17.03-Polacy lecą na Mistrzostwa Świata w Muaythai-Tajlandia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jakoś w to nie wierzęCzyżby jakies porozumienie na linii PZMT i PZKB?
człowiek małej wiary
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie sprawi Ci chyba klopotu napisanie kto poza w/w zawodnikiem :twisted:Właśnie się o tym dowiedziałem !!!!! NIezła ekipa z Cieślińskim na Czele.
Napisano Ponad rok temu
- nie z PZMT. Ale podobno w przyszlosci moze. NA pewno beda zaproszene kluby z PZMT.
- nie znam szczegółów ale sami kadrowicze.
- wiem ze ministerstwo wyslalo pismo o oficjalnej reprezentacji MT przy PZKb od soboty PZKbiMT. Inne starty nie są zakazane ale nie beda dotowane ani szkolenia ani wyjazdy.
- zaproszenie ministra Lipca w tej formie jest odbierane jako bezseznsowne. Przyznajcie że brzmi to jak miałby być przy kadrze ( która dla władz polskich nie jest oficjalna) przez doradcę króla (to nie jest minister sportu thailandi) a nie samego niego. Szanuje IFMA ale takich organizacji na świecie jest tysiące (muaythai, karate, teakwondo i inne sporty). Chyba PZMT trochę przecenia znaczenia MT w Polsce. Takich pism ministerstwo otrzymuje setki. Ale jak ocenił kolega który mi to tłumaczył "tonący brzytwy się chwyta"
- wybor tajlandzkiej amatorskiej organizacji ( w thailandi oficjalnych jest podobno 4)pokierowany był tak słyszałem jej siłą w Europie.
- Niedługo w Polsce nastąpi duży postęp w szkoleniu MT, ale to jeszcze nie potwierdzone wiec nie bede mówił za dużo by nie zapeszyć.(szczególnie ze nie znam szczegółów)
Sorry. Na niektóre pytania nie znam odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak występowali ludzie z MT w sobote następuje zminana statutu i wpisanie do nazwy MT. To są mistrzostwa amatorskie. Ta koncówka masz troche racji. Co do trenera nadal ten sam, ale niektore plotki czasami sie sprawdzają. Wiem że niedługo Cieśliński ma też zostać trenerem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak występowali ludzie z MT w sobote następuje zminana statutu i wpisanie do nazwy MT.
A do zmiany statutu to przypadkiem nie jest potrzebne walne zebranie związku?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie jest w sobotę.
Pierwsze słyszę. A jako człowiek prowadzący klub zrzeszony w PZKB chyba powinienem. Zresztą jak pamiętam, o miejscu i terminie walnego należy zawiadomić członków 30 dni wcześniej. Tak więc coś tu nie bangla...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do MŚ w tajlandii w najbliższych dniach to jak najbardziej są. Organizowane nie przez IFMA a przez WMF (zainteresowanych odsyłam do net'u bo sam nie jestem zbytnio zorientowany co i jak)
Co do sensowności zaproszenia Ministra Lipca przez osobistego doradcę KT to doradzałbym ostrożność w formułowaniu wypowiedzi. Wiadomo że miniesterstwo sportu dostaje dużo tego typu pism, nie wiadomo na które pozytywnie odpowiada. Dodatkowo nie znając relacji miedzy stanowiskowych (międzyludzkich) w rządzie tajlandii (gdzie nie wiedzieć czemu najwyższą instancją jest monarcha ) można wysnuć błędne wnioski. Jak się mówi pożyjemy zobaczymy.
Co do przeceniania znaczenia MT w Polsce.... cóż. Są medale na arenie międzynarodowej, coraz więcej zaciekawienia tym tematem, kampania "MT przeciw narkotykom, dużo imprez z udziałem coraz większej ilości młodych ludzi - moja ocena jest inna ale może nie byc obiektywna prawda ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trenując SW czy warto zaprzątać sobie głowę pakowaniem?
- Ponad rok temu
-
ŁUKASZ JAROSZ ZAWODOWYM MŚ FEDERACJI ISKA W KICKBOXINGU
- Ponad rok temu
-
Mariusz Wach znow zwycieski
- Ponad rok temu
-
robert nowak mistrzem swiata
- Ponad rok temu
-
MT i KB w Lubinie