Sambo - wszelkie informacje pożądane
Napisano Ponad rok temu
Co panowie i panie mają do powiedzenia o Sambo? Mam na myśli porównanie do BJJ, skuteczność, metodykę terningów oraz jakość (czy może wogóle dostępność) szkół Sambo w Trójmieście.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
historie mozesz sobie w necie poszukac. z tego co wiem to sambo charakteryzuje sie swietnymi rzutami i calkiem niezlym parterem. wystepuja 3 odmiany: barba (czy jakos tak - dozwolone sa rzuty, obalenia, dzwignie na nogi rece i kregoslup a niedozwolone sa duszenia), sambo bojowe (barba+duszenia i uderzenia), militarne (tego nie jestem pewien ale chyba chodzi o odmiane przeznaczona na potrzeby wojska policji i innych jednostek o "swoich" potrzebach).Co panowie i panie mają do powiedzenia o Sambo?
parter nieco slabszy co jest zrozumiale gdy wezmie sie pod uwage koniecznosc trenowania rzutow. z tego co poczytalem to sambo slynie wrecz ze swoich mocnych rzutow.Mam na myśli porównanie do BJJ
skutecznosc czyli co?skuteczność, metodykę terningów
i tu jest lipa bo wogule w polsce ciezko jest znalezc sekcje. w trojmiescie jest tylko w akademii technik walk. sam zastanawiam sie nad sambo (w atw) lub bjj (w sarmatii). w atw naucza wychowanek Vitalija Horbatiuka, ktrego kuzyn Aleksander Horbatiuk uczy w krakowie (ale nie wiem kim sa ci panowie). nauczaja tam sambo bojowego i tyle wiem bo tyle mi napisali w mejlu. w sumie to bylbym wdzieczny gdyby ktos z ATW sie wypowiedzial - i podal nazwisko prowadzacego bo w mejlu napisal mi "zajecia(...)prowadze ja". wiem ze moge sobie pojsc na trening i sprawdzic. zrobie to ale jeden trening (wszystkie wypadaja wowczas gdy mam inne zajecia) to raczej malo.jakość (czy może wogóle dostępność) szkół Sambo w Trójmieście.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkoleniowki bjj
- Ponad rok temu
-
Szkoły BJJ w trójmieście???
- Ponad rok temu
-