53ml? Gdzie ją znalazłeś?Największą chmurką Sabre jaką znalazłem jest 1,8ozs a to trochę mało...
Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cofam pytanie - 54ml to MK2 dostępny w sklepie kaliber.
Szukam MK3 lub MK3.5 lub Magnum 60 - koniecznie w chmurze.
Pozdrawiam i przepraszam za zaśmiecanie tematu.
Napisano Ponad rok temu
@Cezary D
Walthery są produkowane przez [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie lepiej jakiś amerykański np. Sabre Red?
Jeśli chodzi o Walther Pro Secur w stożku to skłoniły mnie do rozważenia jego zakupu twierdzenia producenta, że to "żel w stożku". I stąd to moje pytanie czy faktycznie jest mniej podatny na wiatr, niż np. KO Stożek czy OC-17 w chmurze czy to tylko pusta marketingowa gadanina producenta że sprzedaje "żel w stożku".
Miałem Sabre Red Flip Top Magnum 120 ml i jeśli miałbym ponownie kupować coś z Sabre to tylko ten miotacz, bo ma Flip Top-a w przeciwieństwie do pozostałych z beznadziejnych Twist-on-Lock. No ale ta pucha 120 ml to trochę za dużo do damskiej kieszeni
Liczę, że ktoś przetestował i będzie potrafił opisać jak sypie Walther Pro Secur żel-stożek
A rozważam dla dziewczyny albo tego Pro Secura 53ml (stożek-żel) albo S&W 60ml (strumień).
Pokazałem kilka dobrze filmików dobrze obrazujących jak sypie ten Walther a jak S&W i ma się zastanowić z czym będzie czuła się pewniej (w sensie obsługi w razie potrzeby czy czuje się na siłach przycelować strumieniem w oczy napastnika).
Napisano Ponad rok temu
Gdzie znalazłeś gaśnicę Frontiersman podaj adres sklepu?
Gaśniczkę znajdziesz tutaj:http://www.huntingpoland.com/product_info.php?cPath=21_87&products_id=317
Zastanawia mnie jedna rzecz a mianowicie Sabre podaje wielkość pojemników z gazem wagowo, tzn 3.3 ozs to 93gr (28,35 gr x 3,3 uncji) a inni producenci w ml
Sabre 16cm wys (3,3ozs) jest napełniony w ok połowy, a ile napełniony jest np. Uzi 120ml?
Jeszcze jedno, ile waży przykładowe Uzi 120ml? Jest podana waga netto gazu?
Sabre produkuje chmurę Red 4,4ozs ale gdzie ją dostać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wybór niesamowity, szkoda bo nie w Polsce...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jestem z niego bardzo zadowolony. Sam na sobie sprawdziłem jego działanie i jest bardzo skuteczny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prysnąłem a mocno pijany kumpel wszedł w chmurę gazu reakcja kaszel, dużo śliny, zamknięte oczy przez 5 minut. Kilka razy próbował otwierać oczy ale kończyło się to wrzaskiem i "kurwami". Po 15 minutach przestał jęczeć ale mówił, że twarz nadal go piekła.
Zasięg gazu na starej głowicy to 2,5 m.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
danielw2208: Funduję ci tego Frontiersmana, jeżeli w tym sklepie go kupisz. Wystarczy mi tylko dowód zakupu.
W tym sklepie jeszcze nie kupowałem. Jakieś problemy z zakupem?
Napisano Ponad rok temu
Ten Frontiersman ma datę dodania produktu do sklepu: piątek, 19 styczeń 2007.
Poza tym brak danych kontaktowych firmy na stronie + wymaganych danych typu NIP REGON i praktycznie zero kontaktu i odpowiedzi na wysyłane meile. Cena w stylu dawnych cen na HI-POWER ,który kosztował w Polsce oficjalnie 70 zł a teraz wiadomo ile Poza tym powołują się na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale tam od dawna Frontiersmana w ofercie brak a u nas, po znajomości mozna go dostać za ok 300 - 400 zł czyli moim zdaniem to towar zapomniany przez sprzedawcę ale mogę sie mylić chociaż wątpię.
Napisano Ponad rok temu
nie sadze zeby spowodował ten sam efekt co inne droższe gazy,ale jak uważaszPo co mam wydawać drugie tyle na coś co spowoduje ten sam efekt - koleś złapie się za twarz, a ja ucieknę. Ten ma wszystko co potrzebuję: tani, odpowiednia objętość, żel, strumień.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 32
0 użytkowników, 32 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu