Cytat
i właśnie dodać- nunczaków, ale tylko z twardego i ciężkiego materiału- kastetów i nunczaków, nic dodać, nic ująć,
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Cytat
i właśnie dodać- nunczaków, ale tylko z twardego i ciężkiego materiału- kastetów i nunczaków, nic dodać, nic ująć,
Napisano Ponad rok temu
Cytat
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału, czyli pałki teleskopowe, pałki typu tonfa posiadające wkładkę z metalowej rurki (tzw policyjne) oraz inne,
Napisano Ponad rok temu
budo_kontur17 napisał
nunczaka są wymienione bez żadnych przymiotników, wszystkie sa traktowane jako bron.i właśnie dodać- nunczaków, ale tylko z twardego i ciężkiego materiału
budo_kontur17 napisał
w tym ustępie nie ma nic o ciężarze broni- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału, czyli pałki teleskopowe, pałki typu tonfa posiadające wkładkę z metalowej rurki (tzw policyjne) oraz inne,
CIĘŻKIEGO i TWARDEGO
spójnik "i" = x czyli 1x0=0 tylko 1x1=1
BATON jest twardy ale niekoniecznie ciężki
Napisano Ponad rok temu
nunczaka są wymienione bez żadnych przymiotników, wszystkie sa traktowane jako bron.
Napisano Ponad rok temu
aha, czyli posiadanie broni palnej tez jest tylko wykroczeniem? Fajnie wiedziec.nie zgadzam się z tym.
typowe treningowe(plastki + gombka) to nie broń.
A pozatym wszystkie te zabawki nawet jak są nielegalne to tylko wykroczenie, a nie przestępstwo.![]()
![]()
![]()
![]()
ja jak żle zaparkuje samochód czy przeklnę na ulicy nie jestem taki przejęty.![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakies konkrety? podstawa prawna? linki?TO CI SIĘ ŻLE WYDAWAŁO
![]()
![]()
![]()
![]()
Poczytaj jeszcze troche i się wypowiadaj.
pomogę Ci: nielegalne posiadanie broni palnej jest przestępstwem
nielegalne posiadanie wszelkich pałek, kastetów jest wykroczeniem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok. to w przypadku uzycia w samoobronie/ataku takiego narzedzia jak np. wspomniana pałka imitujaca kij bejzbolowy, jako co jest traktowana?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W polskim systemie prawnym ustawy i kodeksy są nadal ważniejsze niż osobista wiara i autorytety. Rozmawiajmy o konkretach, a nie o tym, co się nam wydaje. Gdy ktoś z nas będzie się musiał tłumaczyć przed sądem z posiadania nunczaka lub pałki, konkretna podstawa prawna a nie opinia kolegi może mu uratować dupę.nie chce mi się szukać, ale tak mi powiedział mój promotor- dr prawa UW z katedry prawa karnego, więc ja mu wierzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pałki imitującej kij bezjbolowy
Napisano Ponad rok temu
czekam.postaram się znaleść to orzeczenie sądu najwyższego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie możesz podac tresci tego orzeczenia, to podaj chociaż namiary, jak je znaleźć.znalazłem to orzeczenie sądu najwyższego. cz po numerze orzeczenia znajdziecie je, bo ja nie mam go w formie elektronicznej
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu