Taka taktyka na zapaśnika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na zasadzie SW należy usiąść na dupie i próbować z ziemi, a nie tak, jak głupi Distephano próbować rzucić zapasiora.
Napisano Ponad rok temu
garda i wszystko co z gardy możliwe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w miare mozliwosci dzwigniowac nogi (o ile mozna) - w skrocie konczyc jak najszybciej a przynajmniej nad konczeniami pracowac - moze sie "pogubi" jesli nie ma podstaw w technikach konczacych
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a w stojce,na zasadach SW nie tak ciezko zalatwic judoke-rzeczy typu chwyt za kark, underhooki itp. STOSUNKOWO latwo wchodza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przewrócisz zapaśnika jeśli umiesz tylko BJJ, ale możesz mu wejść za plecy(tak, ze stójki). Wtedy albo masz jego plecy albo on musi położyć się szykbo plecami do ziemi (albo on rzuca Tobą w trakcie ). Generalnie technika bardzo przyjemna i wcale nie tylko na zapaśników. Osobiście lubię ją przeciwko większym od siebie, takim do których zabierając się od frontu ląduję pod spodem. I to jest cholernie skuteczne.
Napisano Ponad rok temu
taaaaa...nie wiem czy wejdziesz zapacholowi za plecy tak łatwoJest jeden taki patent kładzenia zapaśnika na plecy w SW. Obejrzyj walki Marcelo Garcii.
Nie przewrócisz zapaśnika jeśli umiesz tylko BJJ, ale możesz mu wejść za plecy(tak, ze stójki). Wtedy albo masz jego plecy albo on musi położyć się szykbo plecami do ziemi (albo on rzuca Tobą w trakcie ). Generalnie technika bardzo przyjemna i wcale nie tylko na zapaśników. Osobiście lubię ją przeciwko większym od siebie, takim do których zabierając się od frontu ląduję pod spodem. I to jest cholernie skuteczne.
Napisano Ponad rok temu
Nie twierdzę, że jestem w tym jakiś dobry, ale zobacz Garcię. On tak kładzie albo kończy gości nieraz i po 20-30 kilo cięższych od siebie. I to nie jakieś wypadki, gość to robi masowo. Trzeba brać przykład.
Napisano Ponad rok temu
W walce w kimonie to widzialem jak sie jedzie zapasnikow. Bez kimona schodzic na ziemie, tam wykorzystac roznice techniczna jesli sie taka posiada. W MMA lepiej boksowac i operowac kolanami jak np. V. Silva.
K_P
Napisano Ponad rok temu
mysle, ze to dosc odwazna taktyka. moze nie znam sie na zapasach, ale z tego co widzialem to oni duzo trenuja takich obejsc wiec tym samym ucza sie przed nimi bronic;Nie przewrócisz zapaśnika jeśli umiesz tylko BJJ, ale możesz mu wejść za plecy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Predzej to on sie znajdzie za twoimi plecami, niz ty za jego i dziekuj szejkom, ze w submission wrestling nie ma suplesow.Nie przewrócisz zapaśnika jeśli umiesz tylko BJJ, ale możesz mu wejść za plecy(tak, ze stójki).
Napisano Ponad rok temu
Predzej to on sie znajdzie za twoimi plecami, niz ty za jego i dziekuj szejkom, ze w submission wrestling nie ma suplesow.
Prędzej znajdzie się za plecami ten, który będzie w tym lepszy.
Rozmawiamy o technice, a nie o mnie kontra zajebisty zapaśnik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuję bjj. I tak mnie ciekawi strasznie jaką taktykę należy obrać w walce z zapaśnikiem...
To zależy przede wszytkim od tego z jakiego rodzaju zapśnikiem masz do czynienia. Na Sherdogu np. opisywali poniższą technikę, ale wydaje mi się, że na zawodach SW jest niedozwolona:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pokaz BJJ Rickson, Royler... (Paryż) - [REQ]
- Ponad rok temu
-
Wyniki Cyklon Cup I, Poznań 4.12.2005
- Ponad rok temu
-
dobry trening grapplingu (luta livre)w warszawie szukam!!!!
- Ponad rok temu
-
Wikipedia - BJJ - ręce opadają....
- Ponad rok temu
-
bjj lurker in judo competition (filmik)
- Ponad rok temu
-
Gi
- Ponad rok temu
-
Campeonato Brasileiro Submission Cyclone - 11.12.2005