Jiu-Jitsu w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo na moje oko, jak odejmiesz z jj miękkośc (podobne do aikido) , oraz siłę i technikę właściwą dla bjj, to za dużo nie zostanie :wink:
To co otrzymamy to będzie karate (a i to mało które).
Przyznaj się, szukasz jakiejś sekcji karate, tylko przez wrodzona ostrożność tak próbujesz dookoła :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Realny jest paralizator i baton
wiem ale nie zawsze można to ze sobą miec albo niema okazji wykorzystac. pozatym lubie trenować sztuki walki a najlepiej czuje się po treningu jak mam poczucie że to najbardziej skuteczna rzecz jaką moge trenować i że nie zmarnowałem tego czasu poświęconego na trening
Napisano Ponad rok temu
Bo na moje oko, jak odejmiesz z jj miękkośc (podobne do aikido) , oraz siłę i technikę właściwą dla bjj, to za dużo nie zostanie :wink:
A to w Aikido nie ma techniki? A sila jest wlasciwa dla BJJ? I BJJ nie jest miekkie? 8O
Jak Aikidoke wyslemy na kuracje sterydowa to tez bedzie silny
To co otrzymamy to będzie karate (a i to mało które).
Z Twojej wypowiedzi wynika, ze karate to taka beznadziejna szkola bez techniki, bez sily...
A co do Pytania o sekcje w Warszawie. To przejdz sie do Budokanu w tygodniu ... ale do Piastowa. Mozesz latwo dojechac pociagiem (pociagi w strone Skierniewic, Zyrardowa, Grodziska Mazowieckiego), badz Autobusem <- jakis jedzie przez Wole, Wlochy az do Piastowa (516 czy 716? - dokladnie nie pamietam.)
Treningi odbywaja sie we wtorki, czwartki i piatki o 18:00.
Sa tarcze, lapy, rekawice, zawsze po treningu jest mozliwosc zostania dluzej aby sobie np. posparowac. Wszystkie informacje na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Najlepiej przyjdz i sam zobacz - powinno Ci sie spodobac.
W Piastowie jest jeszcze jedna sekcja (adresu nie znam, ale to w jakiejs szkole).
Z tego co sie orientuje Artur (nazwiska niestety nie pamietam) uczy glownie ju-jitsu
sportowego <- moze tez by Ci sie spodobalo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
treningi 4 razy w tygodniu
wszystko na stronie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z Warszawy jezdzi duzo osob tam na treningi (samochodem, autobusem, pociagiem).
Wszystko jednak zalezy od priorytetow. Ulice obok mnie jest sklep. Sa tanie wina, jakies tandetne artykuly spozywcze i pelno pijaczkow pod sklepem. Zakupy robie gdzie indziej - mimo, ze sklep jest dalej.
Napisano Ponad rok temu
2 razy w tygodniu, poniedziałki i środy
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W Piastowie jest jeszcze jedna sekcja (adresu nie znam, ale to w jakiejs szkole).
Z tego co sie orientuje Artur (nazwiska niestety nie pamietam) uczy glownie ju-jitsu
sportowego <- moze tez by Ci sie spodobalo.
Artur Tykwiński - UKS Hyosai
Napisano Ponad rok temu
mam wrażenie, że źle mnie zrozumiałeś. Pisałem o pewnych generaliach i tyle.
Ale loozik bo to EOT
Z tych szkół co widziałem w Wawie z praktycznym podejsciem do tematu to była szkoła VVD.
Dobra garda, nauka właściwej motoryki, budowa siły uderzenia, sparingi.
Nazwałbym to praktyczną SW
Inne szkoły (z tych co widziałem) przedkładały jednak w pewnym stopniu akcent na sztukę niz walkę (co oczywiście nie jest żadnym błędem)
Napisano Ponad rok temu
Jak już jest męczony temat klubów w Warszawie, to zapytam sie od razu w swojej sprawie
Za jakis czes konczę rehabilitacje kolana. Lekarz powiedział że moge wracać bez problemu do trewningo (po rocznej przerwie). Ponieważ nie jestem już młody i mam dużo obowiązków, nie mam czasu cwiczyc paru styli na raz. Wiec wymysliłem że może jj, bo tam jest prawie wszystko. I w związku z tym mam pytanie, czy znajde klub w Warszawie który spełnił by nastepujące założenia (z części jestem w stanie zrezygnować :wink: ).
1. Dużo technik ręcznych, głownie ciosy bokserskie i kopnięcia (ćwiczyłem kb i nie chciałbym wypaść z formy)
2. Możliwość ćwiczenia w niebieskim gi (wolałbym nie kupowac nowego w innym kolorze)
3. Forma sportowa - dużo sparingów w rekawicach lub napięstnikach i parter
4. Brak obowiązku zdawania na wyższe stopnie (nie interesuje mnie to zbytnio)
5. Brak form kata (jeżeli tak się to w jj nazywa)
Na razie takie tylko założenia przychodzą mi do głowy.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.
ArturP
Napisano Ponad rok temu
(Spełni Twoje oczekiwania, jak sądzę.)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawe, w planie sa intensywne zajecia waklacyjne. Jest to interesujaca propozycja dla osob, ktorych sekcje zawiesza dzialalnosc na czas wakacji.
Po szczegoly zapraszam na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], bo nie czuje sie kompetatntny w zakresie udzielania szczegolowych informacji. Moge powiedziec tyle, ze odnalazlem mojego Senseia po 10-letniej przerwie i mimo, ze robimy w tym momencie co innego niz kiedys, to bardzo mi sie podoba.
Sekcje polecam przed wszystkim osobom chcacym praktykowac sztuke walki wrecz sredniowiecznej Japonii, ale rowniez poszukujacym skutecznego sposobu samoobrony. Jest fajnie i sympatycznie, ale z pewnoscia amatorom czestych sparingow sie nie spodoba .
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poztywne zdarzenia na trenigu
- Ponad rok temu
-
Kimona z PASW.
- Ponad rok temu
-
Klub w Łodzi, Poradzcie
- Ponad rok temu
-
Łagodna sztuka?
- Ponad rok temu
-
SOSNOWIEC ZAPISY DO SEKCJI JU JITSU
- Ponad rok temu
-
Zawody - kobyłka 2006
- Ponad rok temu
-
SEMINARIA IJJF (Yawara...Karate jutsu) w 2006 roku!
- Ponad rok temu
-
CZY JU-JITSU TO JEST LIPA???
- Ponad rok temu
-
Dzwignie, duszenia, rzuty, uderzenia
- Ponad rok temu
-
PZJJ
- Ponad rok temu