk imprez przegladal wiec moze sie gdzies spotkamy na turnieju!
Pozdawiam!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaadzam sie, że Ju-jitsu dobrym stylem walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Anka nie wiem czy dalabys rade taki styl trenowac!Chodzi mi o to ze jestes kobieta a u nas na sekcji zjawily sie pamietam raz 2 dziewczyny i tyle je widzialem!!hehe!!CHoc moge cie zmotywowac tym ze jednym z naszych instruktorow jest kobieta!!Ale ona ma niezle predyspozycje fizyczne do tego!!
Napisano Ponad rok temu
Wczesniej trenowalem 3 lata Karate Tradycyjne, ktore do Ju-jitsu sie nie umywa!!
Nie umywa sie pod jakim wzgledem? Oni robia swoje, na jj robimy swoje. A samochod osobowy jest lepszy od ciezarowki...
Na treningach mamy polaczenie: Kickboxingu (uderzenia, kopniecia, garda) + BJJ (parter) + Judo (rzuty)!!
... Judo to nie tylko rzuty, Kickboxing to nie tylko uderzenia, kopniecia i garda, a bjj to nie tylko parter. To sa tysiace powtorzen, kombinacje, dopracowywanie najdrobniejszych szczegolow. Tego wszystkiego nie zrobisz na JJ z prostego powodu - nie starcza na to wszystko czasu. Nawet jesli bedziesz cwiczyl te regulaminowe 3 razy w tygodniu to co? Dzis trenujesz rzuty, jutro stojke, pojutrze parter.
Niby fajnie, ale na BJJ 3 razy w tygodniu beda robic parter, na judo 3 razy w tygodniu beda robic rzuty, na kick-bokingu 3 razy w tygodniu beda robic stojke. A tam kombinacje, przejscia, kontry i szczegoly, szczegoly, szczegoly.
Chcialbym abyscie podzielili sie swoim doświadczeniem, badz uwagami na temat Sportowego Ju-Jitsu!!
Cwiczy sie to co sie sprawdza na zawodach i dzieki czemu sie wygrywa. Takie sa zasady, pod takie zasady sie cwiczy. I nie porowywal bym sportowego JJ do "jak w Judo", "jak w Kick-boksingu", "jak w BJJ", bo duzych szans nie wroze zawodnikowi co cwiczy TYLKO sportowe JJ na zawodach na zasadach Judo, BJJ, Kick-boksingu. Idz na treningi do kazdej dobrej sekcji stylu o ktorym piszesz i zobacz co to sa rzuty, co to jest parter, co to jest stojka (uderzenia).
Podoba sie. Fajnie, nam tez - wiec cwicz tak jak my i nie mow ze to jest be, tamto jest be. Kazdy cwiczy to co mu sie podoba i co ma ochote. Nie kazdego interesuja sukcesy
sportowe, chwala i slawa na osiedlu.
Ja osobiscie nie przepadam za karate (jakiekolowiek by to nie bylo), Capueriami, Judo nie lubie (rzutow, mimo ze judocy wbijaja mnie w mate jak tylko chwyca), ale to nie jest powod zeby mowic ze te sztuki nie umywaja sie do jj.
Jak walcze z Judoka na zasadach Judo to czasem nie wiem, czy jeszcze lece, czy juz upadlem. Jak mata jest miekka i walczymy na "zasadach grapplingowych" (stojka + parter bez ograniczen czasowych) to co z tego, ze mnie rzuci? Zrobie pad, zlapie go w garde, ale upadne i dojde do pozycji i jest moj. Gorzej jak nie ma maty lub kolega rzucal by mnie na glowe, kregoslup...
Napisano Ponad rok temu
Zdziwiłbyś się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) Uwazam ze karate tradycyjne jest mniej skuteczne w walce od sjj i pod tym wzgledem sie do sjj nei umywa!A wiem to z doswaidczenia!
2) NApisalem ze mamy polaczenie KB + BJJ + Judo ale oczywiscie chodzi mi o elementy tych sportow walki a nie o ich całosc!!Mamy wybrane najbardziej skuteczne elementy wg trenera, ktore sprawdzaja sie w realnej walce!
Anka nie znałem Twoich osiagniec sportowych wiec sadzilem ze jestes po prostu zainteresowana rekreacyjnie sztukami walki i ze nie wiesz jak treningi sjj wygladaja!Teraz przyznaje sie do błedu i stwierdzam ze bez problemow wytrzymalabys nasze treningi z tak duzym doswiadczeniem jak posiadasz w sztukach walki!Mam nadzieje ze mi wybaczysz moj brak wiary w mozliwosci kobiet!!
Yoshihiro nie uwazam sjj za "superstyl"!Chodze na sjj wiec opisuje po prostu moje wrazniea z treningow!Nie przecze ze sa lepsze style od tego!l!Uwazam ze jest to styl realny i bardzo przydatny w obliczu zagrozenia!Nie mysle ze jest to styl dla "supertwardzieli" ale wiele osob przychodzi na nasze treningi i nie wytrzymuje!Po 1 lub 2 treningach rezygnuja bo nie daja rady kondycyjnie i wytrzymalosciowo!Wiec uwazam ze trzeba byc twardym aby trenowac ten styl![/quote]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
problem z rzutami
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić pasy do kimon?
- Ponad rok temu
-
Gdzie można zrobić instruktora Ju Jitsu?
- Ponad rok temu
-
[zamówienie] Tanie judogi BUSHI 180cm/100 zł sai/105zł inne
- Ponad rok temu
-
czy ktoś ma namiary na Polski Związek Ju Jitsu?
- Ponad rok temu
-
GDZIE KUPIĆ TANIĄ MATĘ??
- Ponad rok temu
-
Jiu-Jitsu w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Poztywne zdarzenia na trenigu
- Ponad rok temu
-
Kimona z PASW.