czy jest jakiś styl o nazwie budokan czy budokai????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Rozryczałem się .
Bredzicie coś koledzy 8O bo wszyscy wiedzą jak było z Blumingiem i Sosai
A dla Ciebie Kolego dobra rada / chyba dobra / trenujesz KK to trenuj i nie szukaj wynalazków .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A Tobie Budoka dzięki za informacje
Napisano Ponad rok temu
Na tamtej stronie historia Kyokushin, Oyamy i Jona jest delikatnie mowiąc nieprawdziwa.
Więcej o Blumingu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bluming obecnie lansuje swoje Karate - cos na kształt mma oraz tradycyjny Kyokushin.
Napisano Ponad rok temu
Mówię to samo co napisał Maniak !
Sosai Oyama nigdy nikogo o nic nie prosił a na pewno już nie Bluminga .
To nie ten poziom !!!!!
Albo Bluming dorabia do swojej biografii uszy albo Wy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
prawda jest taka że Bluming zrewolucjonizował kyokushin pociągnoł w odpowiednim kierunku stworzył styl nowoczesny,elastyczny i otwarty na zmiany na to co działa a nie pozamykany hermetycznie jak puszka z konserwą!
Także jeśli chcesz kolego poszerzyć horyzonty i liczysz na rozwój umiejętności w walce to wal śmiało na trening Budokaiu!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to już masakra, powiadasz że nie przybywa? w Polsce a ile jest organizacji kyoka na świecie na dzień dzisiejszy? Amerikan Kyokushin itp.
Podsumowując podziały wszystko psują w kyokushin, duch tej sztuki umyka wraz z utarczkami przedstawicieli poszczególnych IKO.
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Tak więce nie sadze aby to co oferujecie było jakies rewolucyjne ,gdyż podobnych organizacji promująych parter i stójke działa kilkanaście i prawie każda z nich jako swe żródło fistoryczne podaje Oyame i Kyokushin
ok. ale nie mowa tu o faktach historycznych i nikt się nie wypiera podbudowy kyokushin ale o metodach treningowych które znacznie wyprzedziły kyokushin, a to że jest troche organizacji promujących parter i stójkę jak napisałeś to dorze bo ktoś w końcu dostrzegł potrzebę zmian unowocześnień( i mówie tutaj o realiźmie walki o walce realnej i o zawodach gdzie kyokushin wypacza walkę i staje się czystą dyscypliną sportową bo ni jak nie przekłada się na realia) a jeżeli chodzi o kyokushin jako SZTUKĘ Walki to dla mnie super każdy może coś dla siebie znaleźć i zagłębiać się w tym - to jest pozytywne!
Napisano Ponad rok temu
Tak więce nie sadze aby to co oferujecie było jakies rewolucyjne ,gdyż podobnych organizacji promująych parter i stójke działa kilkanaście i prawie każda z nich jako swe żródło fistoryczne podaje Oyame i Kyokushin
ok. ale nie mowa tu o faktach historycznych i nikt się nie wypiera podbudowy kyokushin ale o metodach treningowych które znacznie wyprzedziły kyokushin, a to że jest troche organizacji promujących parter i stójkę jak napisałeś to dorze bo ktoś w końcu dostrzegł potrzebę zmian unowocześnień( i mówie tutaj o realiźmie walki o walce realnej i o zawodach gdzie kyokushin wypacza walkę i staje się czystą dyscypliną sportową bo ni jak nie przekłada się na realia) a jeżeli chodzi o kyokushin jako SZTUKĘ Walki to dla mnie super każdy może coś dla siebie znaleźć i zagłębiać się w tym - to jest pozytywne!
Napisano Ponad rok temu
Oświeć mnie z tymi IKO w Polsce i na świecie bo z tego co mi wiadomo nie organizację się trenuje tylko to co ona oferuje i jeżeli KK jest dobrej jakości to wystarczy,a twoje teksty o nowej organizacji na której czele stoi były zawodnik judo z RUMUNI ,a obecny Niemiec nic dobrego nie przyniosą. Róbcie dobrą robotę ,a czas pokaże. Mam nadziej,ze za kilka lat nadal będzie na polskim rynku sztuk walk -pozdrawiamA co oferuje Budokai? ciągły rozwój,elastyczność i przyjmowanie tego co skuteczne do metodyki nauczania walki.
Napisano Ponad rok temu
Ale to wszystko zaczyna przeistaczać się w maszynki do robienia kasy ,zanika gdzieś duch kyokushin( ach gdyby Oyama żył).
No i bardziej martwie sie o kyokushin aby był w dobrej kondycji za pare lat czy jednak czegoś mu nie braknie w tym naszym szybko zmieniającym się świecie.
Napisano Ponad rok temu
Tym napewno nie musisz się martwić to Ci gwarantuje ,gdyż ostatnie wydarzenia dotyczące wspólnych działań świadczą same za siebie i niebawem nastapi duzy przełom w pojednaniu -niebawem niespodzianka.Sam napisałeś że w polsce IKO nie mogą nawiązać współpracy dzięki jednej osobie która uważa że jest tylko jego IKO ! Moje zdanie jeden świat jeden kyokushin!
Ale to wszystko zaczyna przeistaczać się w maszynki do robienia kasy ,zanika gdzieś duch kyokushin( ach gdyby Oyama żył).
No i bardziej martwie sie o kyokushin aby był w dobrej kondycji za pare lat czy jednak czegoś mu nie braknie w tym naszym szybko zmieniającym się świecie.
Ps. Mi nie przeszkadza mnogośc organizacji KK-niech każdy szkoli się jak uważa ale wspólne zawody chyba nikomu nie zaszkodzą i o tom tylko chodzi no chyba,że ktos się boi prawdy o najlepszych......................., którzy mogą nimi nie być.........
Napisano Ponad rok temu
zawody chyba nikomu nie zaszkodzą i o tom tylko chodzi no chyba,że ktos się boi prawdy o najlepszych......................., którzy mogą nimi nie być.........
zgadzam się z tym całkowicie ale tu chyba nawet o to nie chodzi,tylko o brak tolerancji, brak szacunku dla innych szkół, styli no i ogólnie brak rozumu!
No bo jak można być takim zatwardziałym i hermetycznym? (wiadomo o kim mowa)
powodzenia życzę!
osu!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
En-Bu karate tradycyjne
- Ponad rok temu
-
KIMONO
- Ponad rok temu
-
kontakt w karate tradycyjnym
- Ponad rok temu
-
Kyokushin vs Taikiken
- Ponad rok temu
-
karate okinawskie i kobudo - filmy informacje
- Ponad rok temu
-
dźwignie, chwyty i rzuty w karate
- Ponad rok temu
-
sensej Ryszard Murat
- Ponad rok temu
-
W jakim kierunku powinno rozwijać się karate ?
- Ponad rok temu
-
Shidokan
- Ponad rok temu
-
Jakie kimono?
- Ponad rok temu