Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
1. Strumień punktowy np w gazach SABRE CROSSFIRE itp
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2. Strumień stożkowy czy inaczej rozproszony ( SPLATTER STREAM) np FOX, POLICE MAGNUM itp:
Typowe stożki chmura:
i mój ulubiony typ Cone czyli super gęsta chmurka ale prawie jak strumień rozproszony ( np FOX, HI-POWER itp) :
-----------
axel44: wg mnie ten gaz z linku to jeden z oferty First Defense jak np ten:
Napisano Ponad rok temu
Czy przypadkiem oni nie pryskają z miotaczy plecakowych?i mój ulubiony typ Cone czyli super gęsta chmurka ale prawie jak strumień rozproszony ( np FOX, HI-POWER itp) :
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
@EDIT:
Żeby nie było, że się czepiam, zwracam tylko uwagę na prawidłowość. To co nazwałeś "stożkiem" to po prostu moim zdaniem zwykły "fogger" (to już jest kwestia osobista), a to co nazwałeś "cone" w sumie tym cone jest, ale ja bym to chyba jednak zmieścił w kategorii rozproszonego strumienia. Na siłę to i tego "foggera" można zmieścić w definicji "cone".
Ale fakt jest faktem cone i stożek to to samo
Napisano Ponad rok temu
FAIL, "cone" to po przetłumaczeniu stożek...
Pozdrawiam
@EDIT:
Żeby nie było, że się czepiam, zwracam tylko uwagę na prawidłowość. To co nazwałeś "stożkiem" to po prostu moim zdaniem zwykły "fogger" (to już jest kwestia osobista), a to co nazwałeś "cone" w sumie tym cone jest, ale ja bym to chyba jednak zmieścił w kategorii rozproszonego strumienia. Na siłę to i tego "foggera" można zmieścić w definicji "cone".
Ale fakt jest faktem cone i stożek to to samo
Wg mnie jest tak:
Cone spray pattern - wąska chmura
Fog spray pattern - szeroka chmura
Stream - wąska struzka (strumień punktowy)
Splatter stream - szerszy strumień ale jeszcze nie Cone lub Fog czyli wyrażnie płynny.
Polecam Cone i splatter stream. Szczególnie Cone Forced - czyli o dużej sile wyrzutu gazu ( Fox, HP).
Z typowych strumieni punktowych rewelacyjny jest Crossfire bo można go używać nawet do góry dnem i ma dobre cisnienie i zasięg ( moc typowa dla formuły LE-10)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o podział wyrzucania, w 100% się zgadzam
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
natomiast mój kolega miał przy sobie 2 pojemniki 75ml HI MAX i całe zużył w większości nie widział co się działo z napastnikiem bo walił nim w tłum ale miał małą akcje gdy jeden wyskoczył na niego z kijem od miotły i zresztą zdążył go uderzyć ale na szczęście i on po kilku ciosach odskoczył na bok i wywalił prosto w buźkę połowe pojemnika HI MAXa i koleś momentalnie padł i lezał na brzuchu nie byłw stanie nic zrobić jednym słowem HI MAX okazuje się dobrym gazem ... miał okazje walnąć też gaśniczką OC17 MAGNUM gdy inni ochraniaże walili w tłum z TW1000 działało bo działało nie za specjalnie jak wieksza grupka natarła na grupe ochrony postanowił użyć gaśniczki OC17 efekt byl taki że handlarze jak szybko podbiegli tak szybko uciekli zasię stwierdził że przyzwoity i zadziałało o wiele wiele lepiej niż TW1000 ...... więc to tyle z wypowiedzi kolegi ochroniarza
Pozdrawiam Wszystkich .,....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu