Techniki kopnięć
Napisano Ponad rok temu
1. Czy w kickboxingu istnieje kopniecie "półksiężycowe" ?? ( to kopnięcie zadawane jest po łuku, jesli wykonuje sie na zewnatrz to trafia sie zewn. krawedzią stopy pionowo a jesli do wewnatrz to wewnetrzna krawedzia stopy, cos podobnego do hellkick tyle ze noga kopie bardziej w pionie, w kyokushin jest to chyba uchi - mawashi - soto -keage a w taekwondo chyba bakkat hurio chagi)
2. Czy postawa w kickboxingu jest z lewą nogą z przodu jako standard czy to zalezy od wyboru osoby a trener sie nie miesza do tego w jakiej postawie sie walczy?
3. Czy czasami sa cwiczone kopniecia kolanem, ciosy łokciem jako uzupelnienie treningów?
4. Czy w kickboxingu istnieje cios ręka - młot, zadawany z góry jak i poziomo?
Oki, naiwne pytania, dlatego prosze o wyrozumiałość i z góry dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam!!
Napisano Ponad rok temu
2\postawa jest standardowa bokserska noga z przodu jest taka jaka sobie wybierzesz zazwyczej lewo reczni maja prawa z przodu ale nie zawsze(ja nie :wink: ) ale i tak trzeba umiec walczyc obiema stronami
3\To zalezy od sekcji u mnie są, mimo ze w KB te elementy są zabronione
4\standardowo nie zadaje sie takich uderzen w walce w KB, mimo ze mam duzo dodatkow na treningach to tego nie ma, chodz sa rozne cuda :wink:
Napisano Ponad rok temu
2.Zaleznie od stylu walki i preferencji. Dla początkujących pozycja w której silniejsza ręka jest ręką tylnią.
3.Zależy od klubu i trenera. Im klub bardziej nastawiony na walkę sportową tym mniej (lub w ogóle) tych elementów na treningu.
4.Istnieje (ja widuję często u zawodników walczących w semi-contact), ale oczywiście musi być zadany "dozwoloną" częścią rękawicy (nie krawędzią).
Napisano Ponad rok temu
4.Istnieje (ja widuję często u zawodników walczących w semi-contact), ale oczywiście musi być zadany "dozwoloną" częścią rękawicy (nie krawędzią).
Wiec nie jest to juz typowa reka mlot :wink:
Napisano Ponad rok temu
2. Pozycja zalezy od tego czy jestes prawo czy lewo reczny
3. U nas jest uzupelnienie takie jak low kick pozniewaz startujemy tez w takiej formule , no i kolana tez czasami robimy.
4.NIe KB to nie pride lub ufc
Napisano Ponad rok temu
( spadajcego) tylko ze nie spada na glowe ale kopie glowe w plaszczyznie poziomej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wzorce zachowań ringowych.
- Ponad rok temu
-
Swietny Program
- Ponad rok temu
-