Cykl nowych imprez MMA Sport
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przestancie sie juz klocic! widzialem juz sparingi nawet w 20oz. ktore konczyly sie ko.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
A czy któryś z nich zgodził by sie walczyć normalnie w bokserskich? To nie są sparingi takie jak na treningu, podejrzewam że amatorzy bedą je traktowali jako małą gale klasy B. W bokserskich mozna sobie ćwiczyć GNP czy zadaniówke - jeden obala (w rękawicach MMA) a ten w bokserskich uderza i nie daje sie obalić.
Chciałbyś ryota walczyć np. w Pucharze Polski Amatorskiej Ligi MMA w rękawicach bokserskich?
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie startowała w sparingach ani zawodach MMA większosć tych mondrali nigdy nie dostała pięscią w twarz ,dla was panowie zrobię osobną kategorię gdzie można będzie walczyć w piąstkówkach z możliwością zadawaniw ciosów rękami i nogami w stójce i parterze .Pozdrawiam M.Okninski
Napisano Ponad rok temu
Tak czytalem ten temat, wlasnie o podobnych pisalem, ja mam takie firmy shogun chyba i faktycznie szwy puszczaja szybko, ale gdyby wzmocnic szwy to na zawody mma mozna by ich uzyc, w razie awarii organizator mialby zapasowe i by nie bylo problemu. Chyba ze organizator by zainwestowal w tego typu rekawice ale lepiej wykonane, z lepszych materialowSa sa ale tu napisalem co o nich myśle
Sa tez na rynku rekawice do chwytania z duza poduszka (nie takie typowe malutkie jak w Pride) ktore maja dosc duza amortyzacje a i pozwalaja na chwyty, bo maja wolne palce, takie rekawice posrednie
http://www.forum-kul...showtopic=81478
Co do rekawic 18oz, to kiedys takie przymierzalem, one sa tak wielkie ze ciezko w nich nawet dluzej garde trzymac, nie mowiac o walce nimi w parterze, poroniony pomysl :roll:
No i wiekszosc ludzi ma lzejsze rekawice, czy organizator bedzie dawal rekawice do walki czy kazdy zawodnik musi sobie takie kupic?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I napewno tez nie miales problemu z walka w parterze w nich? Jakie techniki udalo Ci sie wykonac, klucz na reke moze> :wink:ja walczylem w takich rekawicach i jest calkiem dobrze,wcale tak zle sie nie walczy jak uwazacie
Sorry ale jako syn organizatora nie jestes obiektywny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze nie najlepiej sie walczy w parterze ale napewno nie jest tak tragicznie jak nie ktorzy pisza,ze wogle nie da sie walczycI napewno tez nie miales problemu z walka w parterze w nich? Jakie techniki udalo Ci sie wykonac, klucz na reke moze> :wink:ja walczylem w takich rekawicach i jest calkiem dobrze,wcale tak zle sie nie walczy jak uwazacie
Sorry ale jako syn organizatora nie jestes obiektywny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak,zeby potem jakis wkurwiony rodzic ich zaskarżył bo "złamali jego syneczkowi nos",no i media mialyby pozywke...juz to widze "krwawe walki bez regul organizowane dla dzieci" :roll:Nie rozumiem tylko czemu nie moga startowac -18!?? :? przeciez jak byly sparingi ALMMA juz pare razy organizowane to chyba walczyli w lzejszysz od 18oz i byly dopuszczane osoby -18 a teraz nie moga ?? dlaczego?? moze niech organizator nad tym pomysli! Ja nikogo nie neguje? no ale moze jak nie teraz to zorganizowac by jakies puchar itp. dla -18 ????? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zaloze sie ze zaden, wiec zamiast pyskowac i gadac jaki to glupi pomysl zajmijcie sie przygotowaniami do walki w takich rekawicach. A jezeli nie zamierzacie walczyc to po co sie wogole odzywacie w temacie ktory was nie dotyczy.
Moze zamiast marudzic sami zorganizujecie cos lepszego. Czemu jestescie takimi ekspertami a nic nie organizujecie? Pokazcie, ze mozna lepiej i zorganizujcie zawody AMATORSKIEGO mma w lepszy sposob.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie walczymy o "złote kalesony" a poszkodowanymi mogą być jedynie supertechnicy parteru.
Po pierwsze zdrowie, po drugie jak ktoś zajmię pozycję boczną albo dosiad to w większośći walk może czuć się zwycięzcą.
Napisano Ponad rok temu
Widzieliscie kiedys jak wyglada i walczy okolo 60 kilogramowy zawodnik w rekawicach 18oz? :wink:
A jezeli chodzi o bezpodstawne wnioski niepoparte praktyka to sie mylisz, bo sparowalem na zasadach mma z g&p zarowno w rekawicach bokserskich i w rekawicach do chwytania (tych z wieksza poduszka) i wiem jaka jest miedzy nimi roznica.
Jak juz wczesniej pisalem w rekawicach bokserskich to mozna trenowac g&p ale nie techniki konczace, a skoro na tych zawodach nie ma g&p to jak dla mnie sprowadzanie do parteru mija sie z celem, wiec jakie szanse ma tu typowy parterowiec z typowym uderzaczem?
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie odwrotne jak w walce w piąstkówkach...wiec jakie szanse ma tu typowy parterowiec z typowym uderzaczem
Napisano Ponad rok temu
Niekonecznie, wtedy raczej szanse sa wyrownane bo w piastkowkach uderzacz moze tez znokautowac parterowaca, a w bokserskich parterowiec nie wykonczy uderzacza. Oczywiscie mowie o zawodnikach mma, wiec parterowiec ma jakies tam pojecie o stojce a uderzacz umie sie bronic w parterzeDokładnie odwrotne jak w walce w piąstkówkach...wiec jakie szanse ma tu typowy parterowiec z typowym uderzaczem
A tak pozatym to ciekawy jest fakt ze tych rekawic 18oz bronia same osoby z Warszawy. Czyzby sami zawodnicy od Mirka i od dluzszego czasu przygotowuja sie pod te zawody wlasnie w takich rekawicach, dlatego jest im to na reke? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Love & PIS
Napisano Ponad rok temu
="CharlyA tak pozatym to ciekawy jest fakt ze tych rekawic 18oz bronia same osoby z Warszawy. Czyzby sami zawodnicy od Mirka i od dluzszego czasu przygotowuja sie pod te zawody wlasnie w takich rekawicach, dlatego jest im to na reke? :wink:
Walczyłem w sparingach w 18'' i jak dostałem to nie było przyjemne. Po prostu nie jestem takim twardzielem jak Ty Charly...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zmarł Carlson Gracie :(
- Ponad rok temu
-
Frank Shamrock vs. Cesar Gracie
- Ponad rok temu
-
Walki PRIDE w internecie ONLINE
- Ponad rok temu