Pytanie co do treningu
Napisano Ponad rok temu
-2-3 rodzaje pompek po 3-4 serie każd na max. powtórzeń.Czy moge robić je codziennie z wyjątkiem weekend-ów czy się nie przetrenuje i zamiast przybywać mi troche masy mięśniowej(oczywiście wiem,żę pompki nie dają bardzo dużo masy mięśniowej ale na pewno więcej niż miałbym siedzieć bezczynnie)będzie mi jej ubywać??
Dzięki za odpowedź...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie moge robic wielu pompek bo mam uszkodzony lokiec... a powiedzcie jeszcze jak mozna polaczyc mniejsza ilosc pompek uzupelniajac treningi drazkiem..
W czasie robienia pompek pracuja głównie tricepsy i mięśnie klatki piersiowej, w małym stopniu przednie głowy mięśni naramiennych, w czasie podciagania na drążku gros pracy wykonuje mięsień najszerszy grzbietu oroz ciut mu pomagają bicepsy ( z tych najbardziej znanych mięśni).
Pompki i drążek uzupełniają sie doskonale, ale jako ogólnorozwojówka - jeżeli chodzi Ci o zastapienie części pompek podciągnięciami ( aby drążek dawał te same efekty co pompki) to niestety nie wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- aby zwiększyć masę wykonuj 3-4 powtórzenia w 3-4 seriach z obciążeniem tak dobranym aby ostatnie kilka powtórzeń zrobić z 'wielkim' trudem
- aby zwiększyć siłę wykonuj 7-8 powtórzeń w 4-5 seriach z obciążeniem tak dobranym aby ostatnie kilka powtórzeń zrobić z 'wielkim' trudem
robiąc powiedzmy codziennie 100 pompek - dzień w dzień nie zwiększysz masy, mięśnie się przyzwycajają do obciążenia i przestają rosnąć, lepiej odpocznij dwa trzy dni i potem dowal sobie na maksa tak żeby "spuchły" - wtedy przybędzie masy
siła to nie to samo co masa !
do robiena pompek - załóż plecak z obciążeniem i jedziesz...
Napisano Ponad rok temu
Sawior: teoria jest taka:
- aby zwiększyć masę wykonuj 3-4 powtórzenia w 3-4 seriach z obciążeniem tak dobranym aby ostatnie kilka powtórzeń zrobić z 'wielkim' trudem
- aby zwiększyć siłę wykonuj 7-8 powtórzeń w 4-5 seriach z obciążeniem tak dobranym aby ostatnie kilka powtórzeń zrobić z 'wielkim' trudem
robiąc powiedzmy codziennie 100 pompek - dzień w dzień nie zwiększysz masy, mięśnie się przyzwycajają do obciążenia i przestają rosnąć, lepiej odpocznij dwa trzy dni i potem dowal sobie na maksa tak żeby "spuchły" - wtedy przybędzie masy
siła to nie to samo co masa !
do robiena pompek - załóż plecak z obciążeniem i jedziesz...
Dzięki stary :wink:
Zrobie tak:Będe robił pompki 5 razy w tygodniu,a kiedy zobacze,że już mi nic nie przyrasta to zaczne robic tak by mięśnie "puchły".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam jeszcze pytanki.. :-) mam klopoty z rozbudowa klatki... nie zeby byla zapadnieta ...ale mogloby byc lepiej ..jak "domowym sposobem" mozna polepszyc stan klatki... mam dwa hantelki 10kg , dwa 4kg i drazek ... poradzcie cosik :-D
DOKUP HANTLI I TALERZY
Niestety hantle o tej masie nie pozwolą na takie obciążenie klatki piersiowej aby zmusić jej mięsnie do rozwoju. Możesz spróbować rozpiętek - ale podejrzewam, że będziesz w stanie robic je swobodnie w długich seriach - więc nici z przyboru masy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CHUCK NORRIS ( ciekawostki)
- Ponad rok temu
-
Pijani na treningach
- Ponad rok temu
-