2 Mistrzostwa Polski w Submission Wrestling
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak mi lokiec pozwoli to z przyjemnoscia.
Napisano Ponad rok temu
tez bede - 87 do re mi ma fa sol mi
ziomus, juz czeka na Ciebie lozko i sniadanie w pokoju goscinnym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Wagi:
• - 65.9kg
• - 76.9 Kg
• - 87.9 Kg
• - 98.9 Kg
• + 99 Kg
• Absolute Class
2. Czas walki:
• Kwalifikacje = 6 Minut, pierwsze 3 minuty bez punktów.
• Finały = 10 Minut, pierwsze 5 minut bez punktów dodatnich, tylko ujemne.
• 3/5 minut dogrywki w przypadku remisów. ( 3 kwalifikacje, 5 finały )
PUNKTY UJEMNE PRZYZNAWANE Są ZA: UNIKANIE WALKI, UCIEKANIE, STOSOWANIE TECHNIK ZABRONIONYCH, NIESPORTOWE ZACHOWANIE ZAWODNIKA LUB TRENERA. ZA KAżDE WYMIENIONE MOżE BYć ODJęTY JEDEN PUNKT.
W oficjalnych przepisach wolno stosować suplesy oraz slamy, jednakże dopuszcza się na zabronienie ich przez sędziego głównego zawodów lub organizatora.
Napisano Ponad rok temu
Jezeli tak to super bo o kilogram zminiejszyla mi sie kategoria, czyli bede mial lzejszych przeciwnikow :wink: Podoba mi sie tez pierwsza polowa walki bez punktow.
Ale nasuwaja mi sie odrazu dwa pytania:
1. Przy finalach podane jest ze pierwsze 5 minut bez punktow dodatnich, tylko ujemne, w kwalifikacjach podane jest ze 3 minuty zupelnie bez punktow, czy to oznacza ze w ciagu tych 3 minut nie ma punktow ujemnych?
2. Zakaz suplesow oraz slamow ma prawo wprowadzic organizator, to jaka bedzie decyzja w Szczecinie, czy beda zabronione (mam taka nadzieje hehe).
Napisano Ponad rok temu
Tak.Czy zmiany te beda obowiazywac na zawodach w Szczecinie?
Zgadza się.1. Przy finalach podane jest ze pierwsze 5 minut bez punktow dodatnich, tylko ujemne, w kwalifikacjach podane jest ze 3 minuty zupelnie bez punktow, czy to oznacza ze w ciagu tych 3 minut nie ma punktow ujemnych?
To już Bagi zdecyduje. Podobie będzie z przerywaniem akcji przez sędziego przy dopiętej skrętówce, tak jak to miało miejsce w Gdyni - sędzia przerywał, nie było protestów i co najważniejsze, nie było poważnych kontuzji - ale to też decyzja organizatora.2. Zakaz suplesow oraz slamow ma prawo wprowadzic organizator, to jaka bedzie decyzja w Szczecinie, czy beda zabronione (mam taka nadzieje hehe).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wolno łapać za ubranie - spodenki, t-shirt, rashuard, opaski itd. Za łapanie odejmowany jest punkt, gdyż traktuje się to jako niesportowe zachowanie. Ewentualne t-shirty powinny być obcisłe, nie mogą być luźne.
Napisano Ponad rok temu
Wedlug mnie najlepiej wogole ich zabronic, wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa.Zezwolenie na slamy i suplesy w absolucie może się niedobrze skończyć.
Wkoncu organizator z pewnoscia chce jak najmniej wypadkow i kontuzji na zawodach.
Napisano Ponad rok temu
A co z pierszymi 3 minutami walki jak ktos lapie (lub w inny sposob narusza regulamin za co powinien miec odjety punkt), a wedlug regulaminu nie ma wtedy punktow? W jaki sposob bedzie to egzekwowane?Pozostaje jeszcze przypomnieć o jednym:
Nie wolno łapać za ubranie - spodenki, t-shirt, rashuard, opaski itd. Za łapanie odejmowany jest punkt, gdyż traktuje się to jako niesportowe zachowanie. Ewentualne t-shirty powinny być obcisłe, nie mogą być luźne.
Napisano Ponad rok temu
Charly, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś, rozważ udanie się na prawo - masz w tym kierunku poważne inklinacje. :wink:A co z pierszymi 3 minutami walki jak ktos lapie (lub w inny sposob narusza regulamin za co powinien miec odjety punkt), a wedlug regulaminu nie ma wtedy punktow? W jaki sposob bedzie to egzekwowane?
Dobre pytanie, nie będę strzelał, muszę to skonsultować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Suplesy na 90% zabronione co do slamów-myślimy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-