tani multitool
Napisano Ponad rok temu
chce kupic tani multitool ! z tego co do tej pory przejrzalem to raczej wszyscy odradzaja
moze jednk ktos ma jakies doswiadczenia z ktoryms z ponizszych, (czy ostrza sa z wmiare dobrej stali).
jakiekolwiek uwagi mile widziane
np.
herbertz - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Master Cutlery - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
SwissGEAR X-pert - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jeśli już coś, to lepiej taniego Gerberka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poluj na allegro na jakiegos Gerbera. Mozna wyrwac w bardzo dobrej cenie.
No, niby tak - ale chyba nie za bańkę ... A - jak mniemam - to jest przedział cenowy zakładającego temat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do używania, albo żeby go sobie ponosić. Wybieraj.
Napisano Ponad rok temu
w temacie jestem raczej zielony, wiec moze tak - ktora z tych 3ch firm jest najlepsza ??
wiecej to raczej nie zamierzam wydac
Napisano Ponad rok temu
te same toole znajdziesz jeszcze pod kilkoma nazwami
klepią to chińczycy a rózne firmy kupują, dająswoje logo i sprzedają dalej
tak więc między pierwszymi dwoma nie ma żadnej różnicy.
Te firmy nie produkują same tylko skupują od chińczyków.
może znajdź sobie jakiegoś Mammuta dużego - kiedyś macałem i wyglądały jak na swoją cene znośnie
Napisano Ponad rok temu
może znajdź sobie jakiegoś Mammuta dużego - kiedyś macałem i wyglądały jak na swoją cene znośnie.
Popieram ... TEORETYCZNIE robią je Niemcy - Ci od Lens Lenserów (latarek)... Ale cholera wie czy to też nie skoośnoocy NIEMCY...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety po kolei zaczeły wychodzić minusy:
- przy cięciu drutu, na szczypcach porobiły się szczerby;
- gumki w pokrowcu zbyt słabo trzymają bity i te wypadają;
- w pewnym momencie poluzował się nit trzymający jedną ze szczęk kombinerek i stały sie one mało użyteczne.
Wniosek - mój następny multitool bedzie firmowy i koniecznie z nasadkę do bitów. Obecnego używam głównie podczas wypraw rowerowych.
Napisano Ponad rok temu
Nie przesadzajmy. Miałem w ręce Mamuta, Vicka i jakiegoś Topexa (czyli chińskie g...). Mamut napewno Szwajcarem nie jest, ale też nie jest to znowu takie g... . Tym już coś zrobić można. Faktem jest, że nie jest to Vicek, ale też nie jest to chińskie co bądź.
Dzieciakom kupuje takie 2 mamuty (trzeb ich oswajać z narzedziami )
Może wtedy będe mógł coś napisać o jakości tego sprzętu (chociaz to tylko breloki).
Pocieszający jest fakt, że producent umieszcza na nim swoje logo - może się tak bardzo nie wstydzi
Na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (togo) można kupić też większe modele - równiez z bitami za ok 100 zl. ... Może warto.
Napisano Ponad rok temu
witam!
chce kupic tani multitool ! z tego co do tej pory przejrzalem to raczej wszyscy odradzaja
Jeżeli juz musisz to weż Mammuta - cena niezależnie od typu nie powinna przekroczyć 50zł.
Ale niewiele tym zrobisz... On jest ze zwykłej nierdzewki (410, 400).
Standardem dla multitooli jest jednak 420 i przynajmniej 52 - 54 HRC
Poszukaj na Allegro używanego multitoola. Polecam United Cuttlery - Motortool Harley Davidson - Można go kupić za 150 zł.
Napisano Ponad rok temu
masz link w topicu niżej o toolach
Napisano Ponad rok temu
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Chciałem odkręcić koło w rowerze - odkręciłem, ale wygięły się zworznie kombinerek.
Drugi raz tego koła bym nie odkręcił.
Po wkręceniu 2 śrub gwiazdkowych wydaje mi się, że wkręcić ich bedę mógł jeszcze 5, no 10....
Długi śrubokręt płaski jest bardzo ciekawy - po odkręceniu śruby, automatycznie robi się z niego wiertło...
Ale kobinerki są dobre - nie pękają. Wyginają się.
I bezpieczne - nie przetną żadnego drutu
Dla porównania dla SOGa (werjs Motor tool) nie stanowi to jakiegoś problemu, a dodatkowo nie muszę uzywać rękawiczek.
Nie wspominam o Vicku - dla mnie to najlepsza maszyna.
Lepiej poszukać lekko uzywanego (ludzie sprowadzają je ze stanów) niż wydać 100 zł na odpowiednio wykrępowaną blachę na puszki.
Napisano Ponad rok temu
Chciałem odkręcić koło w rowerze - odkręciłem, ale wygięły się zworznie kombinerek.
Drugi raz tego koła bym nie odkręcił.
Po wkręceniu 2 śrub gwiazdkowych wydaje mi się, że wkręcić ich bedę mógł jeszcze 5, no 10....
Długi śrubokręt płaski jest bardzo ciekawy - po odkręceniu śruby, automatycznie robi się z niego wiertło...
Ale kobinerki są dobre - nie pękają. Wyginają się.
I bezpieczne - nie przetną żadnego drutu
Dla porównania dla SOGa (werjs Motor tool) nie stanowi to jakiegoś problemu, a dodatkowo nie muszę uzywać rękawiczek.
Nie wspominam o Vicku - dla mnie to najlepsza maszyna.
Lepiej poszukać lekko uzywanego (ludzie sprowadzają je ze stanów) niż wydać 100 zł na odpowiednio wykrępowaną blachę na puszki.
Napisano Ponad rok temu
Mam multitoola firmy Topex za 19 zł. Użyłem go tylko jeden raz przy naprawie psiej kolczatki. Przy wyginaniu kolczatki poluzował się nit od kombinerek. Naprawę kolczatki ukończyłem przy użyciu klasycznych narzędzi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowości CRKT
- Ponad rok temu
-
choinkowe prezenty
- Ponad rok temu
-
jakie folderki mają 4 cale ostrza?
- Ponad rok temu