Linka 7mm - 15m - 420kg
Napisano Ponad rok temu
Co to jest? Ma to ktoś? To jakiś hardcore-paracord???
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jedno słowo to może opisać: B A D Z I E W
serio!
pozdro
Kondor
Napisano Ponad rok temu
strzeliła mi linka z tadgear [czyli nie jakieś totalne badziewie niby, sprzedawana jako paracord, wersja w kamuflażu] była obciążona jakimiś 30-40 kg , na szczęście tylko opuszczaliśmy kajak na wodę i wylądował na wodzie a nie na kamieniu ale ...
inna sprawa, że niektóre węzły o ile pamiętam nie są dobre dla liny, tzn. lina o jakiejśtam wytrzymałości na której zawiązano nieodpowiedni węzeł (zrywający??) potrafi się zerwać przy mniejszym obciążeniu [poprawcie jeśli się mylę] i to mógł być taki właśnie przypadek ale mimo wszystko
jeśli do tej pory się łudziłem, że ten sznurek w sytuacji awaryjnej mógłby pomóc, np. asekurować człowieka czy coś , to pozbyłem się złudzeń
Napisano Ponad rok temu
Jak odszukam swoją książkę o linach, to napisze coś więcej.
Napisano Ponad rok temu
7mm repsznur Lanex'a ma 3x tyle... :roll:
Dokładnie tak, poszukaj na allegro, jest dwóch gości którzy oferuja Lanex.
dla przykładu ta linka jest o niebo lepsza mimo, ze mam 4mm [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ta lineczka mnie interesuje. powiedzcie mi czy jak podtopie sobie końce zapalniczką to mi się skleją???? takie glupie pytanko, ale sprzedawca nie bardzo chcial mi na to odpowiedziec. W sumie mogl to latwo sprawdzic, i albo mu sie nie chcialo, albo tej linki nie da sie tak skleic.
Bo wszystkie lineczki ktorych do tej pory uzywalem (z obi, sklepow zeglarskich itp...) dawalo sie tak laczyc, chociaz deklarowana wytrzymalosc byla troche mniejsza (przy 6mm mialem 720, ostatnio nie moge jej dostac, i kupilem 540 dAN)
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plecak Camelbak transformer czy hawag
- Ponad rok temu
-
Plecak typu bundeswehra
- Ponad rok temu
-
Mini test latarki Streamlight Task-Light 2L3W