Gliwice spotkanie.
Napisano Ponad rok temu
Idziemy tylko pogadac przy piwie czy bierzemy zlom?? :wink:
Napisano Ponad rok temu
No i biorę aparat i statyw.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja złom biorę. Będę cherlał i smarkał, ale się pojawię.
No i biorę aparat i statyw.
czystej sie napijesz i Ci przejdzie
Napisano Ponad rok temu
Ale troche zlomu wezme.
Do zobaczenia jutro.A dla ciebie Wojtek cos na gardelko przyniose
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że relacja ze zdjęciami trafi tutaj.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak Wojtek wrzuci foty to napisze jakie mam spostrzezenia odnośnie poszczególnych nożyków. Teraz powiem jedno - z nożami jest jak z ubraniami - bez pomacania i przymierzenia osobiście nie ma sensu ryzykowac kupna. Fotki to jedno a rzeczywistość - coś zupełnie innego. Było pare rozczarowań i pare zachwytów...
Napisano Ponad rok temu
No ale mialy byc fotki...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tu pieknie zrypany balans bieli efekt podswietlania punktu ostrosci latakra :wink:
Miales Wojtek racje ze to nie byl dobry pomysl..a kurcze wystarczylo uzyc manualnej regulacji ostrosci
I zblizenie mojego kofanego konusika
Tak to wygladalo w ubrankach :)
A rozbierane fotki to juz robota Wojtka.
Ja w tym momencie dalem sobie spokoj z fotkami :wink:
Powiem tylko ze bylo tak ciemno ze przy maksymalnym otwarciu przeslony czas naswietlania wynosil 15sekund...
Naprawde ciesze sie ,ze mialem okazje wreszcie poznac WAS na zywo-no z trzema osobami juz mialem okazje sie zapoznac,ale w tak licznym gronie milosnikow ostrzy mialem pierwszy raz okazje spedzic wieczor.Co ciekawe,siedzielismy przy samym wejsciu,a mimo to antyterorysci nie przyjechali pani barmanka byla przemila i wykazala sie sporym zrozumieniem dla naszego podziwu nozami i ich POCHWAMI
No i jak wspomnial El Primo,bylo wiele zaskoczen,olsnien i rozczarowan nozowych...wreszcie mialem okazje przymierzyc sie do shrapnela(juz wiem ze jesli juz to pokusze sie na venoma)tridenty(jednak nie bardzo mialbym co nimi robic,zramolalem i stalem sie mieszczuchem,do wiekszosci zadan jakie stawiam nozom wystarczylby gent's-chocby taki heniek #9 :wink: )K2 od Gorgea-jak on pieknie w lapie lezy.sebcia z inlaysami(sam mniod)Fehrman(genialna rekojesc i wywazenie)no i Wojtasowy konus....calosc,noz i pochwa poprostu cudowne.A poza tym mikro nesmuk Tlima - piekny.Nozyk od Kruga rewelacja.Jak pisal Wojtek zdjecia tego nie oddadza.I wreszcie mialem okazje zobaczyc dzielo Ciulkwensa.To dopiero cudo.Niby knypek,ale do lapy przykleja sie az milo i nagle okazuje sie aldente
Dwa Guldany tez sie znalazly.No i urzekly mnie te noze.Sprobuje sam cos takiego wydlubac ze stali,a jak spartole to zglosze sie do samego Guldana z wlasnym projektem bo te niepozorne na pierwszy rzut oka nozyki okazaly sie idealne jako narzedzie do mojej pracy
Ale to juz zupelnie inna historia...
Pozdrawiam i do zobaczenia wkrotce
adiblue
Napisano Ponad rok temu
Fotki to jedno a rzeczywistość - coś zupełnie innego. Było pare rozczarowań i pare zachwytów...
O tak... Mnie jednak najbardziej ten Strider AR urzekl, kiedys bedzie moj!
Fajna relacja, Adi i spoko fotki, myslalem ze ciemniejsze wyjda przy tym minimalnym swietle, jakie mielismy.
Tak czy owak powtorze sie, czal spedzilem milo tak wiec do nastepnego razu
Napisano Ponad rok temu
W moim przypadku moze i efekt nie bylby gorszy od widzianego na zdjeciach(fotograf dupa ),ale poczekajcie na zdjecia Wojtka...
Napisano Ponad rok temu
Postaram sie wrzucic pozniej pare fotek, co prawda z telefonu ale moze bedzie cos widac
Napisano Ponad rok temu
Miło było uścisnąć ręce osób z którymi dzieli się pewne poglądy i wydaje nam się, że jakoś się "znamy" z internetu.
Co do fotek, to warunki były jakie były. Na stoliku chaos, a i blat niewielki.
I cała "rozpochwiona" gromadka:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zachwyty:
Trident większy - poteżna maszyna, świetnie wyważona, świetnie leży w dloni
Konusy - mistrzowska robota
Neil Roberts - na fotkach podobał mi sie strasznie, w rzeczywistości na dodatek okazało sie że świetnie lezy w dłoni i jest zaskakująco lekki
Socom - i wersja manual i automat mi sie bardzo spodobała
Manix - bardzo praktyczna rzecz
Sebenzy - ŚWIETNY NÓŻ, świetny w kazdym calu bym powiedział
Wiliam Henry - małe dzieło sztuki, leciutkie jak papier...
Nesmuk - dalej mi nie podchodzi idea ale wykonanie...brawa
Rozczarowania
Extrema Ratio - strasznie niewygodny chwyt i design mi wogóle nie pasuje
Strider - kawał noża ale za duży na folder i nieładny;)tiger stripes za to bardzo miło wyglądają
Vector, karambit - zabawki w sumie do niczego nie przydatne
Skirmish - za wielki
Ogólnie
Dzieła naszych rodzimych knifemakerów robią na żywo wielkie wrażenie..wielkie brawa panowie
Wave to świetny patent, nie przypuszczałem że tak swietny...
Ostrza Syderco sa naprawde paskudne
Sebenza, Neil = Chris=warte sowjej ceny. Jakość i ergonomia kosmiczne po prostu
Zapragnąłem miec pewną latareczke - SureFire L2 - lekka wytrzymała, wydajna, świetnie rozwiązane truby świecenia...
Jednym słowem - warto było się spotkać
8)
Napisano Ponad rok temu
Kiedy następne spotkanie ?
Napisano Ponad rok temu
Na 3 i 4 fotce pod MT (chyba to chyba SOCOM) leży Manix (chyba) - mi się zdaje, czy ostrze jest niesymetrycznie przygiete do jednego z linersów?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostrzałka na szybko :)
- Ponad rok temu
-
Green beret 7" vs 5.5"
- Ponad rok temu
-
Nie z tej bajki - part 2
- Ponad rok temu