17.03-Polacy lecą na Mistrzostwa Świata w Muaythai-Tajlandia
Napisano Ponad rok temu
Tym bardziej, że np. pismo o konieczności zapłacenia składki członkowskiej przychodzi do wszystkich poleconym, sporo przed terminem.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Ozzz - oczywiscie z ministrem to moje zdanie i twoje może być inne i nie musi byc złe. a co do sejmu. To juz tu przerabiane było. Decyduje ministerstwo a nie sejm o założeniu związku a te oficjalnie wypowiedziało się(wiem że jest pismo).
Myśle ze nie kłoćmy się. Z tej rywalizacji (między organizacjami może być bardzo dużo plusów. A na pewno skorzysta na tym MT. Takiej gali jak Best of the Best II nie było. Ale oprócz niej było kilka dobrym w obu organizacjach. Myśle ze góra niech rywalizuje ( niech lepszy wygra) a sporty walki niech na tym korzystają.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze tak to jest przyjete, ze jesli ktos nie był na walnym s-w to nie ma obowiązku, gdyz uznaje się go za niezinteresowanym bezpośrednim decydowaniu. Ale troche racji ci przyznam.
Wiesz, są takie kluby jak nasz, które przystapiły do PZKB po ostatnim walnym i po prostu nie mogły być obecne, gdyz wtedy nie były członkami... A PZKB jest róniez dla nas całkiem fajnym miejscem i choć w tej chwili aż tak bardzo nie interesuje nas MT, bo głównie mamy zawodników w juniorach młodszych i w juniorach light i semi, to miło jest, jak wszyscy wiedzą w związku, co się dzieje - unika się różnych niejasności grając w otwarte karty. W każdym razie - czekam z zainteresowaniem na wyniki.
Czy rywalizacja wyjdzie na dobre? Jeśli będzie prowadzona fair, bez kopania się po kostkach (nie napiszę, że poniżej pasa ;-) ) - to kto wie. Obawiam się jednak tylko, że już wkrótce będzie w Polsce MT moje i mojsze, oficjalne i nieoficjalne, czemu będzie sprzyjać nasze prawodawstwo - bo wszak w jednej dziedzinie może być tylko jeden związek sportowy. Do takiego stanowiska skłaniają mnie doświadczenia z TKD, gdzie, jak to ktoś kiedys pięknie, choć w innym kontekście napisał - świniami podkładanymi sobie nawzajem przez konkurencyjne organizacje możnaby obdzielić parę dużych zakładów masarskich. Obym był złym prorokiem, czego wszystkim z MT serdecznie życzę.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Natomiast MT musi być wpisane na listę dyscyplin, w której mogą działac polskie związki sportowe - a jak na razie nie jest (choć decyzja zapadła to aktu prawnego brak) - stąd sejm jest potrzebny (no chyba że zupełnie mylne informacje posiadam co zawsze może się zdarzyć)
Kłócić się ? Nie... tego bym nie chciał
A tak na marginesie - topic jest o wyjeździe to Taj - i niech tak pozostanie. Sorrki za off topa i popatrzmy jak zawodnikom z Polski pójdzie
Napisano Ponad rok temu
A co do drugiego. Poprostu musimy być mądrzejsi od innych:) Karate od ponad roku prowadzi wojny i nie wychodzi im to na dobre. My możemy być lepsi. Minusem karate jest brak atrakcyjnych imprez sportowych. Mamy nad nimi przewag i wykorzystajmy to. Przydałby się powrót do telewizji. Myślę ze takie gale w tym pomogą. Juz nie moge sie doczekac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem Ci że ta formalność trwa już od roku zatem może to nie taka formalność jakby się wydawało
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie ozzz tez.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trenując SW czy warto zaprzątać sobie głowę pakowaniem?
- Ponad rok temu
-
ŁUKASZ JAROSZ ZAWODOWYM MŚ FEDERACJI ISKA W KICKBOXINGU
- Ponad rok temu
-
Mariusz Wach znow zwycieski
- Ponad rok temu
-
robert nowak mistrzem swiata
- Ponad rok temu
-
MT i KB w Lubinie