cos przeskoczylo w kolanie ;/
Napisano Ponad rok temu
mialem dzisiaj kontuzje na lekcji wuef ;/(mielismy rozgrzewke na poczatku, gralismy w siatke) potem gralismy w noge i bieglem na wprost potem chcialem w prawo i lewa noge jakos wziolem do wewn. i po lewej stronie lewego kolana z boku kostki cos przeskoczylo i wrocilo na miejsce (tak to odczulem) nastepnie upadlem ze strachu bo myslalem ze mi sie cos z kolanem stalo, pomogli mi podejsc na lawke nastepnie udalem sie do chigienistki....dala zel, masc fastum potem popsikala czyms zamrazajacym ....teraz siedze w domu, zdjolem ten bandaz i jak chodze to czuje jak by noga, kolano konkretnie bylo strzaskane ;/ i kuje mnie po bokach tego kolana i nogi nie moge calkowicie wyprostowac
spotkal sie ktos z czyms takim ?
ewentualnie czego moge sie jutro spodziewac rano jak wstane ?
po jakim czasie moze to przejsc, dodam ze noge nie jest opuchnieta
Napisano Ponad rok temu
Poobserwuj trochę, jak przez kilka dni cie będzie boleć to idź do lekarza z tym. Nie liczyłbym na to, że jutro rano już cię nie będzie boleć ale nie załamuj się, kontuzje się często zdarzają, jak pielęgniarka nic nie mówiła to jest raczej OK.
Napisano Ponad rok temu
Moze badania jakies robila? nie wyglupiaj sie czlowieku.
A tobie radze nie lekcewazyc sprawy bo z kolanami nie ma zartow. lepiej od razu isc do lekarza, bo na wszelkie powazniejsze badania trzeba niestety dlugo czekac, a lepiej dmuchac na zimne.
B.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skad szkolna pielegniarka moze cokolwiek wiedziec? co to za bzdura w ogole?
Moze badania jakies robila? nie wyglupiaj sie czlowieku.
A tobie radze nie lekcewazyc sprawy bo z kolanami nie ma zartow. lepiej od razu isc do lekarza, bo na wszelkie powazniejsze badania trzeba niestety dlugo czekac, a lepiej dmuchac na zimne.
B.
Wyluzuj, nie musi zaraz latać do lekarza jak tylko go coś zaczyna boleć w stawach. Jakby ostro go bolało lub uciążliwie przez pare dni to co innego. Nie popadajmy w hipochondrię, człowieku :roll:
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem lekarzem i nie wiem, co jeszcze może sprawiać wrażenie "wyskoczenia i wskoczenia na miejsce" jak nie łękotka. W najgorszym przypadku przygotuj się na artroskopie.
Nieleczona kontuzja będzie się pogłębiać i uczucie wskakiwania oraz wyskakiwania czegoś w kolanie będzie coraz częstsze. Z własnego doświadczenia wiem, że nie jest to, aż tak bolesne – jest nieprzyjemne – ale bardzo niszczy wnętrze stawu i prowadzi do chondromalacji. :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą rozgrzewka musiała być do dupy
No właśnie ci W-F-iści nie maja pojęcia o rozgrzewce u mnie na trenngu to rogrzewka to 1\3 jak nie pół treningu :-) A ci jebnieci nauczyciele zielonego pojęcia nie mają i każą np. nam w szkole zrobić 3 kółka i składy do piłki nożnej czy do siaty JEBNIĘCI !! marcingr1 możesz śmiało podziękowac nauczycielowi za rozjebane kolano POZDRO
Napisano Ponad rok temu
dzisiaj wstalem juz mnie nic nie kuje po bokach tylko troche spuchniete jest po lewej stronie
a co do wyprostowania kolana to mialem na mysli cos takiego noge moge wyprostowac ale nie moge tak na maxa odgiac do tylu poniewaz jest spuchniete i czuje bol, ale jednak jak ja uloze na wprost to czuje takie cos miedzy srodkiem a lewa strona ze cos sie potkuklo ;/
Napisano Ponad rok temu
Prawdopodobnie nie dostaniesz się z miejsca do ortopedy. Będziesz musiał mieć skierowanie, a także poczekasz sobie jeszcze (nawet kilka dni) na termin badania. Jeżeli okaże się, że masz coś nie tak z łękotką i będzie to wymagało zabiegu to znów będziesz czekał (nawet ponad miesiąc, jeśli nie byłeś szczepiony przeciwko żółtaczce). Jeżeli chcesz spędzić w miarę aktywnie lato to lepiej nie marnuj czasu, bo będzie to się za tobą ciągnąć bardzo długo, a co za tym idzie będziesz ciągle niszczył sobie wnętrze stawu.
Poza tym jak już odwiedzisz specjalistę to będziesz miał raczej pewne informacje a nie jakieś domysły i głupoty z forum.
Kiedy będziesz u ortopedy to nie bój się i wyjaśnij mu jak do tego doszło oraz powiedz dokładnie, ze szczegółami, co cię w kolanie boli, gdzie kłuje itp. Żeby potem nie było "noga spuchła... a tak w ogóle to chcę już stąd iść". :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydawało mi się, że po tych poradach załatwisz to tak jak należy… ale cóż. Jeżeli to coś poważnego to i tak wylądujesz u specjalisty. Twój wybór czy odwiedzisz go dopiero wtedy, gdy zwykłe chodzenie będzie sprawiać ci ból, czy też wówczas, kiedy będzie się dało coś poradzić. Rób, co chcesz. Ja tylko sugerowałbym nie zastępować lekarza internetem. :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
temat do kasacji
- Ponad rok temu
-
Co jecie do jakiego treningu??
- Ponad rok temu
-
Termogeniki -przydatne ale czy bezpieczne?
- Ponad rok temu
-
Ciekawa strona...
- Ponad rok temu
-
OK A CO NA DOLNE MIESNIE BRZUCHA?????
- Ponad rok temu
-
Chronic miesień
- Ponad rok temu
-
jedzenie przed snem