2 Mistrzostwa Polski w Submission Wrestling
Napisano Ponad rok temu
Co z dzwigniami na kark ?
Popo i tak nie jedziesz to po co sie pytasz ??? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy będą dozwolone dźwignie na kark?
Czy będzie moża slamować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy będzie moża slamować?
Niedozwolone techniki
• Slamy
Napisano Ponad rok temu
eee tam.. ja chyba nie jade wiec nie ma o co sie martwicBo martwie sie, zeby ktos ci tej chudej szyjki nie ukrecil :wink:
Napisano Ponad rok temu
mam tu pytanie do Copacabany,a mianowicie chodzi mi o dwoch zawodnikow. O ile nie jest to tajemnica chcialbym zapytac sie czy Xaropinio i Michal Stanislawski beda walczyc na Mistrzostwach Polski submission wrestling?
A nie wiesz po co mieliby startowac?? Troszke nie ten poziom... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ja dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie będzie cię? Załamka... Bagi tego nie przeżyje...suplesy zakazane?
to ja dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Zapasnikiem :wink:Kim jest Michal Stanislawski?
Pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
A co z odchylaniem glowy dlonia (np. przy zakladaniu duszenia), lub odpychanie glowy przedramieniem (np. bedac trzymanym w bocznej), jest to niedozwolone?Niedozwolone techniki
• Odpychanie twarzy dłonią, łokciem lub kolanem
Czyli nie mozna przeciwnika wciagnac do gardy (np. sciagajac go na siebie i lapiac w garde)?Kary
• Kiedy zawodnik wskoczy do gardy lub bez powodu zmieni pozycję ze stojącej na leżącą I pozostanie tak przez 3 sekundy lub więcej, zostanie mu odjęty punkt
I co z dzwigniami na kark, sa dozwolone?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponieważ to ja tłumaczyłem przepisy, pozwolę sobie i odpowiem na to pytanie. Nie wolno kłaść dłoni, kolana ani łokcia na TWARZY. Nie ma natomiast przeciwwskazań co do odpychania głowy. Chodzi o to, żeby nie zatykać ust i nosa uniemożliwiając oddychanie, nie dociskać nosa lub ust łokciem czy kolanem. Takie rzeczy, ze względu na bolesność są zabronione.A co z odchylaniem glowy dlonia (np. przy zakladaniu duszenia), lub odpychanie glowy przedramieniem (np. bedac trzymanym w bocznej), jest to niedozwolone?
Kary
• Kiedy zawodnik wskoczy do gardy lub bez powodu zmieni pozycję ze stojącej na leżącą I pozostanie tak przez 3 sekundy lub więcej, zostanie mu odjęty punkt
Czyli nie mozna przeciwnika wciagnac do gardy (np. sciagajac go na siebie i lapiac w garde)?
Tak to brzmi w oryginale. Tak więc wskakiwanie do gardy, celem uniknięcia obalenia, i utrzymanie się w niej przez 3 sekundy, lub zmiana pozycji ze stojącej na leżącą bez przyczyny i takowoż pozostanie w takiej pozycji przez 3 sekundy ( co wyklucza ewentualne przypadkowe poślizgnięcia itd.) jest karane odjęcie punktu. Przepis ten ma za zadanie karanie pasywności oraz nieumiejętności walki w stójce. Do gardy bezkarnie można wciągać, kiedy np. przeciwnik z jakiegokolwiek powodu wstanie, a wciągający nadal leży.When a fighter voluntarily jumps in the guard or goes from standing position to a non-standing position by any means and remains down for 3 seconds or more, he will be punished by a minus point.
Tak, za wyjątkiem nelsona i krucyfiksu a także dźwigni skrętnych na szyjny odcinek kręgosłupa ( np. przy mata leo, kiedy nasze przedramie nie jest na szyi, lecz na szczęce przeciwnika ).I co z dzwigniami na kark, sa dozwolone?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
GI firmy Technical Combat
- Ponad rok temu
-
BJJ w Katowicach?
- Ponad rok temu