Jarhead
Napisano Ponad rok temu
PS Welcome to the suck
Napisano Ponad rok temu
ale na razie same dobre oceny widzę na jego temat ...
Napisano Ponad rok temu
Fajnie pokazana totalna nuda zycia na pustyni.
... masturbation ... hydration ... dehydration ... further masturbation ... hydration ... dehydration ... masturbation with left hand ...
Jedyne do czego mogę się przypieprzyć to jak zwykle w takich filmach (to samo mówiłem o over there) popieprzona struktura oddziału. Ale to normalne w filmach że jest 1 sierżant i banda szeregowych, co było może prawdziwe w erze 2 wojny i wietnamu ale obecnie jest kompletną bzdurą.
Dla zainteresowanych struktura plutonu snajperów-zwiadowców (marine scout/sniper platoon) w batalionie piechoty morskiej - pluton podlega pod sekcję sztabową S-2 batalionu (wywiad) i składa się z 6 ludzi, w tym porucznik i jego pomocnik staff sergeant, więc zapewne składa się z 2 zespołów snajperskich (snajper i spotter).
Napisano Ponad rok temu
Podstawowy oddzial marines, to 9 ludzi, Sierzant ktor dowodzi i 2 czteroosobowye fire teamy, z Lcpl. na czele. W to wchodzi dowodca z granatnikiem, badz inny z granatnikiem i strzelec SAW. Na poziomie plutonu sa tez snajperzy i operatorzy GPMG
Napisano Ponad rok temu
ide z baba za tydzien, to sie wypowiem.
Podstawowy oddzial marines, to 9 ludzi, Sierzant ktor dowodzi i 2 czteroosobowye fire teamy, z Lcpl. na czele. W to wchodzi dowodca z granatnikiem, badz inny z granatnikiem i strzelec SAW. Na poziomie plutonu sa tez snajperzy i operatorzy GPMG
Ech, Kapral.
W drużynie marines nie 9 a 13 ludzi, nie 2 a 3 teamy, nie lcpl tylko cpl.
Reszta się zgadza.
Napisano Ponad rok temu
Napewno
Napisano Ponad rok temu
film godny polecenia. warto obejrzec, chyba ze ktos oczekuje super akcji, duzo strzelania i tempa zapierajacego dech w piersiach.
film toczy sie swoim rytmem ukazujac w ciekawy sposob wplyw wojny na zachowania i psyche zolnierzy.
wojaczka dopiero zaczynam sie interesowac, ale niezaleznie od tego film mi sie podobal
pzdr
Napisano Ponad rok temu
fuck, ten schemat jest w army. masz racje.ide z baba za tydzien, to sie wypowiem.
Ech, Kapral.
W drużynie marines nie 9 a 13 ludzi, nie 2 a 3 teamy, nie lcpl tylko cpl.
Reszta się zgadza.
ale podaj mi jakiegos linka albo co. bo z tym cpl zamiast lcpl sie nichuja nie zgodze.
Napisano Ponad rok temu
37 RIFLE SQUAD 3/PLT 3 EACH
38 SQUAD LEADER SGT 0311 M E 1 M
39 FIRE TEAM 3/SQD 9 EACH
40 FIRE TEAM LDR/GRENADIER CPL 0311 M E 1 M
41 SQD AUTOMATIC RIFLEMAN LCPL 0311 M E 1 A
42 RIFLEMAN/ASST AUTO RIFLE LCPL 0311 M E 1 M
43 RIFLEMAN PVT 0311 M E 1 M
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Przyznam że ta tabela jest z 1999 roku ale nie słyszałem aby to się zmieniło od tej pory.
Fakt że w iraku byli czasem dowódcy teamów w stopniu lance corporal (lcpl), ale myślę że to było tymczasowe w wyniku strat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
37 RIFLE SQUAD 3/PLT 3 EACH
38 SQUAD LEADER SGT 0311 M E 1 M
39 FIRE TEAM 3/SQD 9 EACH
40 FIRE TEAM LDR/GRENADIER CPL 0311 M E 1 M
41 SQD AUTOMATIC RIFLEMAN LCPL 0311 M E 1 A
42 RIFLEMAN/ASST AUTO RIFLE LCPL 0311 M E 1 M
43 RIFLEMAN PVT 0311 M E 1 M
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Przyznam że ta tabela jest z 1999 roku ale nie słyszałem aby to się zmieniło od tej pory.
Fakt że w iraku byli czasem dowódcy teamów w stopniu lance corporal (lcpl), ale myślę że to było tymczasowe w wyniku strat.
jak patrzylem na RTFA, to dowodzi lcpl. przynajmniej teraz w piaskach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wie ktos może gdzie mozna zassac muzyke z filmu?? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Poszedlem na ten film przez przypadek bo z dziewucha mielismy isc na cos innego, ale nie bylo juz biletow... hehe na szczescie.. No i wybralem Jarhead`a bo cos tam kumpel mi pitolil...
No i prosze, jej sie bardzo podobalo, a mi jeszce bardziej...
Bardzo dobry film, ale gdzie go sklasyfikowac to nie wiem...
Napisano Ponad rok temu
Nie znam sie na strukturach amerykanskiej armii, ale realizm pierszej operacji w Iraku chyba byl dobrze przedstawiony: 175 dni szkolenia na pustyni, 4 dni w boju i ani jednego wytrzelonego naboju
acha i nie polecam jedzenia w kinie przy scenie oprozniania latryn. Bardzo sugetywna
Napisano Ponad rok temu
wojaczka dopiero zaczynam sie interesowac, ale niezaleznie od tego film mi sie podobal
Zastanawiałem sie nad tym. Jak patrzycie na ten fulm w kontekscie wojska i oceny wojny no i ogólnie własnei zainteresowania wojskiem?? Bo dla mnie to tam jest głównie pokazane jak wojsko łamie ludzi a nie czyni ich silniejszymi. No moze z drobnymi wyjatklami...
Napisano Ponad rok temu
po prostu, czasami do sil zbrojnych dostaja sie niedopowiedni ludzie, ktorzy nie wytrzymuja. Ktorych nie przygotowano, tez mozliwe.
Aki, to co mowisz o sytuacji tam w piaskach nie jest do konca prawda. Film mial zaciecie lewackie, mial pokazac korpus od drugiej strony, jako lajzy. Udalo sie to rezyserowi swietnie. Po czesci ma racje. ALE, nie ma raczej takich sytuacji, gdzie marines sie opierdalaja. NIE MA.
znalem czlowieka z batalionu obserwacyjnego, ktory tam byl i wiem z pierwszej reki jak to jest.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
filmiki treningu mojego
- Ponad rok temu
-
Brusa Lee treningowy film
- Ponad rok temu
-
UFC na X-box'a???