Kurcze Koksik nie chcę się upierać. W każdym razie, gdy ja zaczynałem uczyć się tej kombinacji to nazywała się ona właśnie maegeri-oizuki. Faktycznie w wymaganiach zamieszczonych na stronie włoskiej federacji [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] występuje nazwa mae geri / junzuki. PozdrawiamOj macp jestes pewien?
OI-ZUKI W TYŁ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Poza tym gdyby to bylo maegeri-kizami to biodra bylyby otwarte a podczas wykonywania maegeri-oizuki zwroccie uwage ze biodra zamykamy.
Pozdrowienia dla @ll
to jest kwestia wykonania porostu, tak mysle
Napisano Ponad rok temu
to jest kwestia wykonania porostu, tak mysle
Moze i kwestia wykonania ale robiac wlasnie maegeri-kizami jakos mi sie to dziwnie robi
mam wrazenie ze to kizami jest takie..... do dupt Ale to moze jest kwestia przyzwyczajenia i braku treningu.Bo raczej tak nie robimy na treningach.
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Nie zamierzam Cie zjadac, ale ta technika nie musi byc dlugasna. Mozna stawac w krotszej pozycji. Mozna tez taki "cheat" zastosowac jak szybka podmiana nog. 8)Oi zuki do przodu wcale nie jest dużo lepsze. :wink: Żeby dać się złapać na tak długaśną technikę to trzeba się słaniać na nogach ze zmęczenia albo zagapić na laski z widowni. :wink:
Nie zjedzcie mnie. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o kombinacje zaczynajaca sie maegeri to chyba najczesciej robi sie oizuki (co nie znaczy ze nie mozna stanac i zrobic kizami).[/b]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Darmowe Shido-ferie dla dzieci i młodzieży w Katowicach
- Ponad rok temu
-
Kto ćwiczy...
- Ponad rok temu
-
Wibracja bioder
- Ponad rok temu
-
PRZYKRA SPRAWA
- Ponad rok temu
-
Wiek dzieci dopuszczający do treningu Karate.
- Ponad rok temu
-
Samoobrona dla VIP-ów
- Ponad rok temu
-
MP Juniorów i Kadetów Karate WKF - Kalisz 2006
- Ponad rok temu
-
Gdy przeciwnik idzie taranem
- Ponad rok temu
-
gdzie w gdańsku jest shidokan???