Tasmoweczka
Napisano Ponad rok temu
troszku trwalo ale... no wlasnie moze zamiast pisac poprostu pokaze. dodam tylko ze jestem bardzo zadowolony...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a tu efekt szlifowania... co prawda od idealu daleko ale pilnikiem zajelo by mi to duuuuzo dluzej
pozdrawiam
ps. jak by sie komus moja konstrukcja spodobala, (co prawda to jest prototyp i teraz bym robil troszke inaczej) sluze pomoca...
Edyta: Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
a tak na serio to z kad wzioles rolki?
to mnie najbardziej nurtuje, rolki i lozyska w nich, z kad za ile i jak to jest zmontowane?
no bo konstrukcja ramy jest jasna, kazdy zrobi taka jak mu pasuje, mysle ze drewno bylo by rownie dobre (wiem mniej trwale ale zawsze)\
Napisano Ponad rok temu
rolki prowadzace tasme mam od jakiejs maszyny przedzalniczej a rolke na silniku mam toczona.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
- zeby szlif byl rowny to trzeba miec naczynie z woda bo stal podczas szlifowania sie mocno (naprawde mocno) grzeje i parzy w paluchy a jak parzy to ciezko rowno i ladnie dociskac
po za tym kleje tasmy nie na zakladke tylko na styk i podklejam cienkim bardzo mocnym materialem lepiej sie prowadzi na sankach i wbrew obawom nie peka
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stopery dzialaja ujemnie na uszy. spowodowane jest to tym, ze podczas stosowania stoperow w przewodzie sluchowym nie ma 'przewiewu'-co prowadzi do zwiekszenia wilgotnosci w przewodzie sluchowym a co za tym idzie do zwiekszonego namanazania bakterii i grzybow, ktore moga prowadzic do powaznych infekcji takich jak zapalenie ucza srodkowego etc.
Pozdrawiam
Kamil
Napisano Ponad rok temu
kilka dni temu znalazlem na necie ze bardzo dobry sposob to koreczki z rozmoczonego papieru toaletowego (faktycznie sprawdza sie tylko trzeba w cieplej wodzie moczyc bo zimna w uchu nie jest ok) faktycznie tlumilo i bylo niezle ale kupilem wczoraj w Leroyu za 5pln nauszniki najtansze jakie byly ale tlumoia bardzo fajnie. moze nie sa to peltory ale do mojej szlifierki nadaja sie lepiej niz dobrze...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
CO DO ROLEK- łatwo dostępne są rolki do paleciaków - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i stosunkowo niedrogie (jeśli 40 za kółko z ułożyskowaniem to niedrogo....)
hurtowni z tego typu asortymentem jest w każdej miescinie ze trzy.
Napisano Ponad rok temu
hehe Mikop teraz to ja sie ucze szlifowac dochodze do ciekawych wnioskow:
- zeby szlif byl rowny to trzeba miec naczynie z woda bo stal podczas szlifowania sie mocno (naprawde mocno) grzeje i parzy w paluchy a jak parzy to ciezko rowno i ladnie dociskac
Radzę tą część stali, która będzie rękojeścią owinąć długą szmatką i zawiązać mocno na supełek, po czym namoczyć szmatkę w wodzie. Szmatka będzie się grzała, ale nie na tyle aby parzyć. Kiedyś tą metodą zlutowałem kawałek rurki miedzianej, która z jednej strony przykręcona była przez przejściówkę do rury plastikowej. Obawiałem się, że rura plastikowa może za bardzo się nagrzać od płomienia palnika. Pomimo "ostrego grzania" miedzi, plastik owinięty mokrą szmatką był tylko ciepły. Dało się bez problemu dotknąć ręką. Stal ma gorszą przewodność cieplną niż miedź.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Micarta dostepna
- Ponad rok temu
-
KT
- Ponad rok temu