8 kwietnia rywalem Macieja Zegana miałby być Jose Miguel Cotto (brat Miguela Angela Cotto, mistrza WBO w wadze lekkopółśredniej - przyp. red.), który stoczył 27 zawodowych walk. Portorykańczyk jest niepokonany, a 19 pojedynków zakończył przed czasem.
-Oprócz Michalczewskiego i Gołoty, żaden Polak nie walczył z tak mocnym bokserem - twierdzi menedżer Zegana, Andrzej Wasilewski. - Maciek aż pali się do tej walki.
Zegan ostatni pojedynek stoczył w sierpniu i jego cierpliwość powoli się wyczerpuje.
- Na razie nie chcę zdradzać, jakie myśli przychodzą mi do głowy - mówi Zegan. - Do walki przygotowuję się od dwóch miesięcy i brakuje mi już poważnej rywalizacji w ringu. Z tygodnia na tydzień przeciągają się moje negocjacje i cały czas pracuję nad siłą i wydolnością. Gdyby walka w Las Vegas nie wypaliła, Zegan miałby wyjść do ringu 11 marca w Hamburgu.
Super Express
Zegan vs. Cotto (8.04.06) ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zegan vs Miguel Angel Cotto a to jest walka Zegan vs Jose Miguel Cotto. Brat sławnego Miguela jest jak najbardziej w zasięgu Maćka, myślę że to odpowiedni przeciwnik na przetarcie w Stanach. 27 walk ale z niezbyt solidnymi zawodnikami. Najczęściej ich ostatnie walki to porażki, ale różnie bywa sam Zegan z tych wielkich miał tylko Grigoriana, z którym niekoniecznie przegrał. Ma do czynienia ze bratem sławnego Miguela wieć pasłowałoby wygrać przez KO, żeby sędziowie byli pewni swojego werdyktu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Pare fotek z obozu :
Napisano Ponad rok temu
Na tej samej gali na której walczyć będą Mayweather vs. Judah. Starszy z braci Cotto stoczy pojedynek o tytuł WBA lightweight jego przeciwnikiem będzie mistrz Juan Diaz (28-0, 14 ko).
Napisano Ponad rok temu
Obecny rekord Zegana : 37(21 KO)-1-0
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
M.Cieśliński-WOJOWNIKIEM ROKU 2005 za mistrzostwo świata MT
- Ponad rok temu
-
Gilbert pokonal Lange
- Ponad rok temu
-
Margarito niszczy Gomeza
- Ponad rok temu
-
Sekcja w Gdyni
- Ponad rok temu
-
Tarver vs. Hopkins (10.06.2006) ?
- Ponad rok temu
-
Łukasz Jarosz walczy o MŚ w kickboxingu z lowkickiem.
- Ponad rok temu
-
Muay Thai Lepsze Od Muay Thai Boran
- Ponad rok temu
-
Powrót Axela Schulza
- Ponad rok temu
-
hmm
- Ponad rok temu
-
James Toney vs. Hasim Rahman (18.03.06)