latarka edc wielkosci arc aaa, jaka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Photona 2
2. photona 3
3. photona 3 covert
4. photona freedoma
1. - prosty model, ponoć elektronika w tych bardziej zaawansowanych pobiera minimalne ilości energii - w tym nie pobiera bo jej nie ma, nie ma auto-offa
2.
ma dwa przyciski więc wydaje się łatwiejszy w obsłudze niz freedom ale freedom nie sprawia mi problemu - nie wiem aktualnie co lepsze
3. dobry do oświetlania drogi - niezakryte diody oślepiaja
4. zajefajny klips, zaczep i nawet uchwyt +sznurek na szyję - pasują do innych modeli
Napisano Ponad rok temu
miałem i używałem/używam
1. Photona 2
2. photona 3
3. photona 3 covert
4. photona freedoma
1. - prosty model, ponoć elektronika w tych bardziej zaawansowanych pobiera minimalne ilości energii - w tym nie pobiera bo jej nie ma, nie ma auto-offa
2.
ma dwa przyciski więc wydaje się łatwiejszy w obsłudze niz freedom ale freedom nie sprawia mi problemu - nie wiem aktualnie co lepsze
3. dobry do oświetlania drogi - niezakryte diody oślepiaja
4. zajefajny klips, zaczep i nawet uchwyt +sznurek na szyję - pasują do innych modeli
Ok. a która najmocniej świeci. I jeszcze jedno która najlepiej nadała bys się do przyświecenia np. w samochodzie, na klatce schodowej, podczas braku światła w domu żeby znaleść np. moją nuwaii ????
Napisano Ponad rok temu
a klips jest naprawdę fajny, chociaż mniej wygodny do noszenia w kieszeni- obiekt robi się wtedy przestrzenny [zaryzykuję twierdzenie, że można jej użyc awaryjnie jako światła na rowerze]
o ile przy krótkotrwałym przyświecaniu brak osłony diody nie ma znaczenia, to przy próbie marszu z latarką w opuszczonej ręce oślepia , z drugiej stronmy kiedy juz się ma ten klips, to można ja jakos sprytnie przyczepić, myślę, że freedom będzie ok,
jednak jeśli już kupujesz freedoma to dostajesz 3 sposoby przyczepiania - jako breloczek [czyli tyci niby karabinek co wpięcia w kółko] i dwa uchwyty w które wchodzi lataka [niezależnie od tego czy ma doczepione kółko] uchwyt z klipsem [i magnesikami na spodzie] i uchwyt z uszkiem i sznurkiem [np. na szyję - tu nie może być kółeczka na końcu] więc o ile nie jesteś zwolennikiem koncepcji "montuję oba uchwyty tam gdzie chcę i przekładam między nimi latarkę" to polecam dokupienie od razu np. photona II [ewentualnie III] - pasują do uchwytów i na pewno znajdą zastosowanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze to ten karabinczyk oryginalny jest zupelnie niepraktyczny, o ile latwo go zamontowac, tak ze zdjeciem sa ogromne problemy i tym wieksze im wieksze sa paluchy usera (czyt. normalne meskie dlonie maja z tym problem, a damskie maja za malo sily).
po drugie mozliwosc zamontowania na szyi jest zbedna, ja dodalem pomiedzy latarke a karabinczyk -mala "żabke" ze smyczy, dzieki czemu karabinczyk mocuje pewnie np. do szlufki spodni i w kazdej chwili moge swobodnie odpiac i podpiac latarke kiedy trzeba. jednoczesnie moge ja powiesic na szyi albo podpiac do krokodylka. szkoda ze oryginalnie o tym nie pomysleli.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ja nie nakłaniam do noszenia latarki na szyi , natomiast jest to kolejny uchwyt który można jakoś wykorzystać, można go np. przewiercić i przykręcić do czegoś [o ile ktoś ma taką potrzebę] można tez przywiązać do szlufki spodni - wtedy nie potrzebujesz jak to nazywasz "żabki" ani karabińczyka - wkładasz latarkę w uchwyt i wisi na pasie
Napisano Ponad rok temu
no i nie polecam noszenia latarki na krokodylku bez dodatkowego zabezpieczenia (np. sznureczkiem), wystarczy gdzies nieopatrznie zaczepic latarka np. o galezie przechodzac przez krzaczory, i pozbywamy sie latareczki, szczegolnie jesli akurat jej nie uzywalismy i byla wylaczona, to nawet mozemy tego faktu niezauwazyc, i zostanie nam tylko wspomnienie i naprawde mocno sie trzymajacy krokodylek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s.
Latarke w aucie tez by warto wymienic - ale to juz chyba temat na osobny watek (?)... masa i rozmiar: do chwycenia jedna reka... swiatlo: jaknajmocniejsze + mogloby ciagnac dosc daleko... zywotnosc i baterie: dlugo i standardowo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tactical gear w Katowicach ...
- Ponad rok temu
-
Jaki impregnat do kurtki?
- Ponad rok temu
-
Silne światło
- Ponad rok temu