Pytanie o batona ddo speców??;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Palki teleskopowe sa nielegalne dla "zwyklych" ludzi bez wzgledu na wiek noszacego.
Kwestie interpretacji prawnych zostawiam innym, nie mnie o tym decydowac tylko sadowi.
A tak BTW, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i zajrzyj TU
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Co nosić przy sobie?", "Czy to czy tamto jest skuteczne?", "Lepiej nóż czy pałkę?" itp.
A odpowiedzi dość często są poprostu śmieszne:
"Użyj głowy", "Przed czym chcesz się bronić", "Lepiej nie bierz na ulicę nic"
Pomijam fakt, że chyba już wszystkie takie tematy były tu wałkowane kilkakrotnie i rozumiem niechęć niektórych osób do odpowiadania po raz n-ty na to samo, ale jeśli człowiek zadaje konkretne pytanie to chociaż sobie z niego nie żartujcie.
Oczywiste jest to, że zawsze, a w szczególności na ulicy trzeba używać głowy-lepiej zapobiegać niż leczyć, a bronią którą nosimy przy sobie powinniśmy umieć się posługiwać, ale zdażają się przypadki, których nie da się przewidzieć.
I w tych szczególnie trudnych chwilach, typu na przeciwko ciebie trzech gości mających zamiar wgnieść Cię w asfalt, Ty przyparty do muru i zostaje Ci tak na oko około 5 sekund życia proponuję co po niektórym użyć głowy... bo ja jednak pozostanę przy nożu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam. i mam nawet 16'H :paker:do: kontur17 -- masz moze u siebie batony 21 ale hartowane z gwarancja? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Ale zawsze nawet gaz jest w stanie sporo zdziałać, trzeba tylko jak wszystkiego umieć go użyć. Gaz w wielu ulicznych sytuacjach będzie dobrym rozwiązaniem, czasem będzie najlepszym z możliwych, ale jest szansa, że niestety trzeba będzie mocniejszych argumentów. Pytanie tylko, czy Ty do nich dorosłeś? Odpowiedz proszę sobie na to pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Jak napastnik obskoczy gazem to za max 60 min może zapomnieć.
A jak mu batonem przywalisz to może następnym razem zastanowi się nad napadaniem na ludzi.
Napisano Ponad rok temu
A jak mu batonem przywalisz to może następnym razem zastanowi się nad napadaniem na ludzi.
albo wrocic z kolegami jak to zrobiles niedaleko domu/pracy/uczelni..
Napisano Ponad rok temu
albo wrocic z kolegami jak to zrobiles niedaleko domu/pracy/uczelni..
Ja nigdy nie uderzyłem znajomego.
Ludzi z osiedla nie bije się batonem- ewentualnie honorowe solo.
Ja studiuje na UW- zajęcia mam na Lipowej, Krakowskim Przedmieściu, Karowej- sprubuj mnie tam znaleść w tłumie tysięcy ludzi (chociaż jak na studenta jestem dość charakterystyczny)
Z pracą jest podobnie.
Warszawa to wielkie miasto.
Napisano Ponad rok temu
Baton uczy pokory...oj uczy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nóż z osłoną na palce - to broń czy nie?
- Ponad rok temu
-
Bat, kolejne pytania!!:D
- Ponad rok temu
-
Whipholder
- Ponad rok temu
-
Warto tego batona?
- Ponad rok temu
-
Motylek